Navigáció: Termék Kosár Megrendelés Fizetés

Pinty Odú

Pinty Odú
Házhoz szállítás (2100 Ft)

PickPackPont átvétel (1600 Ft)

Szállítási idő: 2 munkanap

PayPal fizetés
Bankkártyás fizetés

Értékeld! 
Értékelés: 4.5 / 4

A díszmadarak tenyésztése egy nagyon szép feladat, de megfelelő eszközök és felkészültség nélkül nem érdemes belefogni. A kiindulási alap egy megfelelő odú, mert ezek a madarak a természetben fák odvaiba rakják le a tojásaikat és a fiókanevelés is itt történik. Ezt tudjuk pótolni a kalitkára felszerelhető pinty odúval házi körülmények között.

Hasonló termékek

Anyaga fa.
Teljes méret: 12.5 x 13.5 x 13 cm
Téglalap alakú kialakítása miatt kifejezetten pintyek számára ideális, ők ezt az alakzatot szeretik. Papagájoknak nem ideális, de aki őket szeretné tenyészteni, annak is van többféle odú áruházunk kínálatában.
Az odút mindig fel kell tölteni alommal (a leginkább ideális a fűrészpor). Egy odúra csak egy pinty-pár juthat, ha többen vannak, össze fognak veszni rajta. Az odút a ketrec egyik ajtajára kell felszerelni, a nyitott ajtónak az odú nyílása felé kell néznie.

Hazánkban a díszmadarak terepét magasan uraló papagájok mellett igen nagy népszerűségnek örvendek a pintyek, közöttük is a leggyakrabban tartott madár a zebrapinty. Kevesen tudják, de ezeket a madarakat is lehetséges házi körülmények között szaporítani, annál pedig nincs is nagyobb öröme a gazdinak, amikor kismadarak születnek és cseperednek fel.

A zebrapintyek 6 hónapos korukban már ivarérettek, tehát erre nem kell sokat várni. A tojók csőre narancssárga, a hímnek pedig vörös, emellett pöttyös a szárnytolluk, így lehet megkülönböztetni a nemeket a párba állításhoz. Párzáskor a hím körbeugrálja a tojót majd ráugrik a hátára és rövid idő alatt megtermékenyíteni. Ha a gazdi ezt a folyamatot látja és szaporítási szándéka is van, akkor ideje beszerezni áruházunkból a pinty odút (tojófészek) és hamar fel is kell azt szerelni a ketrec egyik nyitott ajtajára (tehát többajtós kalitkára van szükség, mert a tojódoboz az egyik bejáratot elfoglalja).

A szaporításhoz persze megfelelő körülmények is kellenek. A változatos, vitamindús táplálkozás, a tavasszal adott extra kalciumos vitaminok, illetve a nagyon fontos napfény (szűretlen, közvetlenül érje a madarat, ha ez nem megoldható, akkor full spektrum lámpát kell beszerezni!) mind-mind szükséges feltételek. A pintyek fészket építenek az odúba, ehhez széna, kisebb gallyak vagy gyapot, és némi fűrészpor is kellhet nekik.

A lerakott tojásokat nem szabad piszkálni. A tojó naponta 1 tojást képes lerakni, érdekesség, hogy összevárják az összes (6-8 darab) tojást és csak utána állnak neki a költésnek. A fias tojások színe sötétebb, mint a terméketleneké. A kikelés ideje két hét.

A vásárlás módja

A Tollas Barát Webáruházban vendégként is vásárolhatsz. Regisztrált fiókkal a vásárlás folyamata gyorsabb, a megvásárolt termékek nyomonkövetése, újboli megrendelése egyszerűbb.
További információk >

Fizetési módok

Fizethetsz bankkártyával az OTP Simple Pay-rendszerén keresztül, de rendelésed ellenértékét banki átutalással, az általunk kiállított díjbekérő segítségével is kiegyenlítheted.
További információk >

Átváteli módok

Futárszolgálat házhoz viszi a megvásárolt termékeket, vagy átveheted őket a hozzád legközelebb eső Pick Pack Pont-on is.
További információk >