Vásárlás: Saját gyártás


A Tollas Barát Kft. műhelyében készült termékek már papagájok tucatjainak kényelmét és szórakozását teremtették meg. Termékeink elsősorban fából készülnek, természetes állapotukban vagy hántolva, majd különleges, kizárólag természetes anyagokból készült lakkal kezelve. Az általunk gyártott és forgalmazott egyedi kellékek, játékok és kiegészítők kizárólag webáruházunkban érhetőek el. A gyártás egyedileg, kézzel történik, ezért a készletek korlátozottan állnak rendelkezésre, de előzetes egyeztetés után nagyobb mennyiség is rendelhető.
Tagna tobozos játék, felakasztható

Ezt a játékot szinte bármilyen papagáj-élőhelyre beillesztheted. A kisebb testű madarak rárepülnek és felülnek rá, a nagyobbak rázni, tépni fogják, a közepes testűek pedig még lógni is tudnak rajta. A toboz a természetből jól ismert dolog ezeknek a madaraknak, ezért ettől a játéktól nem fognak félni, hamar elfogadják.


Pilar csengettyűs papagáj-játék

Fajtára, méretre, de még korra való tekintet nélkül is az összes, díszmadárként tartott papagáj legnagyobb közös ellensége az unalom. A természetben számukra a tétlenség ismeretlen, ezért kell minél fantáziadúsabb játékokkal ellátni őket, mert ezzel a módszerrel mindig lesz valami, ami lefoglalja őket és sose fognak unatkozni.


Juburi tobozjáték

A kicsiknek hinta, a nagyoknak boxzsák, ez a Juburi tobozjáték papagájoknak, amivel minden díszmadár megtalálja a maga szórakozását. Az erős lánc és a vastag külső fa teszi strapabíróvá ezt a játékot, így akár a legnagyobbak által támasztott kihívásnak is képes megfelelni és hosszú időre szórakoztató társa lesz a madárnak.

Taula rusztikus asztal farönkből

Taula rusztikus asztal farönkből

Rendkívül erős, impresszív lakberendezési tárgy, mely csillogó felületével és természetes megjelenésével azonnal magához vonzza a tekinteteket. A hántolt, csiszolt és lakkozott fa mintha egy természetbeli időutazásból csöppent volna az emberi környezetbe. Színei a ráeső fénytől függően szinte állandó változásban vannak. Különleges darab.

Lavadora rönkszelet alátét, közepes

Lavadora rönkszelet alátét, közepes

A Lavadora-família közepes méretben készült tagja alátétként használható, natúr fából készült, gyönyörű és egyedi darab, mely első találkozáskor egész biztosan maradandó élményt nyújt. A alátét 100%-ban diófából készül, rusztikus stílusban. Tökéletesen használható asztali elemként vagy akár a ház körüli dekorációként is. A felhasználási lehetőségek számának csak a fantázia szabhat határt.

Antiguo rusztikus fa rönk lámpa

Antiguo rusztikus fa rönk lámpa

A kézzel, szilárd keményfából készített termékek sajátos jellemzőkkel rendelkeznek, mint például a fa szemcsés mintázata, a kilógó csomók, a faanyag érdessége és sima textúrája, valamint a hibák. Ennek ellenére mindegyik egyedi és gyönyörű lesz. A képen látható lámpák viharvert, öreg diófából készültek, hangulatuk, szépségük egyedi, nincs belőlük két egyforma. De ennek a különleges terméknek a célja nem is a sorozatgyártás, hanem a darabonkénti egyediség.

Piel rusztikus fa bortartó, álló

Piel rusztikus fa bortartó, álló

Az alkoholtartalmú italok esetében a bornak nemcsak a legtöbb egészségügyi előnye van, de zsír- és koleszterinmentes is. Különböző borok illenek a különféle ételekhez, ezért érdemes néhány palackot kéznél tartanod, ha szívesen rendezel vacsorákat barátoknak, családtagoknak vagy munkatársaknak. A minőségi borállvány elengedhetetlen, és ha ezeket a sorokat olvasod, akkor most találtál nálunk egy igazán különleges, rusztikus darabot.

Piel rusztikus fa bortartó, fekvő

Piel rusztikus fa bortartó, fekvő

Ez a kézzel készített asztali bortartó elegáns módja egy házi bor- vagy whiskykollekció megtartásának, bemutatásának. Finom görbülete művészi jelleget biztosít neki, miközben elég egyszerű is ahhoz, hogy bármilyen otthoni stílushoz jól illeszkedjen. Ez az állvány legfeljebb 3 palackot képes befogadni, a legtöbb, szabványos méret belefér.

