Vásárlás: Eleség


A táplálkozás a kisállattartás egyik leglényegesebb pontja, ezért is tartunk webáruházunkban többféle választási lehetőséget minden papagájfaj esetére. A jól táplált madár egészséges és boldog társa lesz gazdájának hosszú időn keresztül. Választhatsz a magok, sütőben készült finomságok és az előregyártott keverék közül is, szem előtt tartva, hogy minden papagájnak naponta van szüksége friss zöldségre és gyümölcsre is a szárazelesége mellé.
Alkategóriák: Magok  Sült finomságok  Keverékek  Kiegészítők 


Ásványi blokk kalciummal és osztrigával 200gr

Ásványi blokk kalciummal és osztrigával 200gr

Az egészséges táplálkozás észszerű kiegészítője. Számos ásványi anyagot és kalciumot tartalmaz, amelyek fontosak a csontváz, az izmok és az egészség védelmében. Száraz, hűvös helyen tartandó. Összetétel: ásványok (8% szemcsés osztrigahéj). Analitikai alkotóelemek: 41,5% kalcium, 0,03% foszfor, 0,3% nátrium.

Nimfa papagáj eleség Vitafitt

Nimfa papagáj eleség Vitafitt

Egyszerű magkeverék nimfa papagájok és más, hasonló méretű papagájok etetésére. Kiváló alaptakarmány, a madarak nagyon szeretik. Felkínálható önetetőből vagy műanyag illetve fém etetőtálból is, egyedül arra kell odafigyelni, hogy a már megevett takarmány héját rendszeresen el kell távolítani az etetőből és frissel pótolni a hiányt.

Yoyo Mézeskarika nagypapagájnak 70g

Yoyo Mézeskarika nagypapagájnak 70g

A madár élőhelyén fellógatott karika csipegetése a természetes környezetében mindennapos, de a fogságban tartva hiányzó, hasznos erőkifejtésre készteti a papagájt, és megfelelő elfoglaltságot nyújt részére Így a madár nem unatkozik, le tudja foglalni magát, minek következtében jó közérzete állandósul.

Mageleség hullámos papagájnak, dobozos, 500 gramm

Mageleség hullámos papagájnak, dobozos, 500 gramm

Teljes értékű eledel hullámos papagájok és más, hasonlóan kistestű egzotikus madarak számára. A Panzi termékcsalád termékei figyelembe veszik szeretett papagájaink táplálkozási, takarmányozási igényeit és ezeknek megfelelően biztosítják a minden téren kielégítő, hiánymentes, kiegyensúlyozott táplálkozást.

Nagypapagáj Menü, Vitakraft, 1kg

Nagypapagáj Menü, Vitakraft, 1kg

A papagájok számára fontos vitaminok mellett az összes többi tápanyagot is tartalmazza, amelyek madarainknak szükségesek az egészséges élethez és a jó közérzethez. Értékes gyomorkövek és kiváló minőségű glükánok egészítik ki ennek a természetes takarmánynak a receptjét. Természetesen és finoman, ez a Vitakraft!

Panzi szenegál fürtös köles kalász 2 db-os 70 gr

Panzi szenegál fürtös köles kalász 2 db-os 70 gr

A papagájtartás egyik nagy kihívása a madár lekötése. Ők állandó foglalkoztatást igényelnek, nem szabad, hogy unatkozzanak, mert abba belebetegszenek. A fürtös köles kiváló megoldás erre a kihívásra, mert a papagáj úgy szórakozik, hogy közben egy tápláló eleséget is elfogyaszt, ami nem kerül sokba a gazdinak.

A papagájok alapvető tápláléka a mag. Ahány fajta papagáj, annyiféle kedvenc, bár azért akadnak közös nevezők is. Az egyik ilyen, szinte minden papagáj által szívesen fogyasztott termény a napraforgómag. A legtöbb papagájeledelben megtalálható. Többféle napraforgómag létezik, a legismertebb a csíkos, ezt mind szeretik. Az óriás csíkos nehezen beszerezhető és elég drága is, az aráknak szokás adni, leginkább nevelés közbeni jutalomfalatként, a napi takarmányozáshoz drága. A normál méretű, fekete napraforgómag sok, áruházunkban kapható keverékben felbukkan, magas energiatartalma mellett olajtartalma is kiemelkedő, emiatt azonban csak relatíve kis mennyiségben szabad adagolni.

A köles a kistestű papagájok kiegészítő tápláléka, tápanyagtartalma magas, ezért hasznos etetni, de nem olyan nagyon szeretik, sok papagáj kipiszkálja az ennivalóból. Közvetlen rokona a sárga köles, a magkeverékekben általában együtt szerepel a kettő. A fürtös kölest ezzel szemben imádják, fellógatva kiváló szórakozást is nyújt. Hullámos valamint kecskepapagájok bélgyulladása esetén kizárólagos tápanyagként jótékony hatású, elősegíti a beteg madár gyógyulását. Hasonló kiegészítő a fénymag, a törpepapagájok és a más apróságok ideális ennivalója.

