Vásárlás: Kiegészítő


Ha már van röpde vagy kalitka, szépen berendezve a hintától kezdve a fürdetőn át az etetőig mindennel, és már maga a papagáj is megérkezett, akkor jöhetnek a kiegészítők. Sok mindenre lesz még szükség, például a kalitka aljára tehető dolgokra, hogy könnyebb legyen a takarítás. Ezeknek a kiválasztásában és a beszerzésében segítünk a Kiegészítők oldalak alatt.
Alkategóriák: Hinta  Létra  Odú  Alom  Ülőrúd 


Papagájhinta 25 cm

Papagájhinta 25 cm

Közös tulajdonság, hogy hintázni az összes papagáj szeret a kicsik és a nagyobbak is. Ezért a hinta az a berendezési tárgy, amely egyetlen papagáj élőhelyéről sem hiányozhat. A Tatrapet fa hintáját egyszerűen csak fel kell lógatni a papagájketrec megfelelő részére és a madár azonnal birtokba tudja venni.

Homokszőnyeg kalitkába 25x40cm 6db

Homokszőnyeg kalitkába 25x40cm 6db

Ezt a speciális kiegészítőt időszakosan kell használni, olyankor, amikor a papagáj karma a normális méretnél hosszabbra nőtt. A túlnövésnek indult papagájkörmök megfékezésre homokpapírt kell tenni a kalitkába, a madár ezen mozogva lekoptatja a saját körmét az egészséges méretre. 28x43 cm, 5 darabos kiszerelés.

Karomkoptató dörzspapír ülőrúdra, 19x1cm, 6 db

Karomkoptató dörzspapír ülőrúdra, 19x1cm, 6 db

A Penn Plax 6 darabos Karomkoptató ülőrúdja egyszerűen felszerelhető bármilyen kalitkába. Zúzott tengeri kagylót és hozzáadott extra kálciumot is tartalmaz. Bevonatának durva felülete hozzájárul a hám természetes kopásához a madarak lábán, serkenti a vérkeringést, emellett a természetes homok, melyet a madár az ülőrúdról lerágcsál, javítja az emésztést. Ásványi anyagok és nyomelemek forrása is.

Karomkoptató dörzspapír ülőrúdra, 19x1x1cm, 5 db

Karomkoptató dörzspapír ülőrúdra, 19x1x1cm, 5 db

A DuvoPlus homokkal beborított ülőrúd-burkolatok ideálisak ahhoz, hogy madarak körmei tiszták és rövidek maradjanak. A különlegesen durva textúra extra tapadást biztosít madaraidnak, így tovább tudnak ülni a megszokott ülőrúdon. Ezek a burkolatok könnyen felcsúsztathatók a sztenderd ülőrudakra, így a papagájok tisztíthatják és élesíthetik rajtuk a csőrüket.

Bonito Grande óriás kétágú ülőrúd papagájoknak, 45 cm

Bonito Grande óriás kétágú ülőrúd papagájoknak, 45 cm

A Bonito ülőfa-termékcsalád legnagyobb tagja a Grande, mely kifejezetten a hatalmas méretű ara papagájoknak készült (de 1, vagy akár több jákó vagy kakadu számára is tökéletes lehet). Erős diófából készült, természetes páccal kezelve, hogy a kültéri igénybevételt és a rendszeres takarítást is bírja. Masszív csavarral kell a rácsokra rögzíteni (mely tartozékként jár hozzá).

Pinty Odú

Pinty Odú

A díszmadarak tenyésztése egy nagyon szép feladat, de megfelelő eszközök és felkészültség nélkül nem érdemes belefogni. A kiindulási alap egy megfelelő odú, mert ezek a madarak a természetben fák odvaiba rakják le a tojásaikat és a fiókanevelés is itt történik. Ezt tudjuk pótolni a kalitkára felszerelhető pinty odúval házi körülmények között.

