Navigáció: Termék Kosár Megrendelés Fizetés

Vörös köles díszmadaraknak, 450 gramm

Vörös köles díszmadaraknak, 450 gramm
Házhoz szállítás (2100 Ft)

PickPackPont átvétel (1600 Ft)

Szállítási idő: 2 munkanap

PayPal fizetés
Bankkártyás fizetés

Értékeld! 
Értékelés: 4.3 / 3

Kiváló étrendi hatású, a többi gabonához képest rosttartalma magasabb, vastag és kemény héjú, apró méretű mag, amely a papagájok teljesítményére kitűnő hatással van. A köles négy színváltozata közül – fehér, sárga, vörös és zöld – a vörös köles rendelkezik a legkeményebb, míg a fehér a legpuhább héjjal.

Hasonló termékek

A vörös kölest Magyarországon főleg madáreleségnek termelik, emberi fogyasztása ritka. Kistestű papagájok magkeverékéhez adagolva ideális kiegészítő takarmány.
Tápanyagtartalmánál fogva biztosítja a papagáj fejlődését, a megfelelő kondíció megtartását a dús tollazatot, segít megtartani az ép és erős csontozatot, ezek által pedig segít elérni az egészséges és hosszú életet.
A vörös köles elsősorban takarmánykeverékek alapja szokott lenni, ezeket egy kis tapasztalattal a gazdi maga is el tudja készíteni a papagájainak.

A kölesek családjában a vörös köles magja a legkeményebb, ezért ideális papagáj takarmány, mert alaposan megdolgoztatja a madarat, és tudjuk, hogy nekik az evés egyben szórakozás is. Rosttartalma kimagasló, a kistestűek között alapvető papagájeleségnek számít. Magas tápanyag-tartalmának köszönhetően biztosítja a papagáj megfelelő kondíciójának elérését és megtartását, az ép és dús tollazatot, az erős csontokat, az egészséges és hosszú életet és a fiatal papagáj számára a megfelelő fejlődést.

Kölesből 500 feletti fajta létezik, Magyarországon a termesztett köles nevű alfaj a legelterjedtebb. 100-140 cm közötti átlagos magasságú, létezik belőle fehér, sárga, szürke és vörös színváltozat is. Járványokkal, betegségekkel szemben a köles rendkívül ellenálló. Termesztés közben a leginkább a madarak jelentik rá a veszélyt, nem véletlenül oly népszerű a papagájok körében is. Ebből persze az is látszik, hogy téli vadmadár-takarmánynak is ideális, akinek kerti madáretetője van, vagy az erkélyére épít egyet, az táplálékszegény időszakban megoszthatja a készletét a papagájok és a kerti madarak között.

A kölest csíráztatni is érdemes, hiszen ezzel a módszerrel egy rendkívül egészséges és energiadús eledelt tudunk a madár elé tenni. A csírázáshoz sok hőre van szüksége, május közepétől érdemes nekilátni a feladatnak. Néhány, nedves vattában töltött nap után a köles csírázásnak indul és oda is lehet adni a papagájnak, imádni fogja. Az emberhez hasonlóan a madarak májára is jó hatása van.

A köles további előnye, hogy a benne lévő szilícium, és annak vegyülete, a kovasav, hatékonyan segítik a csőr és a tollak erősítését, növekedését. A benne lévő fehérje nem tartalmaz glutént, ezért kifejezetten könnyű eleségnek számít. Takarmányozási értéke a kukoricáéhoz hasonló, amit a papagájok szintén szívesen fogyasztanak.

A vásárlás módja

A Tollas Barát Webáruházban vendégként is vásárolhatsz. Regisztrált fiókkal a vásárlás folyamata gyorsabb, a megvásárolt termékek nyomonkövetése, újboli megrendelése egyszerűbb.
További információk >

Fizetési módok

Fizethetsz bankkártyával az OTP Simple Pay-rendszerén keresztül, de rendelésed ellenértékét banki átutalással, az általunk kiállított díjbekérő segítségével is kiegyenlítheted.
További információk >

Átváteli módok

Futárszolgálat házhoz viszi a megvásárolt termékeket, vagy átveheted őket a hozzád legközelebb eső Pick Pack Pont-on is.
További információk >