Navigáció: Termék Kosár Megrendelés Fizetés

Prémium homok papagájoknak, Vitakraft, 2.5 kg

Prémium homok papagájoknak, Vitakraft, 2.5 kg
Házhoz szállítás (2100 Ft)

PickPackPont átvétel (1600 Ft)

Szállítási idő: 2 munkanap

PayPal fizetés
Bankkártyás fizetés

Értékeld! 
Értékelés: 4.7 / 3

A papagájok alomanyagának általában semmiféle szaga nincs, ezért gyakori probléma, hogy a madárotthon domináns illata bizony kellemetlen. Ez a speciális alom ánizsillatot áraszt magából, ami sokáig képes elnyomni a ketrecben gyűlő madárürülék és a lepotyogó zöldeleség által gerjesztett kellemetlen szagokat.

Hasonló termékek

Fürdetőhomok nagy méretű papagájok számára.
A zsák tartalma 2.5 kg homok.
Prémium minőségű fürdetőhomok ara, jákó, kakadu és más, nagy méretű papagáj részére. Ideális a kalitka vagy ketrec higiéniájának fenntartására, mert megbízhatóan megköti a nedvességet, emellett ánizsaromája mindig friss illatot biztosít. Speciálisan tisztított, érdességmentesített és szárított kvarchomokot tartalmaz. Nagyobb szemcséi segítik a madarak emésztését, a kagylóhéj-szemcsék gazdagok ásványi anyagokban, nyomelemekben. Használata heti 2-3 alkalommal ajánlott.

A homokban fürdőző verebek, galambok látványa a városi embernek sem meglepő látvány, hozzátartozik a mindennapokhoz. Aki vidéken találkozik szárnyasokkal, például a ház körüli haszonállatokkal, baromfikkal, azoknak is ismerős látvány a porfürdőző madár. A szárnyasoknak ez egy igazán kellemes elfoglaltság és emellett a tollazatot is hatékonyan tisztítja, kipotyognak a csereérett, kihullott tollak és az ép tollazaton megtelepedett szennyeződések és az élősködők is lekerülnek. Ez tehát egy nagyon hasznos és kellemes tevékenység.

A papagájokról ugyanakkor az terjedt el, hogy ők főleg a vizes fürdőt szeretik, és ez így részben meg is állja a helyét. Imádják a spriccelővel történő fürdetést, a kisebbek részére nálunk is beszerezhető a fürdetőtál, de amelyik madár ezekben nem részesül, az megoldja magának: nekiáll kifürdeni az ivóvizét. Ez persze nem egy túl hasznos dolog, ezért javasoljuk mindig valamilyen fürdetőtál rendszeresítését.

Mindenképpen hasznos ugyanakkor kipróbálni a homokfürdő lehetőségét is, ez elsősorban ketreces tartásnál ideális, ahol a papagájok hozzá vannak szoktatva a homokkal almozott környezethez. Almozzuk fel a madár élőhelyét a szokásosnál jóval több, vastagabb rétegben kiszórt Vitakraft Sandy homokkal. A szokásosnál vastagabb alomréteget arra fogja késztetni a madarat, hogy magára szóra és fürödjön benne.

Röpdében tartott óriáspapagájoknál gyakori, hogy egyáltalán nem mennek le alulra, legfeljebb csak ha elszámítanak egy mozdulatot, és lepotyognak. Ezért náluk egy külön tálat érdemes megpróbálni feltölteni Vitakraft Sandy homokkal, mert abból hajlamosak homokfürdőt csinálni.

A vásárlás módja

A Tollas Barát Webáruházban vendégként is vásárolhatsz. Regisztrált fiókkal a vásárlás folyamata gyorsabb, a megvásárolt termékek nyomonkövetése, újboli megrendelése egyszerűbb.
További információk >

Fizetési módok

Fizethetsz bankkártyával az OTP Simple Pay-rendszerén keresztül, de rendelésed ellenértékét banki átutalással, az általunk kiállított díjbekérő segítségével is kiegyenlítheted.
További információk >

Átváteli módok

Futárszolgálat házhoz viszi a megvásárolt termékeket, vagy átveheted őket a hozzád legközelebb eső Pick Pack Pont-on is.
További információk >