A zab szintén az apróságok eledele, magas tápértéke mellett el is szórakoztatja őket, mert fel kell törni és ki kell bontatni, hogy hozzáférjenek a héjban található maghoz. Hátránya, hogy a fogyását nehéz észrevenni, mert a madarak a legtöbbször visszadobálják a héjat az etetőbe és felületesen ránézve olyan képet mutat, mintha még lenne mit enniük. A másik gond vele, hogy etetése elég sok hulladékkal jár, amit a madarak mindenfelé szétdobálnak a lakásban.

Ezeket az egyszerűbb eleségeket máshogy is fel lehet használni, nem csak arra jók, hogy a papagájok etetőjébe tegyük. A kereskedelmi forgalomban kapható csöpögtetős csíráztatóval a magokat hajtásra lehet bírni és ezzel különleges madáreledelhez jutunk. A csírázott magok nagy kedvencei a legtöbb papagájnak. A kerttel rendelkezők ennél tovább is mehetnek, mert termeszteni is lehet ezeket a növényeket, így friss zöldeledelként is fel lehet kínálni őket.

Zöldeleségből egyébként sem lehet elég. Az áruházunkban kapható magkeverékek mellé a papagájnak napi szinten van szüksége friss zöldségre és gyümölcsre. Ki kell tapasztalni, melyik madár mit eszik meg, és azt adni neki rendszeres, és amennyire lehetséges, változatosan. A kisebbek kedvence a fejes saláta és a sárgarépa. A nagyobbak megeszik a karalábét, a répaféléket, ők is szeretik a salátát, az arák pedig a brokkolit is szívesen fogyasztják. Zöldpaprikával is érdemes kísérletezni. A gyümölcsök között az édesek jelentik a közös nevezőt, ilyen a banán, az eper és az alma, ezeket a legtöbb papagáj megeszi. Kísérletezni lehet még a körtével, szilvával, szőlővel, beválhat az eper és a málna, de az egyetlen kivételt jelentő avokádón kívül (mérgező) gyakorlatilag bármit ki lehet próbálni, mert a papagájok ízlése fajtánként és egyedenként is nagyon eltérő.

Ami nagyon lényeges mindenfajta eleségnél, az a tisztaság és a penészmentesség. A penész a papagájok nagy ellensége, mert könnyen meg tud telepedni hatalmas tüdejükben és az egész szervezetükben gyorsan el tud terjedni (a betegség neve aspergillózis). A veszély a csonthéjasok esetében is fennáll, ezért a dióféléket is érdemes időnként szúrópróbaszerűen feltörni és ellenőrizni, mielőtt a papagáj elé kerülnek.

Fontos az állati fehérje etetése. A kistestűek esetében ez a tojás, a nagyoknál tojás vagy főtt hús lehet. A tojást alaposan főzve kell adni, a legjobb, ha lágyeleséget készítünk belőle: a főt tojást le kell reszelni és mellé reszelt répát, kekszet (cukormentes) és reszelt almát vagy összenyomott banánt kell keverni. A papagájok imádják! A héjat is össze kell törni és bele kell keverni, azt is szeretik.

De mit esznek az igazán nagyok? A jákók, kakaduk és az ara papagáj rendkívül válogatósak, ízlésük kiismerése sokszor évekbe telik és még ezt követően is tartogatnak meglepetéseket. Közös kedvencük a dió, ebből az itthon megtermő hagyományos fajta tökéletesen megfelel, de persze a dolog fokozható a szintén hazai fekete (édes) fajtával, aztán ott a pekán, a makadám, a kesudió és még ki tudja, mennyi féle és fajta, amit mind imádnak. Ide tartozik még a törökmogyoró (a földi toxikus, ezért nem szabad etetni, csak kis mennyiségben) és a mandula is. Ezek mind csonthéjasok, de a nagypapagájok gond nélkül fel tudják törni őket és közben el is szórakoznak ezzel a tevékenységgel, le tudja kötni őket.

Mi a probléma az óriás papagájoknak adható diófélékkel? Egyrészt az áruk, ezt felesleges túlbeszélni, mindenki tudja. Másrészt madaraink pazarló táplálkozási stílusa, ami sok gazdinak az agyára megy: az aranyárban vett dió felét eldobálják, szétcsócsálják és ha lehullik a koszba, onnantól annyi neki.

Ez tehát a nagyja annak a élelmiszer-felhozatalnak, amiből papagájainknak válogathatunk. A felsorolt alapanyagok mind szerepelnek az általunk forgalmazott papagáj eleségek között, így mindenki találhat bennük kedvére, és főleg a papagája kedvére valót.

A vásárlás módja

A Tollas Barát Webáruházban vendégként is vásárolhatsz. Regisztrált fiókkal a vásárlás folyamata gyorsabb, a megvásárolt termékek nyomonkövetése, újboli megrendelése egyszerűbb.
További információk >

Fizetési módok

Fizethetsz bankkártyával az OTP Simple Pay-rendszerén keresztül, de rendelésed ellenértékét banki átutalással, az általunk kiállított díjbekérő segítségével is kiegyenlítheted.
További információk >

Átváteli módok

Futárszolgálat házhoz viszi a megvásárolt termékeket, vagy átveheted őket a hozzád legközelebb eső Pick Pack Pont-on is.
További információk >