Prémium homok papagájoknak, Vitakraft, 2.5 kg

Prémium homok papagájoknak, Vitakraft, 2.5 kg

A papagájok alomanyagának általában semmiféle szaga nincs, ezért gyakori probléma, hogy a madárotthon domináns illata bizony kellemetlen. Ez a speciális alom ánizsillatot áraszt magából, ami sokáig képes elnyomni a ketrecben gyűlő madárürülék és a lepotyogó zöldeleség által gerjesztett kellemetlen szagokat.

Csengős hinta papagájoknak

Csengős hinta papagájoknak

Hintázni az összes papagáj egyformán szeret a legkisebbtől a legnagyobbakig. Éppen ezért a hinta egyetlen papagáj élőhelyéről sem hiányozhat. A Tatrapet műanyag hintáját egyszerűen csak fel kell lógatni a papagájketrec megfelelő részére és a madár azonnal birtokba is fogja venni, még a félősebb fajta is.

Fehér kagylóhomok papagájoknak, 5kg

Fehér kagylóhomok papagájoknak, 5kg

Fehér kagylóhomok, 5 kg. A kagylóhéj baktérium- és csíramentes. Pormentes, a kalitkában és a madárházakban higiénikus és friss élőhelyet biztosít a madarak számára, ami segít abban, hogy egészségesek maradjanak. Kagylót tartalmaz, amely segíti a madarat a magok és szemek felőrlésében és az emésztés elősegítésében.

Putaya 77 cm-es óriáshinta

Putaya 77 cm-es óriáshinta

Ez a hatalmas hinta a dísze lehet bármelyik madárszobának vagy röpdének, és a papagájoknak is igazi kedvence lesz. A legnagyobbak is egyszerre többen is ráférnek, erős és kényelmes kiegészítő. A súlyának köszönhetően stabil, emiatt a nagytestű madarak kedvence lesz. De kisebbek esetén is sikerrel használható.

Bonito ülőrúd papagájoknak, nagy méret, 48 cm

Bonito ülőrúd papagájoknak, nagy méret, 48 cm

A nagypapagájok ülőfáinak két legfontosabb tulajdonsága a masszivitás és a változatosság. A Bonito ülőrúd ezeknek tökéletesen meg is felel, ezért a madárnak nagy öröme lesz benne, hosszú időn keresztül. Az alapanyagul szolgáló fa természetes formáját megőriztük, a hántolás után természetes alapanyagú lakkot kapott.

Bonito ülőrúd papagájoknak, közepes méret, 33 cm

Bonito ülőrúd papagájoknak, közepes méret, 33 cm

Ez a 5 centiméter vastag, 33 centiméter hosszú, vaskos és erős ülőrúd bírni fogja a gyűrődést, amit egy ara papagáj, egy jákó vagy kakadu produkálni képes minden egyes nap. Ideális kültérre és beltérre is, egyszerűen fel lehet csavarozni a kalitkára oldalára és egy kerti papagáj-röpde drótfalára is feltehető.

Bonito kétágú ülőrúd papagájoknak, 28 cm

Bonito kétágú ülőrúd papagájoknak, 28 cm

Ezzel a teljesen egyedi készítésű, kétfelé ágazó ülőrúddal egy darabka természetet vihetünk a papagáj életébe, mert ugyanúgy ülhet rajta, ahogy az a vadonban szokás, az pedig a vérében van. Az ülőrúd változatos átmérője garantálja az izomzat megfelelő munkáját és a körmök állandó kopásának fenntartását.

Acora hinta kistestű papagájoknak csengővel és tobozzal

Acora hinta kistestű papagájoknak csengővel és tobozzal

Ezt a játékot természetes fából készítettük és 100%-ig természetes alapú festékkel kezeltük, így a papagáj bátran szétrághatja, nem lesz tőle semmi baja. A két külső oldalon csengettyűk, alul pedig egy doboz került rögzítésre, ezekkel a madár sokáig el fog tudni játszani és le fogják kötni a figyelmét.

