Vásárlás: Kellék / Etetők


Az etető a papagájtartás egyik legfontosabb kelléke, hiszen ebből kapja a madár a napi táplálékát. Lényeges, hogy könnyen és alaposan lehessen tisztítani, fel-és leszerelése egyszerű legyen és olyan anyagból legyen, ami tartós, nem rágja szét a madár (ez rendszerint műanyag vagy fém). Nagyobb papagájok esetében csak a fémből készült etető-itatótál lehet elég tartós, ez kibírja, ha nekiesnek a hatalmas csőrükkel. A felfüggesztés helyét mindig körültekintően kell kiválasztani, lényeges, hogy könnyen elérhető és tisztítható, ugyanakkor biztonságos is legyen.

Akasztós fémtál, 0.56 Liter

Akasztós fémtál, 0.56 Liter

A papagájok etetésének egyik kiváló módja, ha műanyag helyett rozsdamentes acélból készült alkalmatosságot használunk. Ez tartós, kinti körülmények között is megállja a helyét, feltöltése egyszerű, takarítása gyors, problémamentes. Kiváló megoldás hosszú távra, közepes méretű papagájok napi ellátásához.

Akasztós fémtál, 1.34 Liter

Akasztós fémtál, 1.34 Liter

A díszmadarak világának legnagyobb rombolói a nagypapagájok. Aki tartott már ilyen madarat, az ismeri a következményeit ennek a tulajdonságnak. Ez az erős 1.34 literes akasztós fémtál akár örökre képes megoldani az ennivaló és az innivaló kiporciózásának napi feladatait. Könnyű tisztítani és felszerelni.

Etető fehér akasztós 11 cm-es

Etető fehér akasztós 11 cm-es

A papagájok etetésének egy legnagyobb problémája, hogy rettenetesen pazarolnak. Szokásuk az ételt kisöpörni az etetőből, és amit ledobálnak, azt később már nem, vagy csak kis részben hasznosítják. Ez a fajta etetőtál erre kínál megoldást, mert ebből csak nehezen, vagy egyáltalán nem tudják kidobálni a magokat.

Etető fehér 12.5 cm

Etető fehér 12.5 cm

Ez a nagy méretű takarmány-tároló és önetető hosszú ideig képes táplálni a madarakat. Az átlátszó műanyagból készült burkolat megóvja a papagáj ételét a nedvességtől, és lehetővé teszi, hogy akadálytalanul távozzon a kis ételtálba, amint az üres. Tartalmaz egy tartót is, ennek segítségével gyorsan rögzíthető a ketrec külső falához.

A papagájok élőhelyének számos tartozékkal, kiegészítővel kell rendelkeznie és a madarak megfelelő tartásához elengedhetetlen, hogy ezek megfeleljenek bizonyos paramétereknek. Ezért a környezethez illő kiegészítők megválasztása egy összetett feladat. Ezen belül is kényes kérdés az etető és az itató.

Az első paraméter, amit el kell dönteni, az az etető anyaga. Kisebb testű és ezzel arányosan kisebb erővel is rendelkező díszmadaraknak a műanyag etetőtálat javasoljuk. Ezeket a műanyag tálakat könnyű fel-és leszerelni és a takarításuk sem bonyolult. Gyenge pontjuk, hogy szét lehet rágni őket, ezért az erős csőrű nagy papagájokhoz nem megfelelőek, a kicsiknek azonban nem csak a fizikai ereje, de a rombolási szándéka is kisebb.

Műanyag papagáj etetőből kétféle létezik. A hagyományos tálas kivitelt a legjobban a kalitka aljára letéve lehet használni, ebben a madarak kotorászni, keresgélni is tudnak, ez pedig egy előny. Ennél a fajta etetőnél viszont a gazdinak oda kell figyelnie, hogy mindig legyen friss mag az etetőben, mert a papagájok evéskor a magok héját benne hagyják, felületesen nézve ezért úgy tűnhet, hogy még van mit enniük, miközben éheznek. Ez a fajta tálas etető ugyanígy megfelel itatásra is, hátrány, hogy ha a ketrec aljára tesszük, akkor a szokásosnál gyakrabban, akár naponta kétszer kell cserélni a vizet, mert hamar elszennyeződik.

Az önetetős-önitatós kivitelű műanyag etetőknél alul kiszóródik a szükséges mennyiségű mag vagy kifolyik a víz, ezért ezeket csak utántölteni szükséges.

Az áruházunkban kapható, fémből készült és fémfelfüggesztéssel rögzíthető, nagy méretű takarmányos tálak az erősebb és rombolásra hajlamosabb arák, jákók és kakaduk számára ideális. Ellenáll a hatalmas csőrök rángatásának, harapásának, ami nem ritka kihívás, mert ezek a madarak mindent játéknak néznek maguk körül és eszerint is bánnak velük. Ezek a fém etetők-itatók drágábbak a műanyagnál, de az áruk tartósságuk révén megtérül.

A műanyag és a fém etető-és itatótálakat illetve az önadagolós berendezéseket is heti 2 alkalommal ajánlatos mosószeres vízzel elmosni és alaposan elöblíteni. A csíramentes környezet alapja a tisztaság, ez pedig a papagájok egészségének is alapvető feltétele.

A vásárlás módja

A Tollas Barát Webáruházban vendégként is vásárolhatsz. Regisztrált fiókkal a vásárlás folyamata gyorsabb, a megvásárolt termékek nyomonkövetése, újboli megrendelése egyszerűbb.
További információk >

Fizetési módok

Fizethetsz bankkártyával az OTP Simple Pay-rendszerén keresztül, de rendelésed ellenértékét banki átutalással, az általunk kiállított díjbekérő segítségével is kiegyenlítheted.
További információk >

Átváteli módok

Futárszolgálat házhoz viszi a megvásárolt termékeket, vagy átveheted őket a hozzád legközelebb eső Pick Pack Pont-on is.
További információk >