Navigáció: Termék Kosár Megrendelés Fizetés

Homokszőnyeg kalitkába 25x40cm 6db

Homokszőnyeg kalitkába 25x40cm 6db
Házhoz szállítás (2100 Ft)

PickPackPont átvétel (1600 Ft)

Szállítási idő: 2 munkanap

PayPal fizetés
Bankkártyás fizetés

Értékeld! 
Értékelés: 4.5 / 6

Ezt a speciális kiegészítőt időszakosan kell használni, olyankor, amikor a papagáj karma a normális méretnél hosszabbra nőtt. A túlnövésnek indult papagájkörmök megfékezésre homokpapírt kell tenni a kalitkába, a madár ezen mozogva lekoptatja a saját körmét az egészséges méretre. 28x43 cm, 5 darabos kiszerelés.

Hasonló termékek

- Hatékonyan megoldja a papagáj körmének röviden tartását, megelőzi a köröm túlnövekedését
- Egyszerűen használható
- Ideális kanárikhoz, papagájokhoz vagy más díszmadarakhoz
A túlnőtt köröm sok problémát tud okozni a papagájnak. A nagy mértékben megnőtt köröm vége kunkorodni fog, ez a lábujjakra is igen rossz élettani hatással van, a papagáj lábtartása kényelmetlenné válik. A túlnőtt köröm mindenbe képes beleakadni, vakarózás közben akár a papagáj orrát, szemét, érzékenyebb arcbőrét is képes megsérteni - ezért ezt a jelenséget érdemes komolyan venni és kezelni, mielőtt még nagyobb bajt okozna.

A háznál tartott díszmadarak, ha nem is nagy mértékben, de valamennyire kifejezetten ellustulnak a természetben élő rokonaikhoz képest, az otthoni életmód következtében. Ennek okait nem nehéz belátni: mozgásterük kisebb és az élelmet is leteszik nekik szinte az orruk elé, nem kell megküzdeniük érte. Így nem mozognak eleget. Fiziológiai tulajdonságaik ugyanakkor alig változtak, hiszen fogságban tartásuk mindössze néhány évszázada kezdődött.

A gyakorlatba átültetve az elképzelést ez annyit jelent, hogy a papagájok csőre és körme gyorsabb tempóban nő, mint amilyenben kopik - legalábbis bizonyos egyedeknél. A jelenség tehát egyed-és fajtafüggő, de valamekkora mértékben minden papagájnál jelentkezik.

A köröm természetes kopását a homokpapír segítségével lehet elősegíteni. A homokpapírt a ketrec aljára kell rakni, így amikor a papagájok lemennek kapirgálni és összeszedni a lepotyogott ennivalót, a homokpapír érdes felületén járkálva körmeik gyorsan elkezdenek kopni. Ezzel a kényelmetlen és stresszes körömvágás, ha idejében alkalmazzuk a Homokpapírt, akár elkerülhetővé is válhat.

A Homokpapír alkalmazása csak néhány napig lehetséges, mert ha állandóan ezen járkálna a madár, a körmei kopnának ugyan, de az érdes felület a talpán lévő finom bőrt is kikezdené, ez pedig nemkívánatos. Ezért a homokpapírt csak 1-2 napra szabad a ketrecben hagyni, utána ki kell venni és el kell dobni. Ennyi idő alatt már képes kifejteni a szükséges hatást. A megfelelő méretű ülőfa, valamint az elégséges mászási és játszási lehetőség mind elősegítik a papagáj körmének ideális kopását.

A vásárlás módja

A Tollas Barát Webáruházban vendégként is vásárolhatsz. Regisztrált fiókkal a vásárlás folyamata gyorsabb, a megvásárolt termékek nyomonkövetése, újboli megrendelése egyszerűbb.
További információk >

Fizetési módok

Fizethetsz bankkártyával az OTP Simple Pay-rendszerén keresztül, de rendelésed ellenértékét banki átutalással, az általunk kiállított díjbekérő segítségével is kiegyenlítheted.
További információk >

Átváteli módok

Futárszolgálat házhoz viszi a megvásárolt termékeket, vagy átveheted őket a hozzád legközelebb eső Pick Pack Pont-on is.
További információk >