Navigáció: Termék Kosár Megrendelés Fizetés

Madárhomok 1kg

Madárhomok 1kg
Házhoz szállítás (2100 Ft)

PickPackPont átvétel (1600 Ft)

Szállítási idő: 2 munkanap

PayPal fizetés
Bankkártyás fizetés

Értékeld! 
Értékelés: 4.8 / 4

A madárhomokot leginkább a kalitka vagy papagájketrec aljára szokás tenni, alomanyagként. De emellett van egy másik funkciója is, a papagáj ugyanis meg is eszi, a homok pedig segíti az emésztését. Emiatt is fontos a homok néhány naponkénti cseréje, hogy ne tudjon elszennyeződni, mert az egészségtelen lehet.

Hasonló termékek

Alaposan tisztítsuk meg a kalitkát 2-3 alommal hetente, majd öntsük bele a homokot úgy, hogy az a felületet egyenletesen befedje. A kalitkán évszakonként legalább egy alkalommal fertőtleníteni és nagytakarítani is szükséges. A homok nagy előnye az ehetősége mellett, hogy száraz, és van valamekkora nedvszívó hatása is, így a lepotyogó gyümölcsök és az ürülék nedvességtartalmának egy jelentős részét képes megkötni, ezáltal pedig megelőzi a penész és más, erjedéses egészségkárosító folyamatok elindulását a papagáj élőhelyén.
Minőségét korlátlan ideig megőrzi.

A legismertebb alomtípus a madárhomok, mely szinte egyidős a kalitkás papagájtartással. Ezeket a madarakat az 1800-as években kezdték háziasítani, Európába kerülésük is erre az időszakra tehető. A ketreces tartás viszonylag hamar kialakult, és a gazdik azonnal szembesültek a problémával: a madarak alá almot kell rakni.

Az alom egyik legfontosabb tulajdonsága a jó nedvszívó képesség, mert a papagájok széklete vizeletet is tartalmaz, félig tehát folyékony halmazállapotú. Ezen kívül fröcsög rá az ivóvíz vagy a fürdővíz, leesnek zöldség-és gyümölcsdarabok is, ezeket mind el kell tűrnie és erre a homok tökéletes.

A homok emellett ehető is, elfogyasztva segíti a kistestű papagájok emésztését (a nagyok számára túl apró, ők gritet esznek). Ezért látni gyakran, hogy a hullámosok vagy kecskepapagájok lemennek a ketrec aljára, és homokot csipegetnek. Ösztönösen tudják, hogy ez jó nekik, a természetben is esznek homokot és agyagot is.

Használata egyszerű, összefüggő rétegben kell elteríteni a ketrec vagy kalitka alján. A legtöbb papagájkalitka rendelkezik egy kihúzható alsó tálcával, ezt ki kell venni, az elhasznált homok leszórni róla, szükség esetén lemosni-szárítani, és már mehet is rá a tiszta homok. A homokcserét a tartott madarak számának függvényében heti 1-2 alkalommal szükséges elvégezni.

Ha azt látjuk, hogy a papagájok tyúkszerű mozdulatokkal kapirgálnak a homokban, az teljesen rendben van: ilyenkor a lepotyogott magokat igyekszenek előkotorni és megenni.

A vásárlás módja

A Tollas Barát Webáruházban vendégként is vásárolhatsz. Regisztrált fiókkal a vásárlás folyamata gyorsabb, a megvásárolt termékek nyomonkövetése, újboli megrendelése egyszerűbb.
További információk >

Fizetési módok

Fizethetsz bankkártyával az OTP Simple Pay-rendszerén keresztül, de rendelésed ellenértékét banki átutalással, az általunk kiállított díjbekérő segítségével is kiegyenlítheted.
További információk >

Átváteli módok

Futárszolgálat házhoz viszi a megvásárolt termékeket, vagy átveheted őket a hozzád legközelebb eső Pick Pack Pont-on is.
További információk >