Egy újabb átverési kísérlet

Egy újabb átverési kísérlet

Egri olvasónk, Kriszta a "12 millió forintnyi papagáj, ajándékba" történetünk elolvasása után küldte el nekünk a saját, igencsak hasonló sztoriját - látszik tehát, hogy ami velünk megesett, az mással is megtörténhet. Aki ugyanígy vagy hasonlóan járt, azt ezúton is biztatjuk, hogy ossza meg velünk történetét! Az újabb, hozzánk eljutott eseten keresztül ismét lehetőségünk van megmutatni, mennyire kell vigyázni a csalókkal.

Yoyo Mézeskarika hullámos papagájnak 70g
Yoyo Mézeskarika hullámos papagájnak 70g
 320 Ft / 70 gramm

Az Ara Papagáj

Lenyűgöző szépségű és egyben a legnagyobb méretű díszmadarak. Egy méter körüli hosszuk és nem ritkán 2 kilogrammot is elérő súlyuk van. Dél-Amerikából származnak. Fő tápláléka a dió és a különféle gyümölcsök, kisebb részben zöldségek. Csőrük a legkeményebb magok feltörésére is alkalmas. Hosszú életűek, megfelelő körülmények között tartva 40-50 évig elélnek, de a 70 év sem lehetetlen.
Hazánkban a két legelterjedtebb faj a Sárga-kék ara (Ara ararauna) és a Zöldszárnyú ara (Ara chloroptera). Tartásuk CITES engedélyhez kötött. Az ara papagáj rendkívüli intelligenciával rendelkezik. Barátságos, szeretetteli és játékos, erősen kötődik a gazdájához, de ugyanakkor nagyon igényli is a foglalkozást, elhanyagolva rosszekedvűvé válik. Beszédképessége nagyon jó, tanulékony fajta.
Megfelelő körülmények között tartva fogságban is szaporodik. Helyigénye nagy, kerti röpdében vagy madárszobában kell tartani.

Itt vagyunk még