Ara papagájok tenyésztése - problémák és módszerek

Ara papagájok tenyésztése - problémák és módszerek

Kiváltságunk, hogy olyan hihetetlenül szép és intelligens lényeket tudunk társként tartani, mint az ara papagájok. A legkevesebb, hogy ezt oly módon tesszük, amely lehetővé teszi számukra ara papagájnak lenni - és ez azt jelenti, hogy lehetővé kell tenni számukra a repülést. De ez nem könnyű feladat. A közelmúltban fokozódott az érdeklődés a nagy papagájok iránt. Ezen érdeklődés nagy része a kedvtelésből a madarak tartása és gondozása területével kapcsolatban jelent meg.

Fürdetőtál papagájoknak, műanyag, 14 cm
Fürdetőtál papagájoknak, műanyag, 14 cm
 1 850 Ft / 1 darab

Az Ara Papagáj

Lenyűgöző szépségű és egyben a legnagyobb méretű díszmadarak. Egy méter körüli hosszuk és nem ritkán 2 kilogrammot is elérő súlyuk van. Dél-Amerikából származnak. Fő tápláléka a dió és a különféle gyümölcsök, kisebb részben zöldségek. Csőrük a legkeményebb magok feltörésére is alkalmas. Hosszú életűek, megfelelő körülmények között tartva 40-50 évig elélnek, de a 70 év sem lehetetlen.
Hazánkban a két legelterjedtebb faj a Sárga-kék ara (Ara ararauna) és a Zöldszárnyú ara (Ara chloroptera). Tartásuk CITES engedélyhez kötött. Az ara papagáj rendkívüli intelligenciával rendelkezik. Barátságos, szeretetteli és játékos, erősen kötődik a gazdájához, de ugyanakkor nagyon igényli is a foglalkozást, elhanyagolva rosszekedvűvé válik. Beszédképessége nagyon jó, tanulékony fajta.
Megfelelő körülmények között tartva fogságban is szaporodik. Helyigénye nagy, kerti röpdében vagy madárszobában kell tartani.

Itt vagyunk még