Vásárlás: Gyógyszer


A papagáj a természetben zsákmányállat, minden mozdulatát ragadozók lesik, ezért nem szabad elárulnia, ha gyengélkedik, mert akkor őt fogják kiszemelni, mint áldozatot. Ez a tulajdonság a háziasítás során sem veszett ki a papagájból, ezért mire látszik rajta, hogy beteg, addigra sokszor már nagyon nehéz segíteni rajta. Gyógyszereink ezen okból a megelőzésre helyezik a hangsúlyt.
Alkategóriák: Vitaminporok  Vitamincseppek 


Mello-Vit hullámos papagájoknak 30ml

Mello-Vit hullámos papagájoknak 30ml

A Mello-Vit hullámos papagájoknak készült vitamincseppet többféle módon is lehet használni. Csepegtethető ivóvízbe, rátehető gyümölcsre vagy pelletre illetve jól működik magkeverékek esetében is. Az előírt adagolásban 2-3 havonta egy hétig érdemes adni a madaraknak, kúraszerűen alkalmazva, utána szünetet kell tartani.

Nektar-Vit nimfa papagájoknak 30ml

Nektar-Vit nimfa papagájoknak 30ml

Nektar-Vit egy ideális táplálékkiegészítő nimfa papagájok számára. Magas energiatartalmú, stabilizált táplálékkiegészítő vitaminozott nektár formájában nimfa papagájok számára. Megerősíti a közepes méretű papagájok kondícióját és általános immunrendszerét, pótolja a táplálkozás hiányosságait, rendszeres etetése egészségessé teszi a papagájt.

Nektar-Vit hullámos papagájoknak 30ml

Nektar-Vit hullámos papagájoknak 30ml

Táplálékkiegészítő hullámos papagájok számára. A Nektar-Vit egy egy magas energiatartalmú, stabilizált táplálékkiegészítő vitaminozott nektár formájában hullámos papagájok számára. Megerősíti a papagájok általános kondícióját és immunrendszerét, ezáltal javítva közérzetüket, megnövelve élettartamukat.

Vita-Combi vitamincseppek madaraknak 10ml

Vita-Combi vitamincseppek madaraknak 10ml

Kiválóan alkalmasa zárt körülmények között tartott és nevelt díszmadarak, papagájfajták vitaminigényeinek kielégítésére. Biztosítja egészséges fejlődését, a fiatal madár ellenálló-képességének kialakulását, valamint segítséget nyújt a tollváltási és a szaporodási időszak nehézségeinek átvészelésében is.

Madárdoktor multivitamin 30ml

Madárdoktor multivitamin 30ml

A Madárdoktor multivitamin készítmény a kedvtelésből, háziasított körülmények között tartott papagájok számára optimális arányban és könnyen hasznosítható-emészthető formában tartalmaz vízben és zsírban oldódó, létfontosságú vitaminokat, melyekhez a madár más formában nem, vagy csak kis mennyiségben jut hozzá.

Complete vitaminok nimfa és nagypapagájoknak 20g

Complete vitaminok nimfa és nagypapagájoknak 20g

Ez a mix tökéletes ásványianyag-és vitaminforrás az általános jóllérért. A napi táplálékból a papagáj nem kapja meg azt a vitaminmennyiséget, amire szüksége van és amit természetes, vadonbéli életformájában könnyedén be tud szerezni. Ezért a papagájegészség megőrzése érdekében ezt a hiányt pótolni szükséges.

Vitaminok andulka hullámos papagájnak 20g

Vitaminok andulka hullámos papagájnak 20g

Ez a keverék tökéletes ásványianyag-és vitaminforrás a papagáj általános egészségének megőrzéséért. Madarunk a napi táplálékból nem jut hozzá ahhoz a vitaminmennyiséghez, amire szüksége lenne és amit természetes életformájában napi szinten megkap. Ezt a hiányt pótolni kell, hogy a madár hosszú életű legyen.

