Vásárlás: Játék / Műanyag játékok


A műanyagból készült papagáj játékok tartósak és szórakoztatóak is egyben, alkalmazásuk pedig egyszerű: a legtöbbet csak fel kell akasztani a kalitka vagy a ketrec megfelelő pontjára, a többi pedig már magától megy. Mivel színeik és formáik is igen változatosak, ezért minden papagáj szívesen játszik velük, ezért hosszú ideig leköti őket. A műanyag papagáj játékok egyik csodafegyvere a tükör, ami szabályosan hipnotizálja ezeket a madarakat, énekelnek a tükörképüknek, beszélnek hozzá, úgy játszanak vele, mintha egy másik madár lenne.

Játék haranggal madaraknak, 15cm

Játék haranggal madaraknak, 15cm

A madarak különösen szeretik a színes játékokat. Ezek a Duvo+ műanyag játéklabdák segítenek aktívan tartani a papagájt egész nap. Tollas kedvenceink szeretnek hintázni rajtuk, a csengő pedig extra játékélményt nyújt. Könnyen felszerelhető minden ketrecbe, kalitkába vagy akár szobai madárállványra is.

Madárjáték létra, 21.5 cm

Madárjáték létra, 21.5 cm

A papagájoknak többféle játékra van szükségük maguk körül, ugyanis ezek segítenek elkerülni, megelőzni az unalmat, ami az ő esetükben elviselhetetlen. A létra formája a természetben megszokott faágakra emlékezteti őket, ezért szeretnek mászni, lógni rajta, rágcsálják, a csengettyűvel pedig külön is jól elszórakoznak.

4 darabos labda csengővel papagájoknak

4 darabos labda csengővel papagájoknak

A papagájok imádnak játszani, ez egy olyan tevékenység, amivel szinte akármennyi időre képesek lekötni magukat. Persze ehhez megfelelő játék is kell, amit nem unnak meg hamar és tönkretenni sem tudják idő előtt. A kistestű díszmadarak számára a műanyag játékok jó és tartós megoldást kínálnak a mindennapi játékra.

Karikás játék papagájoknak, 26 cm

Karikás játék papagájoknak, 26 cm

A papagájok számára a játék létszükséglet, majdnem annyira, mint a táplálék. Az unalom az ő esetükben ugyanis mentális betegségeket szül, mert állandó igényük van az ingerekre. Ez a színes és változatos játék egy jó megoldás lehet a papagáj figyelmének lekötésére, mert hosszan el tud szórakozni vele.

Tükör lámpás papagájoknak, 14 cm

Tükör lámpás papagájoknak, 14 cm

A tükör a kistestű papagájok állandó kedvence, ezért is készül annyiféle játék a hullámosok, törpepapagájok és verébpapagájok számára. Valamilyen rejtélyes okból ezek a fajok imádják nézni benne magukat és beszélgetni a látképpel, gyakran pofozgatják is, ezért van az alján egy csengő, ami hangjával ingerli a madarat.

Tükör napraforgóval papagájoknak, 18 cm

Tükör napraforgóval papagájoknak, 18 cm

A papagájok imádják a virágokat, ezért ez a napraforgóra emlékeztető, narancssárga és zöld színű kis játék egy igazi favorit náluk. A strapabíró műanyag keret állja az igénybevételt és a cibálást-ütögetést, a tükör és a csengettyű pedig képesek a végletekig fokozni az izgalmakat, így ez a játék sose lesz unalmas.

A papagájok játékigényének kielégítésére sokféle módszer létezik. Az a legjobb, ha a gazdi maga játszik a madárral, erre viszont a hétköznapokban kevés a lehetőség, hiszen a legtöbben elfoglaltak és nem tudnak eleget foglalkozni a madárral. Ő azonban nem maradhat szórakozás nélkül, ezért jó megoldás, ha játékokat vásárolunk neki (bár ezek nem tudják teljesen kiváltani egy másik madár társaságát illetve a gazditól kapott törődést és figyelmet).
Ezek a játékok általában kétféle alapanyagból készülnek, műanyagból vagy fából, illetve néha a kettőből egyszerre. Mindkettő megtalálható áruházunk kínálatában.
A műanyag játékok előnye az olcsó alapanyagból és a tömeggyártásból következő igen kedvező ár-érték arány. Emellett legtöbbjük kreatív is, ezért nagyon jó szórakozást nyújtanak a madaraknak.
A papagájoknak készült műanyag játékok egyik fontos alkotóeleme a tükör. A tapasztaltabb gazdik pontosan tudják, hogy ez milyen hatással van madaraikra, a kistestűektől a legnagyobbakig. Szabályosan bepörögnek tőle, sokszor még össze is vesznek a saját tükörképükkel.
A tükrök egy lehetséges negatív hatása, amire érdemes felkészülni, hogy a benne látható másik madárra a papagáj lehetséges társként fog tekinteni és ettől beindulnak a szaporodási ösztönök. Ha azt tapasztaljuk, hogy a tükrös játék felrakása utáni időszakban a madár területvédő lesz és az agresszió jeleit mutatja, annak a hormonális változás az oka. Ilyenkor érdemes leszedni a türköt a játékról, vagy ha ez nem lehetséges, akkor pihentetni kell az egészet egy időre.
A párzási láz egy igen kellemetlen jelenség, nem lehet azonban minden esetben elkerülni és az sem biztos, hogy a tükrös játék váltja ki. Okozhatja túlságosan szűk élettér, ami a tojófészek környezetére emlékezteti a papagájt, de eljöhet egyszerűen a madár korából adódóan is, ez utóbbi ellen nem lehet tenni semmit, el kell viselni és kivárni, amíg elmúlik (ez általában néhány hét, legkésőbb a nappalok rövidülésekor visszatér a madár nyugalma).
Ha a tükrös műanyag játékok ilyen jellegű problémát okoznak, meg kell fontolni a fából készült, tükörmentes játékok beszerzését, ezek drágábbak, de tartósak, és nem okoznak hormonális változásokat sem.

A vásárlás módja

A Tollas Barát Webáruházban vendégként is vásárolhatsz. Regisztrált fiókkal a vásárlás folyamata gyorsabb, a megvásárolt termékek nyomonkövetése, újboli megrendelése egyszerűbb.
További információk >

Fizetési módok

Fizethetsz bankkártyával az OTP Simple Pay-rendszerén keresztül, de rendelésed ellenértékét banki átutalással, az általunk kiállított díjbekérő segítségével is kiegyenlítheted.
További információk >

Átváteli módok

Futárszolgálat házhoz viszi a megvásárolt termékeket, vagy átveheted őket a hozzád legközelebb eső Pick Pack Pont-on is.
További információk >