Vásárlás: Kellék / Kalitka


Rengeteg papagáj otthona a kalitka. Bár egyre inkább elavultnak és nem kellően állatbarátnak minősül ez a fajta tartási mód, egyelőre mégis leelőzi a röpdés vagy szobai tartást. Egy jó kalitka a papagáj otthona, ahová önként is visszatér, a berendezését szereti és azt is tudja, hogy odabent biztonság és eleség várja. A kalitka kialakítása és mérete nagyban függ a papagáj fajtájától.

Madárfürdető átlátszó aljal 135x125x145 mm

Madárfürdető átlátszó aljal 135x125x145 mm

Műanyag fürdőtál papagájonak és kanáriknak. Alkalmas a madárhigiénia megtartására, ugyanakkor jó szórakozást nyújt a kis tollas állatok számára. A fogantyúk segítségével könnyen rögzíthető a ketrec ajtajára. Műanyagból készült. A felső rész lekerekített, az alsó rész pedig szögletes. A kerek ketrecek kivételével minden ketrecben használható. Teljesen áttetsző, emellett tartós, nem mérgező anyagból készült.

Műanyag etetőtál papagájoknak

Műanyag etetőtál papagájoknak

Ketrec felszerelés - több színű etető, kialakítása lehetővé teszi a madárnak, hogy melléállva könnyen megközelítse az ételt. Külsejének és alakjának köszönhetően ösztönzi a papagáj fizikai és szellemi tevékenységét, és szórakoztatóvá teszi a ketrecben való tartózkodását. Bármilyen magtakarmány vagy keverék számára ideális.

Fürdetőtál papagájoknak, műanyag, 14 cm

Fürdetőtál papagájoknak, műanyag, 14 cm

A papagájok számára a rendszeres fürdés nem csak szórakozás, de egészségügyi szükséglet is: tollaiknak és bőrüknek folyamatosan nedvességre van szüksége. A természetben ezt az eső persze megoldja, a háziasított tartásnál pedig ez az egyszerűen használható, kalitkára akasztható fürdetőkád lehet a segítség.

A kalitka vagy ketrec rengeteg papagáj állandó otthonát jelenti a mai világban. Nem lehet eleget sulykolni, hogy ezek nem lehetnek börtönök, a madarat rendszeresen ki kell engedni belőlük még akkor is, ha a szerencsés gazdi megengedhet magának egy igazán nagyot. A papagájnak fontos a változatos és kimerítő mozgás, és ezt a kalitkában nem tudja maradéktalanul megkapni. A szobába történő rendszeres kiengedés lényeges feltétele a csukott ablak és a biztonságos környezet: a papagáj ne tudjuk nekicsapódni vagy nekirepülni semminek és ne is okozzon neki hirtelen riadalmad semmi.

A kalitkába számos kellék és kiegészítő szükséges. Az etetők lehetnek műanyagból vagy a nagyobb madarak esetében rozsdamentes fémből, a megfelelő kiválasztása természetesen a kalitka vagy röpde, illetve a tartási mód függvénye is. Rendszeres tisztításuk, fertőtlenítésük a papagájegészség megőrzésének alapvető feltétele. Főleg az óriásoknál gyakori, hogy megpróbálják tönkretenni a lakóhelyük berendezését, nem számít nekik, hogy emiatt nem lesz nekik miből enni-inni, a rombolási vágy túl nagy bennük. Ezért szükséges náluk a műanyag helyett a fém.

Lényeges kiegészítők az ülőrudak és a hinták, a papagájok a nap nagy részét ezeken ülve töltik el. Fontos a megfelelő méret és alapanyag kiválasztása, a nagyoknál a műanyag hamar tönkremegy, a kisebb testűeknél azonban megfelelő. Az erősebb papagájokhoz mindenképpen keményfából készült ülőrudak és hinták kellenek, ha nem akarjuk hetente cserélgetni ezeket. Áruházunkban ezekből elég nagy választék érhető el.

Nem csak a nyári időszak, de az egész év lényeges kiegészítője a fürdetőtál. Ez főleg a kis-és közepes testű papagájok kalitkáinak a kelléke, a nagyokat spriccelővel kell fürdetni. A kisebbek viszont szívesen másznak be a fürdetőtálba akár napi rendszerességgel is, amit jól is tesznek, mert az összes madárnak rendszeres nedvességre van szüksége a tollak és a bőr megfelelő állapotának fenntartásához. A fürdetőtál nagy előnye, hogy fedett, így a lubickoló madarak nem fröcskölnek össze mindent a környezetükben. A benne lévő vizet naponta kell cserélni és rendszeresen fertőtleníteni is kell. A fürdetőtál le-és felrakása egyszerű, kampókkal lehet a kalitkához, ketrechez rögzíteni.

A vásárlás módja

A Tollas Barát Webáruházban vendégként is vásárolhatsz. Regisztrált fiókkal a vásárlás folyamata gyorsabb, a megvásárolt termékek nyomonkövetése, újboli megrendelése egyszerűbb.
További információk >

Fizetési módok

Fizethetsz bankkártyával az OTP Simple Pay-rendszerén keresztül, de rendelésed ellenértékét banki átutalással, az általunk kiállított díjbekérő segítségével is kiegyenlítheted.
További információk >

Átváteli módok

Futárszolgálat házhoz viszi a megvásárolt termékeket, vagy átveheted őket a hozzád legközelebb eső Pick Pack Pont-on is.
További információk >