A kék ara papagáj

A kék ara papagáj

Az óriáspapagáj mint háziállat egyre népszerűbb. Magyarországon a nagy papagájok között a kék-sárga ara papagáj vezeti a listát, ezt a fajtát ismerik a legtöbben (már csak a kalózfilmekből is) és az alapvetően macerásan tartható és nemritkán problémás személyiségű óriáspapagájok között ő a legjobban kezelhető, tartható.

Fürdetőtál papagájoknak, műanyag, 14 cm
Fürdetőtál papagájoknak, műanyag, 14 cm
 1 850 Ft / 1 darab

Az Ara Papagáj

Lenyűgöző szépségű és egyben a legnagyobb méretű díszmadarak. Egy méter körüli hosszuk és nem ritkán 2 kilogrammot is elérő súlyuk van. Dél-Amerikából származnak. Fő tápláléka a dió és a különféle gyümölcsök, kisebb részben zöldségek. Csőrük a legkeményebb magok feltörésére is alkalmas. Hosszú életűek, megfelelő körülmények között tartva 40-50 évig elélnek, de a 70 év sem lehetetlen.
Hazánkban a két legelterjedtebb faj a Sárga-kék ara (Ara ararauna) és a Zöldszárnyú ara (Ara chloroptera). Tartásuk CITES engedélyhez kötött. Az ara papagáj rendkívüli intelligenciával rendelkezik. Barátságos, szeretetteli és játékos, erősen kötődik a gazdájához, de ugyanakkor nagyon igényli is a foglalkozást, elhanyagolva rosszekedvűvé válik. Beszédképessége nagyon jó, tanulékony fajta.
Megfelelő körülmények között tartva fogságban is szaporodik. Helyigénye nagy, kerti röpdében vagy madárszobában kell tartani.

Itt vagyunk még