Vásárlás: Eleség / Kiegészítők


A legnagyobb gondossággal etetett papagáj sem kaphat meg házi körülmények között minden olyan anyagot, amihez a természetben hozzájut, már csak azért sem, mert ezeknek egy jelentős része a mi éghajlatunkon nem is létezik. Különféle táplálékkiegészítőink erre kínálnak megoldást, az újszülött kismadarak büszke gazdáinak pedig nevelőtápokat kínálunk.

Lágyeleség fiatal madaraknak, 200ml

Lágyeleség fiatal madaraknak, 200ml

Ez a fajta különleges takarmány magas ásványianyag-és rosttartalommal rendelkezik, lágyeleség formájában. Ideális papagájok, pintyek, különféle énekesmadarak és kanáriknak számára. Ajánlott a megterhelő költési időszakban felnőtt madarak táplálására, valamint a fiókák kikelésének idejében. Begytej-fejlesztő.

Gyümölcskoktél hullámos papagájnak, Vitakraft, 200 gramm

Gyümölcskoktél hullámos papagájnak, Vitakraft, 200 gramm

A kifejezetten hullámos papagájoknak készült Vitakraft gyümölcskoktél tökéletes kiegészítő eleség a megszokott magok mellé adva. A koktél aszalt illetve szárított gyümölcsök keveréke. A kisebb testű papagájok és a törpepapagájok is szeretnek a magasan lecsüngő termésekből, gyümölcsökből fogyasztani.

Beszédserkentő kismag hullámos papagájnak, 20g

Beszédserkentő kismag hullámos papagájnak, 20g

A beszédgyöngyöket jutalomfalatként használva a papagájjal közös gyakorlás igazán szórakoztató! A napon érlelt köles keveréke ízletes motivációt nyújt a beszélni tanított kiskedvencnek. Ha sikeresen kimondta, amire tanítjuk, akkor jár a jutalomfalat. Ezenkívül a keverék fontos vitaminokat és ásványi anyagokat, valamint lecitint tartalmaz.

Csőrkoptató ásványi kocka Bird`s World

Csőrkoptató ásványi kocka Bird`s World

A háziasított papagájnak lényegesen kevesebb lehetősége van koptatni a csőrét, mint a vadon élő társainak. Hogy ennek ne lehessen az állatorvosnál végződő csőrtúlnövés a vége, mesterséges módon kell tudni fokozatos és állandó jelleggel visszakoptatni a madár csőrét. Erre a különféle csőrkoptatók használata a legjobb.

Bird`s World szépia ásványi bevonattal, banános, 70 gr

Bird`s World szépia ásványi bevonattal, banános, 70 gr

A banán ízű ásványi kő és a szépiacsésze kombinációja egy kiváló, egészséges étrend-kiegészítő, tisztán természetes alapon. Etethetősége ideális, a benne lévő tápanyagok könnyen és gyorsan felszívódnak. A szépiahéj a természetben a madarak népszerű kalciumforrása, és más ásványi anyagokat is tartalmaz.

Coral Calcium szerves kálcium 40g

Coral Calcium szerves kálcium 40g

Az őrölt fosszilis korallzátony nagy és természetes kalciumforrás. Tartalmaz magnéziumot, vasat, káliumot és nyomelemekben is gazdag, mint: szelén, foszfor, jód, kén. Erősíti a csontokat és a tollakat, segít vedlés idején, javítja az emésztést és szabályozza a testfolyadékok, azaz a vér és a nyirok pH-ját.

A papagájok megfelelő táplálása a hosszú és boldog élet egyik alapvető feltétele, és ezek a válogatós madarak elég sok kihívást tartogatnak ezen a téren. Válogatósak és pazarlóak, ha valamit nem szeretnek, ezt képtelenség megetetni velük, inkább éheznek akkor is, ha létfontosságú vitaminról vagy ásványianyag-forrásról lenne szó. A gazdinak egy sok bosszúságot okoz, de létezik megoldás, ez pedig a táplálékkiegészítők alkalmazása.

Áruházunkban többféle, célzott kiegészítő kapható, melyet a helyzetnek megfelelően lehet alkalmazni. A tenyésztési időszak megnövekedett vitamin-és ásványianyag-szükségletére jelenthet megoldást a lágyeleség. Ez az időszak meglehetősen megterhelő a papagájszülők számára, ez a kiegészítő pedig a begytej létrejöttét is segíteni tudja.

A Vitakraft gyümölcskoktéljai a mindennapok táplálékkiegészítői, adagolásukkal madarunk gyümölcsadagja kipótolható. A megadott arányban kell belekeverni a szokásos eleségbe, lehet naponta is adni nekik az előírt mennyiségben, aztán ha elfogyott a zacskó tartalma, akkor egy néhány hetes szünetet lehet tartani.

A beszédserkentő egy igazi különlegesség. Ez egy nagyon népszerű jutalomfalat, amit beszédtanításkor lehet alkalmazni kis testű papagájok esetében, sikeres feladat-végrehajtáskor inspirációként lehet adni nekik néhány szemet.

A szépiák és az ásványi kockák kettős funkcióval rendelkeznek: pótolják a papagáj nyomelem-hiányát és emellett csőrkoptató elfoglaltságot is nyújtanak. Ezekből állandóan lenni kell a ketrec falán vagy rácsain, túletetni nem lehet őket és állandó szükség is van rájuk. A különféle ízesítések közül ki kell tapasztalni, hogy melyiket szereti a legjobban a madár. Vedlési és költési időszakban a megfelelő mennyiségű ásványi anyag bevitele elengedhetetlen feltétele a tollazat, vagy az utódokat tartalmazó tojás kifejlődésének.

A Nestor által gyártott őrölt kalcium egy szintén hosszú távon adagolható kiegészítő mely a immunrendszer megerősítésével segíti a betegségek elleni természetes védekezést.

Általánosan a kiegészítők a takarmányba vagy az ivóvízbe szokás keverni, az adagolást a csomagoláson feltüntetett arányban és módon kell elvégezni, ezek a paraméterek általában a papagáj fajtájának, korának és méretének, illetve a kiegészítő céljának a függvényei. Megismerésük és pontos betartásuk ajánlott.

A vásárlás módja

A Tollas Barát Webáruházban vendégként is vásárolhatsz. Regisztrált fiókkal a vásárlás folyamata gyorsabb, a megvásárolt termékek nyomonkövetése, újboli megrendelése egyszerűbb.
További információk >

Fizetési módok

Fizethetsz bankkártyával az OTP Simple Pay-rendszerén keresztül, de rendelésed ellenértékét banki átutalással, az általunk kiállított díjbekérő segítségével is kiegyenlítheted.
További információk >

Átváteli módok

Futárszolgálat házhoz viszi a megvásárolt termékeket, vagy átveheted őket a hozzád legközelebb eső Pick Pack Pont-on is.
További információk >