Navigáció: Termék Kosár Megrendelés Fizetés

Nimfa papagáj odú, 20x21x24,5cm

Nimfa papagáj odú, 20x21x24,5cm
Házhoz szállítás (2100 Ft)

PickPackPont átvétel (1600 Ft)

Szállítási idő: 2 munkanap

PayPal fizetés
Bankkártyás fizetés

Értékeld! 
Értékelés: 4.8 / 14

A közepes méretű papagájok házi tenyésztése közel sem megoldhatatlan kihívás, hiszen a nimfa-vagy kecskepapagájokban is erősen dolgozik a szaporodási ösztön. Tenyésztésre egészséges, ép tollazatú, lehetőleg azonos színű, kétéves egyedeket érdemes kiválogatni. Ha párba álltak, ideje beszerezni az odút!

Hasonló termékek

Kinyitható fedelű odú közepes méretű papagájoknak.
Anyaga: Rétegelt Lemez
Mérete: 20 x 21 x 24,5 cm
A tenyésztésre kiválasztott papagájoknak párba kell állniuk. Ezt onnan látni, hogy etetik egymást, pontosan úgy, ahogy a kicsinyeiket is etetni fogják. Ezután már várható, hogy hamarosan megkezdik a párosodást is, ami után a tojó, ha kap egy megfelelő odút, nekiáll fészket építeni és hamarosan lerakja a tojásokat. A tojások darabszáma és a költéshez szükséges idő fajtafüggő.
Az odú teteje nyitható, a papagájok pedig az ülőrúd segítségével másznak bele a nyíláson keresztül.

A madarak, köztük a papagájok szaporodásának is alapvető feltétele a megfelelő fészkelőhely. A természetben a papagájok fák odvaiba, elhalt fatörzsek üregeibe rakják a tojásaikat, így a házi szaporítás eszközének is ezekre a helyszínekre kell hasonlítaniuk a siker elérése érdekében.

A nimfa papagájok odújának ideális mérete kb 20-22 centiméter, minden oldalára értve. Ebben már elfér a költőpár mindkét tagja egyszerre, a tojások, és később a kikelt, fejlődő kis papagájok is. A méret sokkal nagyobb azért sem lehet, mert az odúnak képesnek kell lennie megtartani a papagájok által termelt hőt. A tojások kikelésének ez ugyanis alapvető feltétele.

A költőodút többféle módon lehet felhelyezni és rögzíteni. Röpdében vagy madárházban tartott állomány esetében fel lehet fúrni a falra. Itt azonban szem előtt kell tartani, hogy a párok együtt tartása ebben az időszakban szinte lehetetlen: az odúk megjelenése agressziót fog kiváltani a madarakból és a párok egymásnak esnek, komoly sérüléseket okozva. Minden költőpárnak elkülönített, saját odú kell.

A nimfa papagájok odúja kalitkába is felszerelhető. A lyukas falán van két kampó, aminél fogva fel lehet akasztani a ketrec rácsaira, úgy, hogy a lyuk az egyik, kinyitott ajtóra nézzen, így a belépőrúdon át a madarak könnyen bemehetnek.

Az odúba faforgácsot kell tenni, illetve mehet bele néhány kocka puhafa és fakéreg is, melyet a papagájok az odúba beszokás folyamata során szétrágnak, ezzel mintegy építve a fészket. Az almot 3-4 centi vastagon érdemes feltölteni, a cseréje elégséges csak két tenyésztési időszak között, mert a papagájok kimennek elvégezni a dolgukat és nem esznek az odúban, ezért az lassan szennyeződik.

Sikeres tenyésztést és sok szép kispapagájt kívánunk!

A vásárlás módja

A Tollas Barát Webáruházban vendégként is vásárolhatsz. Regisztrált fiókkal a vásárlás folyamata gyorsabb, a megvásárolt termékek nyomonkövetése, újboli megrendelése egyszerűbb.
További információk >

Fizetési módok

Fizethetsz bankkártyával az OTP Simple Pay-rendszerén keresztül, de rendelésed ellenértékét banki átutalással, az általunk kiállított díjbekérő segítségével is kiegyenlítheted.
További információk >

Átváteli módok

Futárszolgálat házhoz viszi a megvásárolt termékeket, vagy átveheted őket a hozzád legközelebb eső Pick Pack Pont-on is.
További információk >