Bonito Grande óriás kétágú ülőrúd papagájoknak, 45 cm

Bonito Grande óriás kétágú ülőrúd papagájoknak, 45 cm

A Bonito ülőfa-termékcsalád legnagyobb tagja a Grande, mely kifejezetten a hatalmas méretű ara papagájoknak készült (de 1, vagy akár több jákó vagy kakadu számára is tökéletes lehet). Erős diófából készült, természetes páccal kezelve, hogy a kültéri igénybevételt és a rendszeres takarítást is bírja. Masszív csavarral kell a rácsokra rögzíteni (mely tartozékként jár hozzá).

Farönk rusztikus dekoráció, 40 x 16 cm

Farönk rusztikus dekoráció, 40 x 16 cm

Ahány lakás, annyiféle stílus és berendezés. A rusztikus dekoráció viszont szinte az összes elképzelhető variációt képes feldobni egy kicsit, ez a dekorációs darab pedig pontosan erre bizonyíték: a farönk a nappalitól a hálóig bárhol jól mutat és a felhasználási módnak csak a lakástulajdonos fantáziája szabhat határt.

Ayola papagáj játék 15x40 cm

Ayola papagáj játék 15x40 cm

A kis termetű papagájok játékigénye épp olyan hatalmas, mint nagytestű társaiké, bátran kijelenthető, hogy ezen a téren a törpepapagáj és az ara között szinte nincs semmi különbség. Az Ayola többfunkciós papagáj játék hosszú távon segít a gazdinak megoldani a szórakoztatás sokszor összetett feladatát.

Képkeret papagájtollakkal, fehér

Képkeret papagájtollakkal, fehér

Az asztal dísze lehet ez a valódi papagájtollakkal kirakott képkeret, mely a természet legszebb színeit tárja elénk. Minden madár tolla szép, de úgy tartják, mind közül a papagájoké a legszínesebb és a legszebb. Ez az egyedi dekorációs elem kétféle óriáspapagáj válogatott tollaiból készült és teljesen egyedi.

Képkeret papagájtollakkal, fa

Képkeret papagájtollakkal, fa

Fából készült képkeret, fehér háttérrel, valódi, sokszínű papagájtollakkal kirakva. Valódi papagájtollakból készült, nem utánzat vagy műanyag, ezek valóban a természet színei. Többféle méret és szín, két különböző ara papagáj fajta tollaiból készítve. Feltehető falra vagy a támasztója segítségével állítva.

Putaya 77 cm-es óriáshinta

Putaya 77 cm-es óriáshinta

Ez a hatalmas hinta a dísze lehet bármelyik madárszobának vagy röpdének, és a papagájoknak is igazi kedvence lesz. A legnagyobbak is egyszerre többen is ráférnek, erős és kényelmes kiegészítő. A súlyának köszönhetően stabil, emiatt a nagytestű madarak kedvence lesz. De kisebbek esetén is sikerrel használható.

Bonito ülőrúd papagájoknak, nagy méret, 48 cm

Bonito ülőrúd papagájoknak, nagy méret, 48 cm

A nagypapagájok ülőfáinak két legfontosabb tulajdonsága a masszivitás és a változatosság. A Bonito ülőrúd ezeknek tökéletesen meg is felel, ezért a madárnak nagy öröme lesz benne, hosszú időn keresztül. Az alapanyagul szolgáló fa természetes formáját megőriztük, a hántolás után természetes alapanyagú lakkot kapott.

Bonito ülőrúd papagájoknak, közepes méret, 33 cm

Bonito ülőrúd papagájoknak, közepes méret, 33 cm

Ez a 5 centiméter vastag, 33 centiméter hosszú, vaskos és erős ülőrúd bírni fogja a gyűrődést, amit egy ara papagáj, egy jákó vagy kakadu produkálni képes minden egyes nap. Ideális kültérre és beltérre is, egyszerűen fel lehet csavarozni a kalitkára oldalára és egy kerti papagáj-röpde drótfalára is feltehető.

