Vásárlás: Játék / Műanyag játékok


A műanyagból készült papagáj játékok tartósak és szórakoztatóak is egyben, alkalmazásuk pedig egyszerű: a legtöbbet csak fel kell akasztani a kalitka vagy a ketrec megfelelő pontjára, a többi pedig már magától megy. Mivel színeik és formáik is igen változatosak, ezért minden papagáj szívesen játszik velük, ezért hosszú ideig leköti őket. A műanyag papagáj játékok egyik csodafegyvere a tükör, ami szabályosan hipnotizálja ezeket a madarakat, énekelnek a tükörképüknek, beszélnek hozzá, úgy játszanak vele, mintha egy másik madár lenne.

Játék haranggal madaraknak, 15cm

Játék haranggal madaraknak, 15cm

A madarak különösen szeretik a színes játékokat. Ezek a Duvo+ műanyag játéklabdák segítenek aktívan tartani a papagájt egész nap. Tollas kedvenceink szeretnek hintázni rajtuk, a csengő pedig extra játékélményt nyújt. Könnyen felszerelhető minden ketrecbe, kalitkába vagy akár szobai madárállványra is.

Madárjáték létra, 21.5 cm

Madárjáték létra, 21.5 cm

A papagájoknak többféle játékra van szükségük maguk körül, ugyanis ezek segítenek elkerülni, megelőzni az unalmat, ami az ő esetükben elviselhetetlen. A létra formája a természetben megszokott faágakra emlékezteti őket, ezért szeretnek mászni, lógni rajta, rágcsálják, a csengettyűvel pedig külön is jól elszórakoznak.

Karikás játék papagájoknak, 26 cm

Karikás játék papagájoknak, 26 cm

A papagájok számára a játék létszükséglet, majdnem annyira, mint a táplálék. Az unalom az ő esetükben ugyanis mentális betegségeket szül, mert állandó igényük van az ingerekre. Ez a színes és változatos játék egy jó megoldás lehet a papagáj figyelmének lekötésére, mert hosszan el tud szórakozni vele.

Tükör lámpás papagájoknak, 14 cm

Tükör lámpás papagájoknak, 14 cm

A tükör a kistestű papagájok állandó kedvence, ezért is készül annyiféle játék a hullámosok, törpepapagájok és verébpapagájok számára. Valamilyen rejtélyes okból ezek a fajok imádják nézni benne magukat és beszélgetni a látképpel, gyakran pofozgatják is, ezért van az alján egy csengő, ami hangjával ingerli a madarat.

Tükör napraforgóval papagájoknak, 18 cm

Tükör napraforgóval papagájoknak, 18 cm

A papagájok imádják a virágokat, ezért ez a napraforgóra emlékeztető, narancssárga és zöld színű kis játék egy igazi favorit náluk. A strapabíró műanyag keret állja az igénybevételt és a cibálást-ütögetést, a tükör és a csengettyű pedig képesek a végletekig fokozni az izgalmakat, így ez a játék sose lesz unalmas.

A papagájok játékigényének kielégítésére sokféle módszer létezik. Az a legjobb, ha a gazdi maga játszik a madárral, erre viszont a hétköznapokban kevés a lehetőség, hiszen a legtöbben elfoglaltak és nem tudnak eleget foglalkozni a madárral. Ő azonban nem maradhat szórakozás nélkül, ezért jó megoldás, ha játékokat vásárolunk neki (bár ezek nem tudják teljesen kiváltani egy másik madár társaságát illetve a gazditól kapott törődést és figyelmet).
Ezek a játékok általában kétféle alapanyagból készülnek, műanyagból vagy fából, illetve néha a kettőből egyszerre. Mindkettő megtalálható áruházunk kínálatában.
A műanyag játékok előnye az olcsó alapanyagból és a tömeggyártásból következő igen kedvező ár-érték arány. Emellett legtöbbjük kreatív is, ezért nagyon jó szórakozást nyújtanak a madaraknak.
A papagájoknak készült műanyag játékok egyik fontos alkotóeleme a tükör. A tapasztaltabb gazdik pontosan tudják, hogy ez milyen hatással van madaraikra, a kistestűektől a legnagyobbakig. Szabályosan bepörögnek tőle, sokszor még össze is vesznek a saját tükörképükkel.
A tükrök egy lehetséges negatív hatása, amire érdemes felkészülni, hogy a benne látható másik madárra a papagáj lehetséges társként fog tekinteni és ettől beindulnak a szaporodási ösztönök. Ha azt tapasztaljuk, hogy a tükrös játék felrakása utáni időszakban a madár területvédő lesz és az agresszió jeleit mutatja, annak a hormonális változás az oka. Ilyenkor érdemes leszedni a türköt a játékról, vagy ha ez nem lehetséges, akkor pihentetni kell az egészet egy időre.
A párzási láz egy igen kellemetlen jelenség, nem lehet azonban minden esetben elkerülni és az sem biztos, hogy a tükrös játék váltja ki. Okozhatja túlságosan szűk élettér, ami a tojófészek környezetére emlékezteti a papagájt, de eljöhet egyszerűen a madár korából adódóan is, ez utóbbi ellen nem lehet tenni semmit, el kell viselni és kivárni, amíg elmúlik (ez általában néhány hét, legkésőbb a nappalok rövidülésekor visszatér a madár nyugalma).
Ha a tükrös műanyag játékok ilyen jellegű problémát okoznak, meg kell fontolni a fából készült, tükörmentes játékok beszerzését, ezek drágábbak, de tartósak, és nem okoznak hormonális változásokat sem.

A vásárlás módja

A Tollas Barát Webáruházban vendégként is vásárolhatsz. Regisztrált fiókkal a vásárlás folyamata gyorsabb, a megvásárolt termékek nyomonkövetése, újboli megrendelése egyszerűbb.
További információk >

Fizetési módok

Fizethetsz bankkártyával az OTP Simple Pay-rendszerén keresztül, de rendelésed ellenértékét banki átutalással, az általunk kiállított díjbekérő segítségével is kiegyenlítheted.
További információk >

Átváteli módok

Futárszolgálat házhoz viszi a megvásárolt termékeket, vagy átveheted őket a hozzád legközelebb eső Pick Pack Pont-on is.
További információk >