Vásárlás: Eleség / Kiegészítők


A legnagyobb gondossággal etetett papagáj sem kaphat meg házi körülmények között minden olyan anyagot, amihez a természetben hozzájutni képes, már csak azért sem, mert ezeknek egy jelentős része a mi éghajlatunkon nem is létezik. Különféle táplálékkiegészítőink erre kínálnak megoldást, az újszülött kismadarak büszke gazdáinak pedig nevelőtápokat kínálunk.

A papagájok megfelelő táplálása a hosszú és boldog élet egyik alapvető feltétele, és ezek a válogatós madarak elég sok kihívást tartogatnak ezen a téren. Válogatósak és pazarlóak, ha valamit nem szeretnek, ezt képtelenség megetetni velük, inkább éheznek akkor is, ha létfontosságú vitaminról vagy ásványianyag-forrásról lenne szó. A gazdinak egy sok bosszúságot okoz, de létezik megoldás, ez pedig a táplálékkiegészítők alkalmazása.

Áruházunkban többféle, célzott kiegészítő kapható, melyet a helyzetnek megfelelően lehet alkalmazni. A tenyésztési időszak megnövekedett vitamin-és ásványianyag-szükségletére jelenthet megoldást a lágyeleség. Ez az időszak meglehetősen megterhelő a papagájszülők számára, ez a kiegészítő pedig a begytej létrejöttét is segíteni tudja.

A Vitakraft gyümölcskoktéljai a mindennapok táplálékkiegészítői, adagolásukkal madarunk gyümölcsadagja kipótolható. A megadott arányban kell belekeverni a szokásos eleségbe, lehet naponta is adni nekik az előírt mennyiségben, aztán ha elfogyott a zacskó tartalma, akkor egy néhány hetes szünetet lehet tartani.

A beszédserkentő egy igazi különlegesség. Ez egy nagyon népszerű jutalomfalat, amit beszédtanításkor lehet alkalmazni kis testű papagájok esetében, sikeres feladat-végrehajtáskor inspirációként lehet adni nekik néhány szemet.

A szépiák és az ásványi kockák kettős funkcióval rendelkeznek: pótolják a papagáj nyomelem-hiányát és emellett csőrkoptató elfoglaltságot is nyújtanak. Ezekből állandóan lenni kell a ketrec falán vagy rácsain, túletetni nem lehet őket és állandó szükség is van rájuk. A különféle ízesítések közül ki kell tapasztalni, hogy melyiket szereti a legjobban a madár. Vedlési és költési időszakban a megfelelő mennyiségű ásványi anyag bevitele elengedhetetlen feltétele a tollazat, vagy az utódokat tartalmazó tojás kifejlődésének.

A Nestor által gyártott őrölt kalcium egy szintén hosszú távon adagolható kiegészítő mely a immunrendszer megerősítésével segíti a betegségek elleni természetes védekezést.

Általánosan a kiegészítők a takarmányba vagy az ivóvízbe szokás keverni, az adagolást a csomagoláson feltüntetett arányban és módon kell elvégezni, ezek a paraméterek általában a papagáj fajtájának, korának és méretének, illetve a kiegészítő céljának a függvényei. Megismerésük és pontos betartásuk ajánlott.

A vásárlás módja

A Tollas Barát Webáruházban vendégként is vásárolhatsz. Regisztrált fiókkal a vásárlás folyamata gyorsabb, a megvásárolt termékek nyomonkövetése, újboli megrendelése egyszerűbb.
További információk >

Fizetési módok

Fizethetsz bankkártyával az OTP Simple Pay-rendszerén keresztül, de rendelésed ellenértékét banki átutalással, az általunk kiállított díjbekérő segítségével is kiegyenlítheted.
További információk >

Átváteli módok

Futárszolgálat házhoz viszi a megvásárolt termékeket, vagy átveheted őket a hozzád legközelebb eső Pick Pack Pont-on is.
További információk >