Vitaminok jóddal hullámos papagájnak 20g

Vitaminok jóddal hullámos papagájnak 20g

Vitaminok jóddal hullámos papagájoknak 20g. Kiváló kiegészítő eledel apró papagájoknak - jódos oldatba áztatott magkeverék. A jód létfontosságú elem a pajzsmirigy megfelelő működéséhez, ezáltal a jód hozzájárul a madarak megfelelő anyagcseréjéhez, megőrizve egészségüket és jókedvüket, ami a gazdinak is fontos.

Tollváltást segítő vitamin kanáriknak 20g

Tollváltást segítő vitamin kanáriknak 20g

Vitamin kanáriknak a szép tollakért, 20g. Kiegészítő eledel kanáriknak. Válogatott magkeverék, amely olajos magvakat, vitamin-és ásványianyag-koncentrátumokat tartalmaz. Ez a mix tökéletes ásványianyag-és vitaminforrás kanáriknak, legfőképp a tollváltás során, amely folyamat fokozottan veszi igénybe a szervezetet.

A papagájok jóllétének alapvető feltétele a megfelelő tartás. Háziasítva nekik mindenből annyi jut, amennyit a gazdájuk ad nekik, dehát ettől lesz az állattartás olyan nagy felelősség, legyen szó hobbiállatokról vagy haszonállatokról. Mire van szüksége a papagájnak konkrétan?

Megfelelő élettérre, ez az egyik legfontosabb, de ezt lehetne akár tartási módnak is nevezni, mert nem csak a kalitkát jelentheti. Itt az alapvetés az, hogy eleget tudjon mozogni, tehát egy relatíve kisebb kalitka is megfelelő lehet, ha sokat van kiengedve a lakásban és ott ki tudja mozogni magát. Ez persze magával hoz némi rombolási együtthatót, meg elég sok takarítási munkát is generál, de ez egy ilyen hobbi. Jó lehet ugyanakkor egy szobai volier, kerti röpde vagy kinti madárház is, a lényeg, hogy elegendő legyen az egy madárra jutó hely, négyzetméterben és légköbméterben is. Enélkül a papagájnak egész biztos nem lesz elég jó dolga.

Alapfeltétel a megfelelő mennyiségű szórakozási lehetőség. A papagáj nem unatkozhat, fogságban is kell neki az a nagy mennyiségű inger, ami a természetben szinte minden pillanatban éri őt. Ezt az igényt sokféleképpen ki lehet elégíteni. Az egyik legjobb mód a csapatos tartás, hiszen a vadonban is mindig többen élnek egy helyen, rajokba tömörülve. De ezt nem mindenki engedheti meg magának, mert a madarak számával a költségek is állandóan növekednek és helyből is nyilván egyre több kell. Fontos, hogy a papagáj sokféle játékot kapjon, ezekkel mindegyikük imád szórakozni és a nap nagy részében elvannak velük. Az is egy nagyon jó módszer, ha a gazdi játszik a madárral napi rendszerességgel, ez lehet tanítás, röptetés vagy bármi, amiben mindketten örömüket lelik. Tehát sokféle megoldás létezik, a lényeg, hogy sose szabad hagyni magában ülve unatkozni a papagájt.

A harmadik alappillér a táplálkozás. Ez akkor lesz jó, ha kellően változatos, és ezt nem is olyan egyszerű elérni. Az áruházunkban is kapható keverékek kiváló kiindulási alapot képeznek, ezek mellé viszont sok friss ennivalóra is szüksége lesz a papagájnak. A természetben a magok mellett naponta jutnak friss zöldséghez és gyümölcshöz, és pontosan erre van szükségük fogságban is. Fajtánként eltérő, hogy melyik papagáj mit hajlandó megenni, lehet próbálkozni paprikafélékkel, uborkával, fejes salátával, jó lehet a brokkoli és szinte mindegyiknél sláger a sárgarépa (zölddel együtt is adható). Gyümölcsből az édes a nyerő, ez lehet banán, görögdinnye, narancs, mandarin, szőlő, eper, málna, szilva, alma, körte - igazából mindig találni valamit a boltok polcain az idénynek megfelelően, amit a papagáj örömmel elfogyaszt, nem kell vagyonokat költeni rá. Nagyon fontos, hogy romlott vagy penészes eleséget nem szabad a madár elé tenni, ezen kívül nagyon alaposan meg is kell tisztítani, amit megetetünk velük (a permetező szerek és egyéb kártevőirtó szerek végzetesek lehetnek a papagájra).

