Vásárlás: Kiegészítő / Alom


A papagájkalitka aljára mindenképpen kell valami, hogy ne ragadjon rá a matéria. Az újságpapír vagy hasonló maradékok használata nem szerencsés, mert sok bennük a madárra káros anyag, illetve az is gond, hogy ezeket nagyon hamar szétrágják és így nem tudják ellátni funkciójukat. Az általunk forgalmazott almok egészségesek a papagájnak és könnyen eltávolíthatók a gazdának.

Homokszőnyeg kalitkába 25x40cm 6db

Homokszőnyeg kalitkába 25x40cm 6db

Ezt a speciális kiegészítőt időszakosan kell használni, olyankor, amikor a papagáj karma a normális méretnél hosszabbra nőtt. A túlnövésnek indult papagájkörmök megfékezésre homokpapírt kell tenni a kalitkába, a madár ezen mozogva lekoptatja a saját körmét az egészséges méretre. 28x43 cm, 5 darabos kiszerelés.

Madárhomok 1kg

Madárhomok 1kg

A madárhomokot leginkább a kalitka vagy papagájketrec aljára szokás tenni, alomanyagként. De emellett van egy másik funkciója is, a papagáj ugyanis meg is eszi, a homok pedig segíti az emésztését. Emiatt is fontos a homok néhány naponkénti cseréje, hogy ne tudjon elszennyeződni, mert az egészségtelen lehet.

A papagáj végtelen mennyiségű kosz legyártására képes és emellett gyors az emésztése is, ami rengeteg potyadék keletkezésével jár. Ha mindez közvetlenül a kalitka alján kötne ki, akkor nagyon hamar ki kellene cserélni az alsó fémtálcát a rengeteg vizes mosás miatt. Erre kínálnak megoldást az almok. Madarak esetében klasszikusan kétféle almot szokás használni.

Nagyobb tereken, madárházakban vagy hatalmas röpdékben ideális lehet a fűrészpor. Azért tud csak nagy terekben működni, mert a pornak irritáló hatása van a papagájok orrára, egyszerűen tüsszögni kezdenek tőle, márpedig szárcsapkodás közben a fűrészpor könnyen felkavarodik és a kisebb alkotóelemei a levegőben fognak szálldosni. Ezért ezt csak megfelelő légköbméter esetén szabad használni. Ott viszont ideális, mert nedvszívó hatása az ürüléket is ártalmatlanítja és a leeső gyümölcsök nedvét is képes felszívni, így megakadályozza a penészedés kialakulását is.

A másik, kisebb terekben alkalmazgató, áruházunk vásárlói körében is népszerű alomanyag a homok. Ennek nagy előnye, hogy könnyű cserélni, és összefüggő réteget képezve hatékonyan védi meg ketrec alját a szennyeződésektől. Nagy súlya miatt nem száll szét, mint a fűrészpor. Kevesen tudják, de a homokot a kisebb papagájok meg is eszik, csipegetnek belőle, miközben a lepotyogó ételt kapirgálják, a homokszemek elősegítik az emésztés működését (a nagyobb papagájoknál a galambászatban használt madár-gritet etetik homok helyett, mint emésztésserkentőt).

A homok olcsó és nem romlandó, ezért nagyobb kiszerelésben is forgalmazzuk. Egy átlagos méretű kalitkában 2-3 madárral kalkulálva elég heti 2 alkalommal lecserélni, a koszos homokot csak be kell dobni a szemetesbe és kész, már mehet is a helyére a friss.

Speciális alomfajta a homokpapír. A papagájok körme gyakorlatilag folyamatosan nő, ugyanakkor a mászás és a tornázás során kopik is. Ha a kopás mértéke alacsonyabb az ideálisnál, a madár körme túlnő és elkezd beleakadni mindenbe. Ez súlyos sérülések forrása lehet, a körömvágás pedig stresszes mutatvány, meg kell fogni hozzá a madarat, amit nem szeretnek. Erre kínál megoldást a homokpapír: ez lekoptatja a madár körmét már heti egy használattal is.

A vásárlás módja

A Tollas Barát Webáruházban vendégként is vásárolhatsz. Regisztrált fiókkal a vásárlás folyamata gyorsabb, a megvásárolt termékek nyomonkövetése, újboli megrendelése egyszerűbb.
További információk >

Fizetési módok

Fizethetsz bankkártyával az OTP Simple Pay-rendszerén keresztül, de rendelésed ellenértékét banki átutalással, az általunk kiállított díjbekérő segítségével is kiegyenlítheted.
További információk >

Átváteli módok

Futárszolgálat házhoz viszi a megvásárolt termékeket, vagy átveheted őket a hozzád legközelebb eső Pick Pack Pont-on is.
További információk >