Vásárlás: Eleség / Magok


A mag az egyik legfontosabb papagáj-takarmány, ebből a természetben is nagyon sokat fogyasztanak ezek a madarak. A kis-és közepes testűek kedvence a fürtös köles, mely webáruházunkban is elérhető. A nagytestű papagájok a dióféléket (sima dió, makadám, kesu) és a mogyorót, valamint a mandulát szeretik, de ezekkel nem szabad túletetni őket, mert mindegyik hizlaló.

Panzi szenegál fürtös köles kalász 2 db-os 70 gr

Panzi szenegál fürtös köles kalász 2 db-os 70 gr

A papagájtartás egyik nagy kihívása a madár lekötése. Ők állandó foglalkoztatást igényelnek, nem szabad, hogy unatkozzanak, mert abba belebetegszenek. A fürtös köles kiváló megoldás erre a kihívásra, mert a papagáj úgy szórakozik, hogy közben egy tápláló eleséget is elfogyaszt, ami nem kerül sokba a gazdinak.

A haladó papagáj-tulajdonosok sokszor szeretik maguk összeállítani a madaraiknak szánt takarmányt. Ez a módszer, bár szakértelmet és munkát is igényel, mégis megfelelő lehet például akkor, ha nagyobb madárállományt, esetleg egy egész tenyészetet kell ellátni ennivalóval és így már könnyen megtérül a házilagos keverés. Ehhez persze elengedhetetlen a hozzáértés.

A gyári papagájeledel-keverékek alapjai áruházunkban is beszerezhetőek, ezek a kölesek és a fénymag. Vetőmagboltban célszerű mellé búzát és napraforgót is vásárolni, hogy teljes legyen a takarmány.

A kölesből a vörös fajta a jó, ez egy kemény héjú növény, ami megdolgoztatja a kisebb testű madarakat, például a hullámost és a nimfát, az ő eleségükből tehát ez semmiképpen nem hiányozhat, mert amellett, hogy tápláló és magas rosttartalmú is, a nehézkes feltörés miatt hosszú időre szórakoztatni tudja a madarat - ez pedig egy olyan cél, ami egyébként is állandó kihívás elé állítja a gazdikat.

A fénymag a kistestűek, hullámosok, törpepapagájok, kanárik nagy kedvence, szintén munkás feltörni és tápértéke is magas. A nagyobbak azonban sokszor félrekotorják vagy eldobják, mert nekik ez már túl kicsi.

A legkisebbtől a legnagyobbakig egy közös kedvenc a fürtös köles, ezzel még az óriások is szívesen elszórakoznak, bár ők inkább csak szétrágni tudják. A kis és közepes testű papagájok számára azonban ez egy abszolút kedvenc, képtelenség túl sokat adni belőle nekik. Az egyik legjobb tulajdonsága, hogy egyszerűen fel lehet csíptetni vagy lógatni a kalitka vagy a ketrec tetejére, ahová a papagáj nagyon szívesen fel is mászik, hogy el tudja érni. Ezzel tehát egy adag tornagyakorlat is kipipálható. Elhelyezhető hinták, létrák és mászókák végére is, így, ha ezek eddig kevésbé voltak népszerű eszközök, a fürtös kölesnek köszönhetően egész biztos használva lesznek.

Ugyanezzel a módszerrel a fellógatott fürtös köles a repülést is képes ösztönözni, ha olyan helyre tesszük, amit csak így ér el a madár. Hullámosoknál gyomorbetegségek esetén diétás eleségnek be szokott válni, ha csak fürtös kölest kapnak a gyógyszeres kezelés mellé és semmi mást. Ez a módszer egy hét alatt képes leküzdeni egy bélgyulladást.

A vásárlás módja

A Tollas Barát Webáruházban vendégként is vásárolhatsz. Regisztrált fiókkal a vásárlás folyamata gyorsabb, a megvásárolt termékek nyomonkövetése, újboli megrendelése egyszerűbb.
További információk >

Fizetési módok

Fizethetsz bankkártyával az OTP Simple Pay-rendszerén keresztül, de rendelésed ellenértékét banki átutalással, az általunk kiállított díjbekérő segítségével is kiegyenlítheted.
További információk >

Átváteli módok

Futárszolgálat házhoz viszi a megvásárolt termékeket, vagy átveheted őket a hozzád legközelebb eső Pick Pack Pont-on is.
További információk >