A megfelelő takarmányozás mellé elengedhetetlenek a kiegészítők. Akármilyen lelkesedéssel válogatjuk is össze a takarmányt, ezeket nem lehet megspórolni a megfelelő kondíció és vitalitás eléréséhez vezető úton. Áruházunkban sokféle kiszerelés és összetétel megtalálható. A legfontosabb vitaminok és ásványi elemek a papagáj számára az A-vitamin, a D3-vitamin, az E-vitamin, a B1-vitamin, a B2-vitamin, a B6-vitamin, a B12-vitamin, a Niacin, a Pantoténsav, a K-vitamin, a Biotin, a Kolin-klorid, a C-vitamin, a jód, a kalcium, a foszfor, a magnézium, a lizin, a metionin, a cink, a mangán, a vas, a réz, a kobalt, de még sokáig lehetne sorolni.

Klasszikusan kétféle kiszerelés létezik: a por és a csepp alakú. A port az eleségbe, a cseppet pedig az ivóvízbe kell keverni, gondosan ügyelve a gyártó által előírt mennyiség betartására, mely a legtöbbször a papagáj fajtájának, korának, méretének, és a tartott egyedek számának a függvénye szokott lenni. Érdemes további figyelembe venni a szezonalitást is: egyes vitaminkészítmények például a tollváltáshoz vagy a szaporodási időszakhoz kötődnek, ezeket nem lenne hatékony más időszakokban elpazarolni.

Érdemes takarmányozás szempontjából is átgondolni a vitaminok adását. Ha például valamilyen okból növelni kell a fehérje bevitelét egy madárnál (pl sérülés következtébeni súlyvesztés esete utáni hízókúra), akkor neki ennek megfelelő kiegészítőket kell adni. Ha egy madárral több zsíros dolgot etetünk, vagy olajos napraforgó-kúrán kell tartani, akkor neki olyan kiegészítőt kell adni, ami megvédi a máját (ilyen például a máriatövis-kivonat).

A napfény is nagyon fontos, mert abból lesz a papagáj szervezetében a D-vitamin, amiből pedig kalcium képződik, ez a folyamat pedig az erős csontozat egyik alapfeltétele. Az ablak kiszűri a napfényből az UV-sugarakat, ezért fontos, hogy a papagáj a szabadban tudjon napozni, ahol közvetlenül éri őt a nap (persze nem akármennyit). Ha nem tudjuk napoztatni a madarat, akkor speciális, full spektrumú madárlámpát kell beszerezni, amivel a napfény pótolható. Ha ezeket az alapszabályokat be tudjuk tartani, a papagájnak hosszú, egészséges és boldog élete lesz!

A vásárlás módja

A Tollas Barát Webáruházban vendégként is vásárolhatsz. Regisztrált fiókkal a vásárlás folyamata gyorsabb, a megvásárolt termékek nyomonkövetése, újboli megrendelése egyszerűbb.
További információk >

Fizetési módok

Fizethetsz bankkártyával az OTP Simple Pay-rendszerén keresztül, de rendelésed ellenértékét banki átutalással, az általunk kiállított díjbekérő segítségével is kiegyenlítheted.
További információk >

Átváteli módok

Futárszolgálat házhoz viszi a megvásárolt termékeket, vagy átveheted őket a hozzád legközelebb eső Pick Pack Pont-on is.
További információk >