Vásárlás: Eleség / Sült finomságok


A sütőben nem csak az ember számára készülhetnek csemegék! Kiváló minőségű alapanyagokból (amiket papagájunk nyersen is szeret) készítenek madárcsemegét az erre szakosodott konyhaművészek. Egy kis kísérletezgetéssel könnyen megtalálható papagájunk kedvence, amit ezután rendszeresen, az alap takarmányai mellé lehet adni neki, mint csemegét, nevelés esetén pedig mint jutalomfalatot.

Gyümölcsös dupla rúd hullámos paparájnak

Gyümölcsös dupla rúd hullámos paparájnak

Kifejezetten ideális jutalomfalat tanítási gyakorlatokhoz - a Gyümölcsös dupla rúd hullámos papagájnak, két darabos papagáj-eleség erre a célra és mindennapi etetésre is egyaránt megfelel. A keményre sütött finomságokkal sokáig elszórakoznak a hullámos papagájok, vele edzéssé válik a napi táplálkozás.

Epres dupla rúd hullámos papagájnak, 90 gramm

Epres dupla rúd hullámos papagájnak, 90 gramm

Napi ennivaló, vagy akár jutalomfalat is lehet a nevelési gyakorlatokhoz - az Epres dupla rúd hullámos papagájnak, 2 darabos papagáj-eleség mindkettőre tökéletesen megfelel. A keményre sütött finomságokkal sokáig elszórakoznak a madarak, tornagyakorlattá válik a táplálkozás így az unalmat sikerül messzire elűzni.

Yoyo Mézeskarika nagypapagájnak 70g

Yoyo Mézeskarika nagypapagájnak 70g

A madár élőhelyén fellógatott karika csipegetése a természetes környezetében mindennapos, de a fogságban tartva hiányzó, hasznos erőkifejtésre készteti a papagájt, és megfelelő elfoglaltságot nyújt részére Így a madár nem unatkozik, le tudja foglalni magát, minek következtében jó közérzete állandósul.

A papagáj szívéhez a gyomrán át (is) vezet az út. A jutalomfalat pedig az egyik olyan dolog, amivel ez az út alapjában lerövidíthető. A papagáj alapvetően édesszájú, gyümölcsből is ezeket favorizálják a leginkább, ezért a sült finomságok mindegyik fajtájában is megtalálható valamilyen édesség.

Ezek a takarmányok természetesen a napi etetés során is bevethetők, de akkor számolni kell vele, hogy hamar elfogy. A nevelés során úgy kell adagolni, hogy a sikeres feladat-végrehajtást követően kell odatartani a madárnak, hogy bele tudjon harapni egyet. Mivel mindegyik édes és finom, ezért ez a módszer nagyon inspirálóan hat a tanításra.

Kialakításuk mindkét fajta felhasználási módot lehetővé teszi: a fülnek illetve az akasztónak köszönhetően kézből is könnyű adagolni, és a ketrec tetejére vagy oldalára is egy mozdulattal feltehető, ennek újabb előnye, hogy segítségével a papagáj megtornáztatható, mert ennek a finomságnak akárhová hajlandóak lesznek utána mászni. A rúdon még hintáznak és lógnak is, sőt, amikor az ennivaló elfogy róla, akkor még ülőfának is fel lehet használni utána.

Milyen fajta papagájnak adhatók a sült finomságok? Tulajdonképpen az összesnek, még az arák is szívesen elszórakoznak vele, az egyetlen probléma, hogy ők túl hamar elpusztítják az ilyesmit és egyáltalán nem lesz kiadós nekik. A kicsi és a közepes testű papagájoknak azonban teljesen ideális, a nimfák, kecskék vagy a hullámosok számára tökéletes.

A sült finomságok tartalma általában méz, tojás és magok (napraforgó, kölesfélék, fénymag stb), ezen kívül liszt, tojás és zabpehely, mindez egy meglehetősen erős állapotra összesütve, hogy a madárnak meg kelljen dolgoznia azért, hogy hozzájusson egy-egy finom falathoz. Ennek köszönhetően ezek az eleségek sokáig kitartanak és ugyanakkor sok izgalmas percet, játékot is biztosítanak a madárnak. Több madár esetén érdemes úgy számolni, hogy 2-3 madaranként legyen 1 darab valamilyen sült finomság, hogy biztos mindenkinek jusson belőle és ne torkollhasson verekedésbe a dolog. Ezzel a termékkel a papagájok közismerten nagy édességvágya alaposan kielégíthető úgy, hogy csak természetes alapanyagokból álló takarmánnyal kapják azt meg.

A vásárlás módja

A Tollas Barát Webáruházban vendégként is vásárolhatsz. Regisztrált fiókkal a vásárlás folyamata gyorsabb, a megvásárolt termékek nyomonkövetése, újboli megrendelése egyszerűbb.
További információk >

Fizetési módok

Fizethetsz bankkártyával az OTP Simple Pay-rendszerén keresztül, de rendelésed ellenértékét banki átutalással, az általunk kiállított díjbekérő segítségével is kiegyenlítheted.
További információk >

Átváteli módok

Futárszolgálat házhoz viszi a megvásárolt termékeket, vagy átveheted őket a hozzád legközelebb eső Pick Pack Pont-on is.
További információk >