Navigáció: Termék Kosár Megrendelés Fizetés

Homokpapír 7db-os 28x46 cm

Homokpapír 7db-os 28x46 cm
Házhoz szállítás (1500 Ft)

PickPackPont átvétel (1400 Ft)

Szállítási idő: 2 munkanap

PayPal fizetés
Bankkártyás fizetés

Értékeld! 
Értékelés: 4.7 / 3

A karmok túlnövésének megelőzésére használható időszakos kiegészítő. Ha a papagáj karma a normális méretnél hosszabb, beakadhat neki szinte bárhová, amitől megijed, elkezdi rángatni és ez végső soron sérülésekhez vezethet. A túlnövésnek indult körmök megfékezésre homokpapírt kell tenni a kalitkába, heti 1 napra.

Hasonló termékek

- Segít a madarak körmének röviden tartásában, megelőzi a körömtúlnövést
- Könnyen használható
- Ideális kanárikhoz és papagájokhoz
A túlnőtt köröm sok szenvedést tud okozni a papagájnak. A nagy mértékben megnőtt köröm vége kunkorodni kezd, ez a lábujjakra is igen rossz hatással van, a papagáj lábtartása természetellenes, kényelmetlen, akár fájdalmas is lehet. Emellett a túlméretes köröm mindenbe képes beleakadni, vakarózás közben akár a papagáj orrát, szemét, érzékenyebb arcbőrét is képes megsérteni - ebből látszik, hogy ezt a jelenséget érdemes komolyan venni és kezelni.

A háznál tartott papagájok, ha nem is nagy mértékben, de valamennyire kifejezetten ellustulnak a természetben élő rokonaikhoz képest. Ennek okait nem nehéz belátni: mozgásterük kisebb és az élelmet is leteszik nekik szinte az orruk elé, nem kell megküzdeniük érte. Fiziológiai tulajdonságaik ugyanakkor alig változtak, hiszen fogságban tartásuk mindössze néhány évszázada kezdődött.

A gyakorlatba átültetve a teóriát ez annyit jelent, hogy a papagájok csőre és körme gyorsabb tempóban nő, mint amilyenben kopik. A jelenség egyed-és fajtafüggő, de valamekkora mértékben minden papagájnál jelentkezik. Súlyos esetekben, amit a túlnőtt köröm már mindenbe beleakad, stresszes és fárasztó orvosi beavatkozásra lesz szükség.

A köröm természetes kopását a Karlie Homokpapír segítségével lehet elősegíteni. A homokpapírt a ketrec aljára kell elhelyezni, így amikor a madarak lemennek kapirgálni és összeszedni a lepotyogott magokat, a homokpapír érdes felületén járkálva körmeik gyorsan elkezdenek kopni. Ezzel a körömvágás, ha idejében alkalmazzuk a Karlie Homokpapírt, akár teljes mértékben elkerülhetővé válhat.

A Karlie Homokpapír alkalmazása csak időszakosan lehetséges mert ha állandóan ezen járkálna a madár, a körmei kopnának ugyan, de az érdes felület a talpán lévő finom bőrt kikezdené. Ezért a homokpapírt csak 1-2 napra szabad a ketrecben hagyni, utána ki kell venni és eldobni. Ennyi idő alatt ki tudja fejteni a megfelelő hatást, és egyébként is elszennyeződik. A megfelelő méretű ülőfa, valamint az elégséges mászási és játszási lehetőség mind elősegítik a papagáj körmének ideális kopását.

A vásárlás módja

A Tollas Barát Webáruházban vendégként is vásárolhatsz. Regisztrált fiókkal a vásárlás folyamata gyorsabb, a megvásárolt termékek nyomonkövetése, újboli megrendelése egyszerűbb.
További információk >

Fizetési módok

Fizethetsz bankkártyával az OTP Simple Pay-rendszerén keresztül, de rendelésed ellenértékét banki átutalással, az általunk kiállított díjbekérő segítségével is kiegyenlítheted.
További információk >

Átváteli módok

Futárszolgálat házhoz viszi a megvásárolt termékeket, vagy átveheted őket a hozzád legközelebb eső Pick Pack Pont-on is.
További információk >