Bonito kétágú ülőrúd papagájoknak, 28 cm

Bonito kétágú ülőrúd papagájoknak, 28 cm

Ezzel a teljesen egyedi készítésű, kétfelé ágazó ülőrúddal egy darabka természetet vihetünk a papagáj életébe, mert ugyanúgy ülhet rajta, ahogy az a vadonban szokás, az pedig a vérében van. Az ülőrúd változatos átmérője garantálja az izomzat megfelelő munkáját és a körmök állandó kopásának fenntartását.

Acora hinta kistestű papagájoknak csengővel és tobozzal

Acora hinta kistestű papagájoknak csengővel és tobozzal

Ezt a játékot természetes fából készítettük és 100%-ig természetes alapú festékkel kezeltük, így a papagáj bátran szétrághatja, nem lesz tőle semmi baja. A két külső oldalon csengettyűk, alul pedig egy doboz került rögzítésre, ezekkel a madár sokáig el fog tudni játszani és le fogják kötni a figyelmét.

Mavila Papagáj hinta, természetes fa, kistestű madaraknak

Mavila Papagáj hinta, természetes fa, kistestű madaraknak

A papagájok tartásának legjobb eszközei mindig azok, amelyek a természetes életkörülményeiket tudják kicsit megidézni. Ez a hinta pontosan ezt a célt igyekszik teljesíteni: a papagájok a természetben is ilyen szabálytalan formákon szeretik a legjobban eltölteni az időt, ez egyszerre sport és játék számukra.


Tolima fa háromszög óriáspapagájoknak

Ez a rendhagyó formájú játék hosszútávú elfoglaltságot nyújt a madaraknak. Fellógatható a madárszobában valamelyik ülőrúdra, a plafonra, vagy a madárketrec tetejére is. Az élénk színek és a változatos formájú elemek képesek a figyelem állandó fenntartásra. Szétrágható, csak természetes anyagból és festékből készült.

Faraon fa hinta óriáspapagájoknak

Faraon fa hinta óriáspapagájoknak

A hintázás az a tevékenység, amit a papagájok a természetben szinte állandó jelleggel művelnek a liánokon, faágakon. A Faraon fa hinta ezt az érzést adja vissza a madárnak otthon, kiegészítve a játék és a rágcsálás lehetőségével, így nyújtva hosszú távú szórakozást papagáj számára. Csak természetes anyagokból!


Amazonia fa játék óriáspapagájoknak (ara, jákó, kakadu)

100%-ig természetes anyagok, hatalmas méret, tartós és erős kivitel, változatos szórakoztatás - ezek jellemzik a saját gyártású, boltban nem kapható, óriáspapagájoknak készített Amazonia fa játékot. A változatos színek és formák folyamatos rágni-és rombolni valóként szabnak gátat az unalomnak. Az arák imádják!

A papagájok tartásához felhasználható kellékek variációja szinte végtelen, megfelelő tartásukhoz sokféle és változatos eszközökre van szükség, különösképpen a nagyok, vagyis az ara papagájok, a jákó papagájok és a kakaduk esetében. A kellékeknek kétféle kihívással kell folyamatosan szembenézniük.

Ezek a madarak egyrészt rendkívüli fizikai erővel rendelkeznek, hatalmas és erős csőrük nem ismer akadályt, ha van rá elég idejük, szétrágják a gerendát, kieszik a falat és elcsorbítják még a fémből készült felszereléseket is. Az se zavarja őket, hogy a saját dolgaikat teszik tönkre - a gazdi majd úgyis szerez szépen másikat, ahogy mindig is tette.

Ezzel a fizikai erővel muszáj valahogy szembeszállni, hogy ne kelljen kétnaponta új berendezési tárgyakat vásárolni a madárhoz. A Tollas Barát Kft. által gyártott játékok és kiegészítő berendezések éppen ezért extra erős anyagokból készültek. Mi a végfelhasználókon, 4 db ara papagájon tesztelünk, a gyártási folyamat vége tehát mindig egyfajta, jó értelemben vett állatkísérlet. Megfigyeljük, hogy mik a gyenge pontok, és mik a madarak legnépszerűbb felhasználási módjai, és ezek függvényében állunk neki tökéletesíteni a termékeket.

A másik kihívás az unalom. A közepes és nagytestű papagájok esze, intelligenciája rendkívüli, ennek pozitív következménye kivételes tanulási képességük, negatív viszont, hogy nagyon sok minden hamar kiismernek és megunnak. Egy játék esetében ez komoly probléma, mert ha megunják, akkor többet nem foglalkoznak vele és nem fogja tudni betölteni a legfontosabb szerepét: a papagáj unatkozásának, tétlenségének a megakadályozását.

