Navigáció: Termék Kosár Megrendelés Fizetés

Fehér kagylóhomok papagájoknak, 5kg

Fehér kagylóhomok papagájoknak, 5kg
Házhoz szállítás (2100 Ft)

PickPackPont átvétel (1600 Ft)

Szállítási idő: 2 munkanap

PayPal fizetés
Bankkártyás fizetés

Értékeld! 
Értékelés: 4.8 / 4

Fehér kagylóhomok, 5 kg. A kagylóhéj baktérium- és csíramentes. Pormentes, a kalitkában és a madárházakban higiénikus és friss élőhelyet biztosít a madarak számára, ami segít abban, hogy egészségesek maradjanak. Kagylót tartalmaz, amely segíti a madarat a magok és szemek felőrlésében és az emésztés elősegítésében.

Hasonló termékek

A kvarchomok egy speciális homokfajta, általában tiszta kvarc-szemek tömege, de ezen kívül van benne 2-20% egyéb ásványi törmelék is, mint például csillámföldpát és mész, melyekre a papagájnak igen nagy szüksége van. Madártartásnál alomanyagként használt, egyben táplálékkiegészítő is. Rendszeresen cserélni kell, mert a madarak kiszedegetik közüle a lepotyogó ennivalót és persze a homokszemeket is megeszik, ugyanakkor folyamatosan szennyezik is. Kis-és közepes testű papagájok számára ideális ez a fajta almozás.

Miért kell homok a papagájoknak? Az egyik ok a ketrec egyszerű tisztán tartása. Az újságpapírok, hirdetési lapok nem megfelelő alomanyagok, bár gyakran látni őket a ketrecek alján. Kétségtelen előnyük, hogy egyszerű összeszedni őket, és a különféle potyadékokat is jól felfogják. Viszont a nyomdafesték mérgező, márpedig ezt a papagájok sokszor megrágcsálják.

Több papagáj nagyobb, zárt térben, például járólappal lerakott aljzatú madárházban tartásához ideális, mert nem kell állandóan azzal foglalkozni, van-e belőle elég otthon. A hozzáadott kagylóhéj értékes ásványi anyag és kalciumforrás is egyben, mely hozzájárul az egészséges növekedéshez, a jó tollszerkezethez és az optimális csontállapothoz. Az ánizsillat segít megőrizni a madárház frissességét. Az almot rendszeresen cserélni kell.

Emellett a madárhomok igen fontos funkcióját sem lehet papírral kiváltani. A madarak, köztük a papagájok is úgynevezett zúzógyomorral rendelkeznek (a baromfiaknál ezt népiesen zúzának nevezik). Ez a zúzógyomor végzi a papagáj által megevett összes táplálék feldarabolását, ha úgy tetszik, zúzását.

A papagájnak nincsenek fogai, ezért evés közben nem tudja megfelelően felőrölni a táplálékot. Ezt a feladatot a zúzógyomor végzi el, de ehhez kavicsokra van szükséges, melyek a hiányzó fogakat pótolják. A zúzógyomor léte a repüléshez is szükséges, mert a fogak jelentős súlytöbbletet jelentenének a madár fején, így viszont nincs rájuk szükség.

Annál inkább szükséges viszont a homok (óriások esetén a madárgrit) megléte a papagáj környezetében! Ha a gazdi azt látja, hogy szeretett madara a ketrec alján kapirgál a homokban, akkor jó ha tudja, hogy ez egy pozitív dolog. Persze ilyenkor főleg a lehullott magokat igyekszik összeszedni, de az igencsak szükséges homokból is csipeget bőven.

Egyszerű belátni, hogy ez a működés is rendkívül fontossá teszi a madárhomok rendszeres cseréjét, mert ez nem csak egyszerű alomanyag, de kisegítő táplálék is egyben.

A vásárlás módja

A Tollas Barát Webáruházban vendégként is vásárolhatsz. Regisztrált fiókkal a vásárlás folyamata gyorsabb, a megvásárolt termékek nyomonkövetése, újboli megrendelése egyszerűbb.
További információk >

Fizetési módok

Fizethetsz bankkártyával az OTP Simple Pay-rendszerén keresztül, de rendelésed ellenértékét banki átutalással, az általunk kiállított díjbekérő segítségével is kiegyenlítheted.
További információk >

Átváteli módok

Futárszolgálat házhoz viszi a megvásárolt termékeket, vagy átveheted őket a hozzád legközelebb eső Pick Pack Pont-on is.
További információk >