Florida XL óriás hinta 40 cm nagy papagájoknak ara, jákó, kakadu

Florida XL óriás hinta 40 cm nagy papagájoknak ara, jákó, kakadu

Ez a termék egy igazi különlegesség, máshol nem beszerezhető semmilyen formában. Igazi ajándék egy ara vagy egy jákó papagáj számára, segítségével a madár egy kis darab természetet kaphat. A strapabíró diófa jól bírja a rágcsálást és az erős rögzítésnek köszönhetően felszerelni is egyszerű lesz bárhová.

Mavila Papagáj hinta, természetes fa, kistestű madaraknak

Mavila Papagáj hinta, természetes fa, kistestű madaraknak

A papagájok tartásának legjobb eszközei mindig azok, amelyek a természetes életkörülményeiket tudják kicsit megidézni. Ez a hinta pontosan ezt a célt igyekszik teljesíteni: a papagájok a természetben is ilyen szabálytalan formákon szeretik a legjobban eltölteni az időt, ez egyszerre sport és játék számukra.

Madárhomok 1kg

Madárhomok 1kg

A madárhomokot leginkább a kalitka vagy papagájketrec aljára szokás tenni, alomanyagként. De emellett van egy másik funkciója is, a papagáj ugyanis meg is eszi, a homok pedig segíti az emésztését. Emiatt is fontos a homok néhány naponkénti cseréje, hogy ne tudjon elszennyeződni, mert az egészségtelen lehet.

Hullámos Papagáj Odú, 16x17x18,5cm

Hullámos Papagáj Odú, 16x17x18,5cm

A háznál tartott papagájok szaporíthatóak is, sokan foglalkoznak is ezzel hobbi szinten a tartók között. Aki szereti ezeket a madarakat, annak nagy öröm részt venni egy új egyed megszületésében, szívesen teszi szülővé meglévő madarait. Megfelelő kialakítású papagájodú nélkül azonban ez nem sikerülhet.

Nimfa papagáj odú, 20x21x24,5cm

Nimfa papagáj odú, 20x21x24,5cm

A közepes méretű papagájok házi tenyésztése közel sem megoldhatatlan kihívás, hiszen a nimfa-vagy kecskepapagájokban is erősen dolgozik a szaporodási ösztön. Tenyésztésre egészséges, ép tollazatú, lehetőleg azonos színű, kétéves egyedeket érdemes kiválogatni. Ha párba álltak, ideje beszerezni az odút!

Karomkoptató ülőrúd 4db-os 12 cm

Karomkoptató ülőrúd 4db-os 12 cm

A Karlie Flamingo Karomkoptató ülőrúd könnyen felszerelhető madárketrecekbe. Bevonatának durva felülete hozzájárul a hám természetes hámlásához a madarak lábán, serkenti a vérkeringést, a természetes homok, melyet a madár az ülőrúdról lerágcsál, javítja az emésztést, ezen kívül ásványi anyagok és nyomelemek forrása is.

Homokpapír 5 db-os 28x43 cm, 5db

Homokpapír 5 db-os 28x43 cm, 5db

A karmok túlnövésének megelőzésére használható időszakos kiegészítő. Ha a papagáj karma a normális méretnél hosszabb, beakadhat neki szinte bárhová, amitől megijed, elkezdi rángatni és ez végső soron sérülésekhez vezethet. A túlnövésnek indult körmök megfékezésre homokpapírt kell tenni a kalitkába, heti 1 napra. 28x43 cm, 5 darabos kiszerelés.

Fa létra, natúr 7 fokos, 31 cm

Fa létra, natúr 7 fokos, 31 cm

A természetben a papagáj rengeteget kúszik-mászik, a repülés mellett ez a legfontosabb közlekedési módjuk. Háznál tartva ennek a mozgásformának a hiányára a létrák beszerelése jelenti a megoldást. Ez a nagy, 30 cm feletti hosszúságú létra egyszerűen, stabilan beépíthető a kalitkába. Anyaga természetes fa.

