Vásárlás: Gyógyszer / Vitaminporok


Általános immunerősítő szerek, melyek növelik a madár ellenálló képességét. Tollcsere idején kifejezetten ajánlott, de az év bármely szakában adható időszakos jelleggel. Legtöbbjüket a madár eledeléhez keverve kell adni, a csomagoláson ott az adagolás, ami a papagáj méretének és fajtájának függvényében is változik. Az évszakok váltásakor is ideális kiegészítők.

Az emberekhez hasonlóan az állatoknak, köztük a madaraknak és természetesen a papagájoknak is sokféle vitaminra van szükségük az egészség és a vitalitás megőrzéséhez, ami a hosszú élet titka. A papagájoknak persze nem ugyanazok a táplálék-kiegészítők kellenek, amik az embereknek, az ő igényeik eltérőek. Áruházunkban minden olyan vitaminpor megtalálható és beszerezhető, amire a papagájnak szüksége lehet.

Milyen vitaminok kellenek konkrétan? A teljesség igénye nélkül ezekre van szüksége a papagájnak élete során: nátrium, K3-vitamin, B1-vitamin, B2-vitamin, B6-vitamin, B12-vitamin, C-vitamin, biotin, niacin, kalcium-pantotenát, jód. Ezek azok, amiket gyakorlatilag állandó jelleggel kapniuk kell. Ezen kívül létezik két, táplálkozás és vitaminadagolás szempontjából speciális igényekkel járó időszak, ezek a vedlés-tollváltás, valamint a tojásrakás. Áruházunk ezekre az időszakokra is kínál megoldást.

A vitaminporok minden papagájfajtának adhatók, ami eltér, az az adagolás, erre a csomagoláson lehet megtalálni az egyedi útmutatót minden esetben. Értelemszerűen a papagáj méretet az az alaptulajdonság, ami az adagot meghatározza - egy 1 kg súlyú ara papagájnak arányosan több fog kelleni mindenből, mint egy kis hullámosnak. Ezeket az adagolási arányokat fontos pontosan kikalkulálni. Az esetleges túladagolás nem csak felesleges és pazarló, de bizonyos esetekben akár káros is lehet. Erre tehát oda kell figyelni.

A kiszerelés általában 20 grammos zacskókban történik. Mivel ezek nem romlandó anyagok, sokáig elállnak, ezért többet is be lehet vásárolni belőlük. Hűvös helyen kell tárolni őket, napfénytől védve, más állat vagy kisgyerek ne férjen hozzájuk. A legtöbb vitaminport az élelembe vagy az innivalóba kell keverni, önállóan nem szabad etetni őket. A pontos adagolásról a csomagolás ad tájékoztatást.

A vitaminporok nem tudják pótolni a megfelelően változatos és kielégítő takarmányozást. A papagájnak a vitaminok mellett megfelelő minőségű magokra és napi friss zöldségre, gyümölcsre van szüksége, a vitaminporokat ezek mellé, és nem ezek helyett adjuk nekik.

A megfelelő mennyiségű és minőségű vitaminnal ellátott papagáj egészséges, vidám, energikus, mozgékony és aktív, széklete egészséges, tollazata ép, fényes és hiánytalan.

A vásárlás módja

A Tollas Barát Webáruházban vendégként is vásárolhatsz. Regisztrált fiókkal a vásárlás folyamata gyorsabb, a megvásárolt termékek nyomonkövetése, újboli megrendelése egyszerűbb.
További információk >

Fizetési módok

Fizethetsz bankkártyával az OTP Simple Pay-rendszerén keresztül, de rendelésed ellenértékét banki átutalással, az általunk kiállított díjbekérő segítségével is kiegyenlítheted.
További információk >

Átváteli módok

Futárszolgálat házhoz viszi a megvásárolt termékeket, vagy átveheted őket a hozzád legközelebb eső Pick Pack Pont-on is.
További információk >