Saját gyártású játékaink ezért színesek és változatosak. A legtöbb közülük fellógatható, ami azt eredményezi, hogy a madarak mindig más oldalát látják és ez már biztosít egyfajta állandó pörgést, mindig máshonnan fogják meg, így nem lesz unalmas. Az Amazonia egy hatalmas tépnivaló, erős fatörzsön átbújtatott kötélre között fakorongok, golyók és kockák egyvelege, lóghatnak rajta és cibálhatják. A Faraon egy hagyományos fa hinta alapjára épül fel, két erős kötéllel lehet fellógatni a röpdébe vagy a madárszobába. A papagáj rámászhat vagy rárepülhet, attól függ, melyik mozgásformát preferálja, és aztán eljátszhat a mindkét oldalra felszerelt golyókkal és fakockákkal. A tapasztalat az, hogy elsőnek ezeket az alkatrészeket pusztítják el, a maradék, vagyis a törzs és a kötelek később még hintaként sokáig képes betölteni funkcióját. A Tolima háromszög szintén többfunkciós, a kisebbek kényelmesen fognak tudni hintázni rajta, miközben a rászerelt játékokkal szórakoznak, az akrobatikus képességekkel rendelkező madarak pedig fejjel lefelé lógnak és oda-vissza másznak rajta órák hosszat.

A nálunk készült termékek kivétel nélkül színezettek és lakkozottak, ezekhez egy német gyártmányú, 100%-ban természetes alapú festékcsalád, a Kredeszeit termékei kerülnek felhasználásra. Így a festett termékekben sincsenek mérgező anyagok, ólom vagy más hasonló, a normál festékekben, lakkokban jelen lévő adalékok, ezt nyugodtan rághatják a madarak, semmi bajuk nem lesz tőle.

A fakorongból készült papagájhinta csak nálunk kapható! Többféle méretben is gyártjuk, a Florida hatalmas, 33 cm-es átmérővel rendelkezik, ez a nagyméretű madarak számára készült. Kisebb testvére a Mavila, sándor-papagájok és hozzájuk hasonló mérettel rendelkezők számára, a kicsiknek pedig az Acora hinta készült, így ez a kellék minden méretben elérhető. Mindegyik fellógatva kell használni, a rögzítéshez szükséges elem tartozékként jár hozzájuk. Ezeken a természetes, nagy méretű és átmérőjű fából készült hintákon a papagájok sok időt el tudnak tölteni, külön előnyük, hogy könnyen a ketrec vagy más élőhely legmagasabb pontjára helyezhetők, erről pedig minden papagájtartó tudja, hogy ez a madara kedvenc helye, hiszen ők a magasban érzik biztonságban magukat. A biztonságérzet okán ez a termék tehát alvóhelyként is jól tud funkcionálni.

A nálunk gyártott ülőfákat már rengeteg madárláb koptatta megelégedéssel, a többi termékhez hasonlóan ezekben is évtizedes papagájtartási tapasztalat van benne. Többféle kapható ezekből is, ők a Bonito ülőrúd-család. A felépítésük hasonló, létezik egy kisebb fajta, kétágú kivitel, illetve egy extra hosszú (48 cm) és egy extra vastag (6 cm), ez utóbbiak a nagy papagájokra optimalizálva. Kül-és beltéren egyaránt használhatóak, bírják a napfényt és az esőt is. Pillanatok alatt felszerelhető a tartozékként adott szárnyas anyával, ennek köszönhetően könnyen áthelyezhető akár kinti röpdéből a lakásban lévő kalitkára vagy fordítva, az aktuális igény szerint.

A vásárlás módja

A Tollas Barát Webáruházban vendégként is vásárolhatsz. Regisztrált fiókkal a vásárlás folyamata gyorsabb, a megvásárolt termékek nyomonkövetése, újboli megrendelése egyszerűbb.
További információk >

Fizetési módok

Fizethetsz bankkártyával az OTP Simple Pay-rendszerén keresztül, de rendelésed ellenértékét banki átutalással, az általunk kiállított díjbekérő segítségével is kiegyenlítheted.
További információk >

Átváteli módok

Futárszolgálat házhoz viszi a megvásárolt termékeket, vagy átveheted őket a hozzád legközelebb eső Pick Pack Pont-on is.
További információk >