Fa létra, natúr 5 fokos, 26 cm

Fa létra, natúr 5 fokos, 26 cm

A létra nagyszerű játék a kedvtelésből tartott madarak számára, például kanáriknak, papagájoknak és pintyeknek. Valódi faanyagból készült. A madarak felmászhatnak a létrán, ülhetnek rajta és rághatják a kérgét, amit kitűnő csőrkoptató. A létra könnyen rögzíthető a rászerelt fémbilinccsel. Magasság: 26 cm.

Madárhomok 3kg

Madárhomok 3kg

A madárhomok jelentősen hozzájárul a szabályozott, megfelelő emésztéshez. Nagy mennyiségben tartalmaz értékes kalciumot, ásványi anyagokat és nyomelemeket is. Kagylóhéjjal dúsított. A homokot a kalitka vagy a papagájröpde aljára kell elteríteni, és néhány naponta le kell cserélni, amikor már nem tiszta.

Papagájaink tartásához számtalan kiegészítőre lehet szükség, melyek a tartás helyének, céljának és módjának függvényében is változhatnak. Áruházunkban a profi tenyésztőktől kezdve a hobbitartókon át mindenkinek kínálunk kiegészítőket.

Az egyik leggyakrabban használt és így legfontosabb kiegészítő a hinta, ezt mindenki ismeri, aki látott már háznál tartott papagájt. A nap nagy részét ezen az alkalmatosságon töltik, szinte mindegyikük imádja. A papagájhinta sikerének több titka is van. Az egyik, hogy magasan, a kalitka vagy akár a madárház legfelső pontján szokás elhelyezni, mert így a legkönnyebb. Ez szerencsére egybeesik azzal a madártulajdonsággal, hogy potenciális zsákmányállatként ők ösztönösen mindig felfelé törekednek, mert ott érzik magukat biztonságban. A hinta másik ilyen nyerő jellemzője a mozgása. A madár úgy tud ringatózni rajta, mint a természetben egy faágon, és ezt a mozgást imádják. Ezen kívül tornaszernek is elsőosztályú, lökik vele magukat, összevissza másznak rajta, fejjel lefelé lógnak róla - a lehetőségek száma szinte végtelen, és ez nagyon jó, mert a papagájok nagyra értékelik a változatosságot.

Éppen ezért hintából a mi áruházunk is többféle hintát tart, a kicsiktől kezdve az óriásokig léteznek saját gyártású modelljeink, van egy extra kivitel is tobozzal és csengettyűvel felszerelve, ez főleg a hullámos és a kecske papagájok kedvence.

A hintához hasonló alapkellék a papagájlétra. Ezt a ketrec aljára vagy az oldalára szokás tenni és a legfőbb funkciója a mászás, erre a mozgásformára minden papagájnak nagy szüksége van. Elsőre nem mindegyik érti meg a funkcióját, ezért érdemes lehet a végére egy kis csalit tenni például fürtös köles formájában, ezzel rá lehet szoktatni őket, hogy használni kezdjék. Ez is több méretben kapható, a papagáj fajtájának függvényében kell kiválasztani a megfelelőt, létezik 5 és 7 fokú, valamint óriásoknak való kivitel is.

Ha már a ketrec aljánál járunk, elengedhetetlen kiegészítő az alom. Papagájok esetében ez a legtöbbször kvarchomok. Ezt egyszerű kitakarítani, nem szálldos a lakásban összevissza, mint a fűrészpor, és van még egy előnye: ehető, és rajta keresztül a madarak az emésztést segítő anyagokhoz juthatnak. Egy átlagos méretű ketrecben heti 2 alkalommal kompletten le kell cserélni az almot, mert elkoszolódik. Homok helyett sokan a már említett fűrészport használják, ennek jó a nedvszívó képessége, emiatt az ürülék egy jelentős részét képes elnyelni, viszont ha a madár alulról felrepül vagy szárnyedzést tart az ülőrúdon, a fűrészpor a lakás minden pontjára egy pillanat alatt el fog jutni, és ez egyáltalán nem előnyös tulajdonság.

