Vásárlás: Kiegészítő / Ülőrúd


Ülőrúdból sokféle létezik, a cél függvényében lehet kiválasztani a megfelelőt. Népszerű a természetközeli, natúr kivitel, ez azért jó, mert hasonlatos ahhoz, amit a papagáj ősei a természetben megfogtak, előnyös a tornázáshoz, fogáshoz, megdolgoztatja-tornáztatja a papagájt. A kifejezetten koptatásra fejlesztett ülőrudak elősegítik a karom és a csőr koptatását.

Karomkoptató dörzspapír ülőrúdra, 19x1x1cm, 5 db

Karomkoptató dörzspapír ülőrúdra, 19x1x1cm, 5 db

A DuvoPlus homokkal beborított ülőrúd-burkolatok ideálisak ahhoz, hogy madarak körmei tiszták és rövidek maradjanak. A különlegesen durva textúra extra tapadást biztosít madaraidnak, így tovább tudnak ülni a megszokott ülőrúdon. Ezek a burkolatok könnyen felcsúsztathatók a sztenderd ülőrudakra, így a papagájok tisztíthatják és élesíthetik rajtuk a csőrüket.

Bonito Grande óriás kétágú ülőrúd papagájoknak, 45 cm

Bonito Grande óriás kétágú ülőrúd papagájoknak, 45 cm

A Bonito ülőfa-termékcsalád legnagyobb tagja a Grande, mely kifejezetten a hatalmas méretű ara papagájoknak készült (de 1, vagy akár több jákó vagy kakadu számára is tökéletes lehet). Erős diófából készült, természetes páccal kezelve, hogy a kültéri igénybevételt és a rendszeres takarítást is bírja. Masszív csavarral kell a rácsokra rögzíteni (mely tartozékként jár hozzá).

Bonito ülőrúd papagájoknak, nagy méret, 48 cm

Bonito ülőrúd papagájoknak, nagy méret, 48 cm

A nagypapagájok ülőfáinak két legfontosabb tulajdonsága a masszivitás és a változatosság. A Bonito ülőrúd ezeknek tökéletesen meg is felel, ezért a madárnak nagy öröme lesz benne, hosszú időn keresztül. Az alapanyagul szolgáló fa természetes formáját megőriztük, a hántolás után természetes alapanyagú lakkot kapott.

Bonito ülőrúd papagájoknak, közepes méret, 33 cm

Bonito ülőrúd papagájoknak, közepes méret, 33 cm

Ez a 5 centiméter vastag, 33 centiméter hosszú, vaskos és erős ülőrúd bírni fogja a gyűrődést, amit egy ara papagáj, egy jákó vagy kakadu produkálni képes minden egyes nap. Ideális kültérre és beltérre is, egyszerűen fel lehet csavarozni a kalitkára oldalára és egy kerti papagáj-röpde drótfalára is feltehető.

Bonito kétágú ülőrúd papagájoknak, 28 cm

Bonito kétágú ülőrúd papagájoknak, 28 cm

Ezzel a teljesen egyedi készítésű, kétfelé ágazó ülőrúddal egy darabka természetet vihetünk a papagáj életébe, mert ugyanúgy ülhet rajta, ahogy az a vadonban szokás, az pedig a vérében van. Az ülőrúd változatos átmérője garantálja az izomzat megfelelő munkáját és a körmök állandó kopásának fenntartását.

Papagájunk a nap jelentős részét az ülőrudakon tölti: ezeken ülve eszik, tollászkodik és sokszor játszik is, itt él szociális életet, vagyis ez az az eszköz, ami a természetben megszokott faágat helyettesíti számára. Ebből már látszik, hogy a megfelelő papagáj ülőfa kiválasztása igencsak fontos, mert nagyban befolyásolja a madár életminőségét. Következzen néhány alapvető tulajdonság, amelyekre érdemes kiemelt figyelmet fordítani.

Az egyik legfontosabb paraméter a fa mérete. Itt a lehetőségeket nyilván a ketrec mérete határozza meg, amiről pedig tudjuk, hogy soha nem lehet túlságosan nagy. Az ülőfáknak egymástól megfelelő távolságra kell elhelyezkedniük a ketrecen belül, ideális esetben lesznek olyanok, amelyekre mászva, másokra ugorva, megint másokra pedig repülve tud eljutni a papagáj.

A legszerencsésebb alapanyag a természetes fa, ennek a fogása kellően változatos és elég sokáig ellenáll a rágásnak is. Az átmérő akkor jó, ha a madár lábujjai éppen nem érnek össze, ha átfogja. Ez elősegíti a körmök megfelelő mértékű kopását, amivel a körömvágás macerás feladata elkerülhetővé válik. Ha a madár körmei mégis túl gyorsan nőnének, létezik a problémára egy speciális megoldás, a Karlie Flamingo karomkoptató ülőrúd. Ezzel az eszközzel a papagáj körmei megfelelő méreten tarthatóak.

Ülőrudakra természetesen az óriáspapagájoknak is szükségük van, nekik extra erős kivitelben kínáljuk ezeket, lakkal kezelve, menetes szárnyas csavarral rögzíthető kivitelben. Mivel az ő rágóerejük és igényük sokkal nagyobb a kicsikénél, ezért az ő ülőrúdjaikat diófából készítjük, mert ez kellően kitartónak bizonyult.

A műanyag ülőrudak a kisebb papagájok számára lehetnek megfelelőek, ezekből is létezik változatos alakú és formájú, hogy a fogása ne legyen túlságosan egysíkú és ezáltal unalmas. A nagyobb ülőrudakra esetleg eleséges edény is felhelyezhető, ez főleg akkor jó, ha sok papagájunk van és nincs ezzel lehet változatosabbá tenni az ennivaló elhelyezését.

Az ülőrudak rendszeres takarítása nagyon fontos, mert a papagájok egyrészt rápiszkítanak, másrészt a gyümölcsök és zöldségek leve is rájuk folyik, ami nemkívánatos szennyeződések, lerakások megjelenését vonja maga után. Az ülőrudakat mosószeres vízben el kell mosni és tiszta vízzel le kell öblíteni, majd egy kis száradás után mehetnek is vissza a helyükre.

A vásárlás módja

A Tollas Barát Webáruházban vendégként is vásárolhatsz. Regisztrált fiókkal a vásárlás folyamata gyorsabb, a megvásárolt termékek nyomonkövetése, újboli megrendelése egyszerűbb.
További információk >

Fizetési módok

Fizethetsz bankkártyával az OTP Simple Pay-rendszerén keresztül, de rendelésed ellenértékét banki átutalással, az általunk kiállított díjbekérő segítségével is kiegyenlítheted.
További információk >

Átváteli módok

Futárszolgálat házhoz viszi a megvásárolt termékeket, vagy átveheted őket a hozzád legközelebb eső Pick Pack Pont-on is.
További információk >