Navigáció: Termék Kosár Megrendelés Fizetés

Karomkoptató dörzspapír ülőrúdra, 19x1cm, 6 db

Karomkoptató dörzspapír ülőrúdra, 19x1cm, 6 db
Házhoz szállítás (2100 Ft)

PickPackPont átvétel (1600 Ft)

Szállítási idő: 2 munkanap

PayPal fizetés
Bankkártyás fizetés

Értékeld! 
Értékelés: 4.7 / 13

A Penn Plax 6 darabos Karomkoptató ülőrúdja egyszerűen felszerelhető bármilyen kalitkába. Zúzott tengeri kagylót és hozzáadott extra kálciumot is tartalmaz. Bevonatának durva felülete hozzájárul a hám természetes kopásához a madarak lábán, serkenti a vérkeringést, emellett a természetes homok, melyet a madár az ülőrúdról lerágcsál, javítja az emésztést. Ásványi anyagok és nyomelemek forrása is.

Hasonló termékek

A körmök túlnövése gyakori probléma a papagájoknál, mert a túl hosszú körömbe minden beleakad és ez sérülésekhez vezethet. Szintén problémás, hogy a túl hosszú köröm következtében a madár lábtartása felvesz egy úgynevezett kényszertartást. Ez kényelmetlen és természetellenes is egyben, ami a későbbiekben újabb problémák kiindulópontja lehet. A körömvágást nem minden madár tolerálja, ezért jobb eleve megelőzni a túlnövést. Ezt a fajta speciális ülőrudat nem kell állandóan alkalmazni, csak ha már elkezdett túlnőni a köröm. Egy doboz tartalma 4 darab.

A papagájok karmai egész életük során folyamatosan nőnek. A vadonban a papagájok természetes módon a fák ágaira való felkapaszkodással és mászással reszelik le a körmeiket. Ez megakadályozza, hogy túl hosszúra nőjenek. Fogságban a papagájok körmei túl hosszúra nőhetnek, ez a természetellenes állapot pedig komoly problémák kiindulópontja lehet.

A túlnőtt papagájkörmök hosszúak és sokszor csavarodott alakot vesznek fel, emellett hámlónak tűnhetnek. Ha a papagájod körmei túl hosszúak, fájdalmat érezhet, amikor madarad a karodon ül. Az ilyen papagájnak nehézségei lehetnek a mászásban, a tárgyak megfogásában és a járásban is. Az ideális körömhosszúság lehetővé teszi, hogy a madár megfelelően tudjon ülni, anélkül, hogy ez akadályozná más tevékenységekben. Ha nem ezt látni, akkor lehet karomtúlnövésről beszélni.

Megoldásból többféle is létezik. Elviheted a madaradat egy állatorvoshoz, hogy szakszerűen nyírja meg a karmait. Ez a legbiztonságosabb módszer, de otthon is levághatod papagájod körmeit. Mindezen módszerek stresszel járnak, a papagájt meg kell ragadni, törülközőbe tekerni, lefogni, ami ellen küzdeni fog, tehát ez egy nagyon kellemetlen eljárás.

Madárbarátabb megoldás, ha különféle textúrájú ülőrudakat biztosítunk papagájnak a ketrecében, ez is segíthet abban, hogy körmei rendben maradjanak. A 6 darabos kiszerelésben kapható Karomkoptató dörzspapír ülőrúdra, 19x1cm használata egyszerű, és anélkül koptatja hatékonyan a papagáj körmeit, hogy az bármit is észrevenne az egészből. Veszélytelen, stresszmentes és egyáltalán nem drága megoldás a papagáj karmának túlnövése ellen.

A vásárlás módja

A Tollas Barát Webáruházban vendégként is vásárolhatsz. Regisztrált fiókkal a vásárlás folyamata gyorsabb, a megvásárolt termékek nyomonkövetése, újboli megrendelése egyszerűbb.
További információk >

Fizetési módok

Fizethetsz bankkártyával az OTP Simple Pay-rendszerén keresztül, de rendelésed ellenértékét banki átutalással, az általunk kiállított díjbekérő segítségével is kiegyenlítheted.
További információk >

Átváteli módok

Futárszolgálat házhoz viszi a megvásárolt termékeket, vagy átveheted őket a hozzád legközelebb eső Pick Pack Pont-on is.
További információk >