Aki tenyészteni készül, annak odúra mindenképpen szüksége lesz. Áruházunkban 3-féle méretet tartunk, kicsiknek (16 x 17 cm), közepeseknek (20 x 21 cm) és óriásoknak (100 x 60cm) készült ládát, utóbbit csak rendelésre. A már említett fűrészpor az odú kiváló bélésanyaga, a nagyoknak pedig faágakat, gallyakat és fadarabokat is be kell tenni mellé, mert ők szeretik maguk szétrágni az alomnak valót. Az odút a kisebb kalitkáknál kintre kell fellógatni, úgy, hogy az egyik kalitkaajtó legyen a bejárata (tehát minimum kétajtós kalitka lesz csak megfelelő). Röpdékbe gyakorlatilag akárhová fel lehet lógatni, csak a fantázia szab határt. A fészekodúk teteje nyitható, ezzel tehát a költés alatti rendszeres kontroll elvégzése egyszerűvé válik.

Az óriások tenyésztése már más műfaj, náluk a tojóládát a lehető legmagasabb, mégis könnyen elérhető pontra kell felszerelni, náluk kiemelten fontos, hogy biztonságban érezzék magukat és a tojásokat, illetve később majd a kicsiket, akik 3 hónapot fognak eltölteni a ládában, mielőtt önállóvá válnak és kimásznak belőle. A fészekkontrollt nagyon rosszul viselik, ezért, bár oldalsó kémlelőajtóval gyártjuk ezeket a hatalmas dobozokat, mégis érdemes meggondolni egy kamera beszerelését is (ebben is segítünk). A ládát általában a védelmet a megközelíthetetlenségig fokozva őrzik, a hím nekimegy bárkinek, aki arra jár, beleértve a gazdit is. Erre az időszakra megszűnik a baráti viszony.

A ketreces tartás egyik komoly hátránya a karmok túlnövése. Ezekkel több probléma is keletkezik, egyrészt elég kényelmetlenné teszi az ülést a madár számára, másrészt balesetveszélyes: beakadhat a kalitka rácsaiba, rosszabb esetben egy kiengedés alkalmával a szobában a függönybe, a magát csapdába esve érző papagáj pedig rángatni fogja a lábát, ami így kificamodhat vagy el is törhet. Az egyik megoldás erre a körömvágás, ez viszont elég stresszes, főleg, ha orvoshoz kell vinni miatta a papagájt, mert otthoni körülmények között, kellő rutin hiányában a művelet nem vállalható. A másik lehetőség az áruházunkban kapható körömkoptató ülőrúd vagy a homokpapír használata. A homokpapírt a ketrec aljára kell tenni, az ülőrudat pedig ideiglenesen fel kell tenni a kalitkába, egy másik, egyszerű ülőrúd helyére. Azért csak ideiglenesen, mert ezeket a kellékeket nem kell, sőt nem is szabad állandó jelleggel használni, havonta néhány napra kell csak bevetni őket, amíg a köröm megfelelő méretűre kopik.

A vásárlás módja

A Tollas Barát Webáruházban vendégként is vásárolhatsz. Regisztrált fiókkal a vásárlás folyamata gyorsabb, a megvásárolt termékek nyomonkövetése, újboli megrendelése egyszerűbb.
További információk >

Fizetési módok

Fizethetsz bankkártyával az OTP Simple Pay-rendszerén keresztül, de rendelésed ellenértékét banki átutalással, az általunk kiállított díjbekérő segítségével is kiegyenlítheted.
További információk >

Átváteli módok

Futárszolgálat házhoz viszi a megvásárolt termékeket, vagy átveheted őket a hozzád legközelebb eső Pick Pack Pont-on is.
További információk >