Navigáció: Termék Kosár Megrendelés Fizetés

Eleség hullámos papagájnak, 400 gramm

Eleség hullámos papagájnak, 400 gramm
Házhoz szállítás (2100 Ft)

PickPackPont átvétel (1600 Ft)

Szállítási idő: 2 munkanap

PayPal fizetés
Bankkártyás fizetés

Értékeld! 
Értékelés: 4.8 / 5

Egyszerű magkeverék hullámos papagájok és más, hasonló méretű papagájok etetésére. Önetetőből felkínálva kiválóan etethető, a magok mérete ideális, az elfogyasztott magok héját időnként érdemes kikotorni az etető aljáról, hogy ne okozzon dugulást. Hasonlít a papagáj természetes étrendjéhez, amit a vadonban megszokott.

Hasonló termékek

Összetétel: vörös köles, sárga köles, fénymag, zab.
Zacskós kiszerelés, 600 ml.
Alaptakarmány kistestű papagájoknak. A napi etetéshez ideális, de önmagában nem elégséges, ki kell egészíteni fürtös kölessel, valamint friss zöldségekkel (saláta, sárgarépa, brokkoli) és gyümölcsökkel (banán, mandarin, narancs) is. A hullámos papagájok által leginkább kedvelt, a természetben is megszokott, alapvető takarmányokból összeállított, a nap bármely szakában fogyasztható magkeverék 400 grammos kiszerelésben.

A kistestű papagájok rajongása a kölesek és zabfélék iránt régóta ismert. Az Ausztráliából származó hullámos papagáj vadon élő példányainak ezek a növények teszik ki természetes tápláléka legnagyobb részét. A természetben ezek a madarak a legtöbbször nem a termesztett, hanem a vad kölest ették. A kölesekből készült takarmánykeverék a velük közeli rokonságban álló fénymaggal keverve képez igazi sláger-eleséget elsősorban a hullámos papagájok, kecskepapagájok és a nimfapapagájok körében.

A keverék etetése egyszerű: legjobban a nálunk is kapható, tölcséres végű önetető felel meg a célnak, ebbe fentről csak bele kell tölteni a keveréket, alul pedig mindig annyi jön ki belőle, amennyi szükséges, a fogyásnak megfelelően. De teljesen jól használhatóak erre a célra a felakasztós, vagy a ketrec aljára letehető etetőtálak is. Minden esetben oda kell figyelni arra, hogy ezek a keverékek héjas állapotukban tartalmazzák a kölesféléket és a fénymagok, ezeket a papagáj evés közben a csőrébe veszi és a héjukat összetöri. A madár aztán ezt az összetört héjat visszadobja, részben az etetőtálba, miközben a magot megeszi. Így előállhat az a helyzet, hogy az etető telemegy elhasznált magok héjaival és látványra nem lesz feltűnő, hogy a papagájnak igazából már nincs mit ennie.

Elegendő-e önmagában a papagájoknak ez a magkeverék? Nem. Sok keveréket igyekeznek azzal a reklámszöveggel eladni, hogy e mellé már semmi nem kell a madárnak, de ez egyszerűen nem igaz. Könnyű belátni, hogy a természetben ezek a madarak a magok mellett hatalmas mennyiségű friss zöldséghez és gyümölcshöz is hozzá tudnak jutni, és mivel a trópusokon élnek, ez az év nagy részében folyamatosan így van. Ezért fontos, hogy az összes papagáj megkapja a napi zöldség-és gyümölcsadagját is a magkeveréke mellé - példaként a hullámos papagájoknál maradva, ez lehet banán, sárgarépa, fejes saláta, mandarin, alma, körte, narancs, dinnye, hogy csak néhányat említsünk meg a teljesség igénye nélkül.

A köles-fénymag keverékek etetése nem jár különösebb kosszal, de azért a héjak, mivel kicsi a súlyuk, kiszóródhatnak a ketrecből (erre jó megoldás lehet a modern kalitkák oldalára felszerelhető plexi- vagy üveglap). Az etetőtálakat érdemes hetente minimum egy alkalommal alaposan elmosni.

A vásárlás módja

A Tollas Barát Webáruházban vendégként is vásárolhatsz. Regisztrált fiókkal a vásárlás folyamata gyorsabb, a megvásárolt termékek nyomonkövetése, újboli megrendelése egyszerűbb.
További információk >

Fizetési módok

Fizethetsz bankkártyával az OTP Simple Pay-rendszerén keresztül, de rendelésed ellenértékét banki átutalással, az általunk kiállított díjbekérő segítségével is kiegyenlítheted.
További információk >

Átváteli módok

Futárszolgálat házhoz viszi a megvásárolt termékeket, vagy átveheted őket a hozzád legközelebb eső Pick Pack Pont-on is.
További információk >