Vásárlás: Eleség / Keverékek


Előre összeállított magkeverékből sokféle létezik. Előnyük, hogy használatukkal a madár biztosan tiszta, jó minőségű takarmányhoz jut, mert ezeket a készítményeket a gyártók rendszeresen ellenőrzik, laborvizsgálatoknak is alávetik őket. A papagáj kényes ízlését itt is el kell találni, ezért ezeknek a keverékeknek az összeállítása fajta és méret szerint is változik, ki kell tapasztalni, mit eszik meg leginkább a madár.

Nimfa papagáj eleség Vitafitt

Nimfa papagáj eleség Vitafitt

Egyszerű magkeverék nimfa papagájok és más, hasonló méretű papagájok etetésére. Kiváló alaptakarmány, a madarak nagyon szeretik. Felkínálható önetetőből vagy műanyag illetve fém etetőtálból is, egyedül arra kell odafigyelni, hogy a már megevett takarmány héját rendszeresen el kell távolítani az etetőből és frissel pótolni a hiányt.

Nagypapagáj Menü, Vitakraft, 1kg

Nagypapagáj Menü, Vitakraft, 1kg

A papagájok számára fontos vitaminok mellett az összes többi tápanyagot is tartalmazza, amelyek madarainknak szükségesek az egészséges élethez és a jó közérzethez. Értékes gyomorkövek és kiváló minőségű glükánok egészítik ki ennek a természetes takarmánynak a receptjét. Természetesen és finoman, ez a Vitakraft!

A papagájoknak készített magkeverék egy remek találmány, mely nagyban megkönnyíti madaraink mindennapi etetését. A felhozatal egy elég széles skálán mozog a teljesen egyszerűtől a komplex keveréken át a prémium kivitelig, így minden papagáj-tulajdonos meg tudja találni az ideálisat. Mivel ezeknek a madaraknak az ízlése nem csak fajtánként, de egyedenként is eltér, sőt, még szezonálisan és néha ötletszerűen váltakozik is, ezért a kísérletezés és az új dolgok kipróbálása ezen a területen egy hosszútávú, mondhatni állandó dolog.

Az egyszerű, 2-3 összetevőből álló keverékek önmagukban nem elegendőek, viszont biztos alapot adnak az etetéshez. Ezek mellé egész biztos kelleni fog napi szinten többféle kiegészítő valamint friss zöldség és gyümölcs is. Járható út lehet ezeknek a keverékeknek a házi elkészítése is, ilyenkor érdemes valamelyik papagáj eledel gyártó termékét venni alapnak és abból kiindulni, az arányokat egyedileg lehet variálni a későbbiek során, a tartott papagájok ízlésének függvényében.

Áruházunkban olyan jó nevű márkák termékeit is forgalmazzuk, mint a Panzi, a Vitakraft, a Versele-Laga és a JR Farm. A keverékek a legkisebb papagájoktól kezdve egészen az óriásokig mindent fajtát képesek kiszolgálni. A prémium keverékeket takarmányspecialisták állították össze, akik a papagájok összes igényét ismerik és ennek megfelelő táplálékot készítenek nekik. Ezeket etetve kiegészítőkre a friss zöld-eledelen kívül egyáltalán nincs szükség.

Az összes keverék adagolásánál oda kell figyelni néhány alap dologra. Nagyon fontos például, hogy az etetőtál tiszta legyen, ezt naponta le kell ellenőrizni, szükség szerint mosószeres vízben el kell mosni majd alaposan ki kell öblíteni és úgy újratölteni takarmánnyal. A papagáj sokszor visszadobálja az etetőbe a héjakat, ezért nem kellő alapossággal megnézve úgy tűnhet, hogy még sok ennivalója van, miközben már alig talál valamit, erre is oda kell figyelni.

A papagáj eledel keverékeket száraz, hűvös helyen kell tárolni és oda kell figyelni arra is, hogy más háziállatok vagy rágcsálók ne férhessenek hozzá. Romlott vagy penészes eleséget tilos etetni. Érdemes a kibontott eleséget a zacskóból egy jól záródó befőttesüvegbe áttölteni.

A vásárlás módja

A Tollas Barát Webáruházban vendégként is vásárolhatsz. Regisztrált fiókkal a vásárlás folyamata gyorsabb, a megvásárolt termékek nyomonkövetése, újboli megrendelése egyszerűbb.
További információk >

Fizetési módok

Fizethetsz bankkártyával az OTP Simple Pay-rendszerén keresztül, de rendelésed ellenértékét banki átutalással, az általunk kiállított díjbekérő segítségével is kiegyenlítheted.
További információk >

Átváteli módok

Futárszolgálat házhoz viszi a megvásárolt termékeket, vagy átveheted őket a hozzád legközelebb eső Pick Pack Pont-on is.
További információk >