Navigáció: Termék Kosár Megrendelés Fizetés

Panzi szenegál fürtös köles kalász 2 db-os 70 gr

Panzi szenegál fürtös köles kalász 2 db-os 70 gr
Házhoz szállítás (2100 Ft)

PickPackPont átvétel (1600 Ft)

Szállítási idő: 2 munkanap

PayPal fizetés
Bankkártyás fizetés

Értékeld! 
Értékelés: 4.7 / 14

A papagájtartás egyik nagy kihívása a madár lekötése. Ők állandó foglalkoztatást igényelnek, nem szabad, hogy unatkozzanak, mert abba belebetegszenek. A fürtös köles kiváló megoldás erre a kihívásra, mert a papagáj úgy szórakozik, hogy közben egy tápláló eleséget is elfogyaszt, ami nem kerül sokba a gazdinak.

Hasonló termékek

A Fürtös köles ízletes, könnyen emészthető és egyben szórakoztató táplálékkiegészítő minden díszmadár számára. Könnyen felcsíptethető a kalitkára, vagy a drótok közé akasztva is felkínálható. Madaraid élvezettel fognak csemegézni belőle. A ketrecen kívül is adható, persze a lehullással itt számolni kell, mert a magok potyognak. A karnis tetejére felrepült papagájt szinte mindig hamar vissza lehet csalogatni, ha a kalitka tetejére, jól látható helyre egy szép nagy fürtös kölest helyezünk el. Ennek nem tudnak ellenállni!

A fürtös köles a közös nevező a különféle papagájfajok között. Ez az az eleség, amit ugyanúgy tud csemegézni a törpepapagáj, a hullámos, a sándor papagáj és az arák-kakaduk is.

Mi is a papagájoknak való fürtös köles? Kölesből közel 500-féle létezik, Magyarországon az úgynevezett termesztett köles terjedt el, ennek egy fajtája a fürtös, a díszmadarak kedvence. Ehető része a szemtermés, mely a május környéki vetés után nyáron indul fejlődésnek. A köles színe leggyakrabban fehér, sárga, szürke vagy piros. Tenyészideje rövid, 3 hónap után, ha megfelelő volt az időjárás, már betakarítható.

Ezen pozitív tulajdonságainak köszönhetően sokan otthon is nekiállnak termeszteni, ami egyáltalán nem rossz ötlet! Még az a megoldás is működik, hogy a kerti madárröpdében termesztik a fürtös kölest, a papagájok pedig rendszeresen rájárnak a termésre. Így mindig friss és vegyszermentes csemegében részesülnek.

A köles nagyon apró szemű, ezért szórakoztatást is nyújt a papagájoknak. Kistestű, mozgékony papagájok, kanárik, pintyek esetén a legjobb módszer fellógatni a kalitka tetejére, mert így másznak vagy repülnek, hogy elérjék, ezzel egy kis extra mozgáshoz lehet juttatni őket.

Egy érdekesség a Panzio szenegál fürtös kölesről, és általában a kölesfélékről: hullámos papagájoknál nem ritka a gyomorprobléma, mely leggyakrabban hasmenés vagy bélgyulladás formájában jelentkezik. Ilyen betegségek esetében be szokott válni a fürtös köles diéta, vagyis, hogy néhány napig a papagáj csak ezt kapja enni, semmi mást. Sok esetben ez meg tudja oldani a gyomorproblémákat is.

A vásárlás módja

A Tollas Barát Webáruházban vendégként is vásárolhatsz. Regisztrált fiókkal a vásárlás folyamata gyorsabb, a megvásárolt termékek nyomonkövetése, újboli megrendelése egyszerűbb.
További információk >

Fizetési módok

Fizethetsz bankkártyával az OTP Simple Pay-rendszerén keresztül, de rendelésed ellenértékét banki átutalással, az általunk kiállított díjbekérő segítségével is kiegyenlítheted.
További információk >

Átváteli módok

Futárszolgálat házhoz viszi a megvásárolt termékeket, vagy átveheted őket a hozzád legközelebb eső Pick Pack Pont-on is.
További információk >