Navigáció: Termék Kosár Megrendelés Fizetés

Hullámos Papagáj Odú, 16x17x18,5cm

Hullámos Papagáj Odú, 16x17x18,5cm
Házhoz szállítás (2100 Ft)

PickPackPont átvétel (1600 Ft)

Szállítási idő: 2 munkanap

PayPal fizetés
Bankkártyás fizetés

Értékeld! 
Értékelés: 4.8 / 10

A háznál tartott papagájok szaporíthatóak is, sokan foglalkoznak is ezzel hobbi szinten a tartók között. Aki szereti ezeket a madarakat, annak nagy öröm részt venni egy új egyed megszületésében, szívesen teszi szülővé meglévő madarait. Megfelelő kialakítású papagájodú nélkül azonban ez nem sikerülhet.

Hasonló termékek

Kinyitható fedelű odú hullámos papagájoknak.
Anyaga: Rétegelt Lemez
Mérete: 16 x 17 x 18,5 cm
Az odút a kalitka egyik ajtajára kell akasztani. A kalitkában egyszerre mindig csak egy költőpár tartózkodhat, máskülönben előfordulhat, hogy vérre menő vita indul az odúért.
A papagájodú alját ki kell bélelni valamilyen puha, melegséget adó, természetes anyaggal, erre leginkább a tiszta faforgács a megfelelő.
Az odú teteje kinyitható, de ha a papagáj letojt, onnantól kezdve nem szabad többet nyitogatni, mert a fészekkontrollt általában nagyon rosszul viselik a papagájok.
Hullámosok esetében az ideális költési kor másfél évtől indul és nagyjából 3-4 éves korig tart. Összeszokott pároknál szokott működni a leginkább a szaporítás.

A papagájok tojóládájának többféle igényt is ki kell tudni szolgálnia. Az egyik legfontosabb, ami minden alapja, a méret. A hullámos papagájok odújának megfelelő mérete 16x17x18 cm. Ebben kényelmesen elférnek a szülők, egyszerre mind a kettő, a tojások, és később a kikelt kis papagájok is.

A papagájok odúját faforgáccsal kell kibélelni, lehet tenni bele néhány nagyobb méretű puhafát vagy fakérget is, ezeket a madarak szét fogják rágni a fészeképítés során. Alapvetően rengeteget rámolnak és rendezkednek a tojásrakás előtt.

A hullámos papagáj egy nagyon békés papagájfajta. Kivéve a szaporodási időszakot! Ilyenkor ezek az aranyos kismadarak rátámadnak a gazdájukra és fajtársaikra is, utóbbiakkal véres harcba is bonyolódnak. Az odút mindenkitől védik, kivéve a választott párjukat.

És ha már a párnál tartunk, a láda felrakásának csak összeszokott papagájpár esetén van értelme. A tojókból pár nélkül is képes előjönni a tojásrakási ösztön, azt viszont érdemes szem előtt tartani, hogy a folyamatnak vannak bizonyos negatív hatásai is a papagáj szervezetére nézve.

A tojás felépüléséhez szükséges anyagot ugyanis a madár a saját szervezetéből vonja ki, ez pedig vitamin és ásványianyag-hiányhoz fog vezetni, melyet a tojásrakás után nem lehet azonnal pótolni, mert a tojó a tojásokon ülve kevesebbet fog enni.

Ezért meg kell gondolni a fészek felszerelését, és szem előtt kell tartani, hogy csak teljesen egészséges és életerős papagájokkal szabad belefogni a dologba. És persze arra is gondolni kell, hogy mi lesz siker esetén: egyetlen hullámos papagáj pár 4-5 utód létrehozására is képes egy szezonban, vagyis egy sikeres tenyésztést követően akár öttel több papagájnak kell tudni helyet és ennivalót biztosítani, ez nem kicsi kihívás.

A vásárlás módja

A Tollas Barát Webáruházban vendégként is vásárolhatsz. Regisztrált fiókkal a vásárlás folyamata gyorsabb, a megvásárolt termékek nyomonkövetése, újboli megrendelése egyszerűbb.
További információk >

Fizetési módok

Fizethetsz bankkártyával az OTP Simple Pay-rendszerén keresztül, de rendelésed ellenértékét banki átutalással, az általunk kiállított díjbekérő segítségével is kiegyenlítheted.
További információk >

Átváteli módok

Futárszolgálat házhoz viszi a megvásárolt termékeket, vagy átveheted őket a hozzád legközelebb eső Pick Pack Pont-on is.
További információk >