Ara papagáj szaporodása - lehetséges szaporítani?

Ara papagáj szaporodása - lehetséges szaporítani?

Bármilyen fajta papagáj szaporításának alaptétel, hogy csak akkor fog sikerülni, ha a madár tökéletesen jól érzi magát a környezetében, persze ez még csak egy szükséges, de nem elégséges feltétel. Összeszedjük, mi minden kellhet még a sikerhez! Belevágni persze csak annak ajánlott, aki igazán elszánt. A ritka papagájok beszerzése még akkor is nehézkes, ha a hatalmas összeg ott lapul a farzsebünkben.

Yoyo Mézeskarika hullámos papagájnak 70g
Yoyo Mézeskarika hullámos papagájnak 70g
 320 Ft / 70 gramm

Az Ara Papagáj

Lenyűgöző szépségű és egyben a legnagyobb méretű díszmadarak. Egy méter körüli hosszuk és nem ritkán 2 kilogrammot is elérő súlyuk van. Dél-Amerikából származnak. Fő tápláléka a dió és a különféle gyümölcsök, kisebb részben zöldségek. Csőrük a legkeményebb magok feltörésére is alkalmas. Hosszú életűek, megfelelő körülmények között tartva 40-50 évig elélnek, de a 70 év sem lehetetlen.
Hazánkban a két legelterjedtebb faj a Sárga-kék ara (Ara ararauna) és a Zöldszárnyú ara (Ara chloroptera). Tartásuk CITES engedélyhez kötött. Az ara papagáj rendkívüli intelligenciával rendelkezik. Barátságos, szeretetteli és játékos, erősen kötődik a gazdájához, de ugyanakkor nagyon igényli is a foglalkozást, elhanyagolva rosszekedvűvé válik. Beszédképessége nagyon jó, tanulékony fajta.
Megfelelő körülmények között tartva fogságban is szaporodik. Helyigénye nagy, kerti röpdében vagy madárszobában kell tartani.

Itt vagyunk még