Vásárlás: Kiegészítő / Létra


A papagájok a természetben állandóan kúsznak-másznak, főleg a nagyobbakra jellemző ez a fajta mozgásforma, ők fogságban tartva szinte alig repülnek. A létrát azonban minden papagáj szereti, ha sikerül megfelelően elhelyezni, akkor sok időt töltenek el rajta. Az ideális anyag a fa, ami persze azzal jár, hogy idővel szétrágják, viszont ez egészséges és általában véve is szórakoztató időtöltést nyújt nekik.

Fa létra, natúr 7 fokos, 31 cm

Fa létra, natúr 7 fokos, 31 cm

A természetben a papagáj rengeteget kúszik-mászik, a repülés mellett ez a legfontosabb közlekedési módjuk. Háznál tartva ennek a mozgásformának a hiányára a létrák beszerelése jelenti a megoldást. Ez a nagy, 30 cm feletti hosszúságú létra egyszerűen, stabilan beépíthető a kalitkába. Anyaga természetes fa.

Fa létra, natúr 5 fokos, 26 cm

Fa létra, natúr 5 fokos, 26 cm

A létra nagyszerű játék a kedvtelésből tartott madarak számára, például kanáriknak, papagájoknak és pintyeknek. Valódi faanyagból készült. A madarak felmászhatnak a létrán, ülhetnek rajta és rághatják a kérgét, amit kitűnő csőrkoptató. A létra könnyen rögzíthető a rászerelt fémbilinccsel. Magasság: 26 cm.

A létra nem hiányozhat egyetlen papagájketrecből sem. Alkalmazási módjának csak a fantázia szabhat határt. A ketrec vagy kalitka oldalára lógatva például fürtös kölest lehet rögzíteni a legfelső lépcsőfokhoz, így a madár sokat fog tornázni, hogy elérje az ennivalót. Ugyanezt meg lehet csinálni valamilyen kedvenc játékkal is, a lényeg, hogy valamivel rá tudjuk vezetni a papagájt, hogy rámásszon és megismerkedjen vele, onnantól pedig meg fogja szeretni.

A népszerűség oka, hogy a létra leutánozza a papagájok természetes élőhelyén előforduló, lépcsőzetes elrendezésű trópusi növényzetet, elsősorban az indákat és a fák törzsén élő futónövényeket. A kezdeti trükközésre az ismerkedésnél pedig azért lehet szükség, mert a háznál tartott papagáj ilyen növényt soha életében nem látott, csak ösztönszinten tudja, hogyan kell mozogni ezeken, és az ösztönöket fel kell tudni ébreszteni.

A papagájok általános mozgásigénye hatalmas, mert a természetben a nap nagy részében mozgásban van az alvóhely és a táplálkozóhely között, a takarmányért pedig meg kell dolgozniuk, nem teszi eléjük a gazdi, mint a fogságban tartásnál. Ezt a rengeteg mozgást a háziasítás után is szinte hiánytalanul meg kell kapniuk, ennek eszközei a változatos és érdekes játékok és mozgásösztönző kiegészítő berendezések, melyek segítenek levezetni az energiákat.

Létráink fából készültek, tehát alapanyaguk természetes, ezáltal az egyes fokon fogása változatos, a rajtuk történő mászás megfelelően meg tudja dolgoztatni a papagájt. A ketrec aljára támasztva, és a fém füllel a rácsokba akasztva is használható. Rendszer időközönkénti tisztítása elkerülhetetlen, mosószeres vízben le kell mosni, szükség esetén szivaccsal leszedni róla a szennyeződést, alaposan le kell öblíteni, majd szárítás után visszatenni a helyére - amit egyébként egy ilyen le- és visszaszerelés alkalmával bátran meg lehet változtatni, mert más helyen újra érdekessé válik majd a madárnak. Többféle méretben kaphatóak a papagáj méretéhez igazodóan, a megfelelő méret kiválasztásában szívesen segítünk!

A vásárlás módja

A Tollas Barát Webáruházban vendégként is vásárolhatsz. Regisztrált fiókkal a vásárlás folyamata gyorsabb, a megvásárolt termékek nyomonkövetése, újboli megrendelése egyszerűbb.
További információk >

Fizetési módok

Fizethetsz bankkártyával az OTP Simple Pay-rendszerén keresztül, de rendelésed ellenértékét banki átutalással, az általunk kiállított díjbekérő segítségével is kiegyenlítheted.
További információk >

Átváteli módok

Futárszolgálat házhoz viszi a megvásárolt termékeket, vagy átveheted őket a hozzád legközelebb eső Pick Pack Pont-on is.
További információk >