Vásárlás: Játék / Fa játékok


A fa az az anyag, amivel a papagáj a természetben a legtöbbet találkozik. Mivel a fákon élik életüket, erősen kötődnek ehhez az anyaghoz, a fából készült játékokat sokkal jobban szeretik a műanyagnál. Az általunk készített, saját márkás játékok színesek, színezésük természetes alapú festékkel történik amit a papagájok nyugodtan rágcsálhatnak, nem lesznek betegek tőle, mert nincs benne ólom.


Tagna tobozos játék, felakasztható

Ezt a játékot szinte bármilyen papagáj-élőhelyre beillesztheted. A kisebb testű madarak rárepülnek és felülnek rá, a nagyobbak rázni, tépni fogják, a közepes testűek pedig még lógni is tudnak rajta. A toboz a természetből jól ismert dolog ezeknek a madaraknak, ezért ettől a játéktól nem fognak félni, hamar elfogadják.


Pilar csengettyűs papagáj-játék

Fajtára, méretre, de még korra való tekintet nélkül is az összes, díszmadárként tartott papagáj legnagyobb közös ellensége az unalom. A természetben számukra a tétlenség ismeretlen, ezért kell minél fantáziadúsabb játékokkal ellátni őket, mert ezzel a módszerrel mindig lesz valami, ami lefoglalja őket és sose fognak unatkozni.


Juburi tobozjáték

A kicsiknek hinta, a nagyoknak boxzsák, ez a Juburi tobozjáték papagájoknak, amivel minden díszmadár megtalálja a maga szórakozását. Az erős lánc és a vastag külső fa teszi strapabíróvá ezt a játékot, így akár a legnagyobbak által támasztott kihívásnak is képes megfelelni és hosszú időre szórakoztató társa lesz a madárnak.

Színes játék papagájoknak csengővel 23 cm

Színes játék papagájoknak csengővel 23 cm

A papagájok a természetben rengeteg színnel és formával találkoznak, amihez képest a fogságban tartás egy unalmas életforma. A gazdi feladata ezt az unalmat megelőzni és feldobni a papagája mindennapjait, aminek a leghatékonyabb módja a játékok elhelyezése a madár élettérében. Ez a színes játék erre tökéletes!

Ayola papagáj játék 15x40 cm

Ayola papagáj játék 15x40 cm

A kis termetű papagájok játékigénye épp olyan hatalmas, mint nagytestű társaiké, bátran kijelenthető, hogy ezen a téren a törpepapagáj és az ara között szinte nincs semmi különbség. Az Ayola többfunkciós papagáj játék hosszú távon segít a gazdinak megoldani a szórakoztatás sokszor összetett feladatát.


Tolima fa háromszög óriáspapagájoknak

Ez a rendhagyó formájú játék hosszútávú elfoglaltságot nyújt a madaraknak. Fellógatható a madárszobában valamelyik ülőrúdra, a plafonra, vagy a madárketrec tetejére is. Az élénk színek és a változatos formájú elemek képesek a figyelem állandó fenntartásra. Szétrágható, csak természetes anyagból és festékből készült.

Faraon fa hinta óriáspapagájoknak

Faraon fa hinta óriáspapagájoknak

A hintázás az a tevékenység, amit a papagájok a természetben szinte állandó jelleggel művelnek a liánokon, faágakon. A Faraon fa hinta ezt az érzést adja vissza a madárnak otthon, kiegészítve a játék és a rágcsálás lehetőségével, így nyújtva hosszú távú szórakozást papagáj számára. Csak természetes anyagokból!


Amazonia fa játék óriáspapagájoknak (ara, jákó, kakadu)

100%-ig természetes anyagok, hatalmas méret, tartós és erős kivitel, változatos szórakoztatás - ezek jellemzik a saját gyártású, boltban nem kapható, óriáspapagájoknak készített Amazonia fa játékot. A változatos színek és formák folyamatos rágni-és rombolni valóként szabnak gátat az unalomnak. Az arák imádják!

A papagájok számára a legideálisabb játék-alapanyag egyértelműen a fa. Ez az anyag veszi körül őket természetes élőhelyükön, és bár nagyon sok játékot műanyagból gyártanak, ezek a fának a közelébe sem érhetnek. A Tollas Barát által gyártott játékok teljesen egyedi kivitelezésűek, elkészítésüket hosszas tervezés és tesztelés előzte meg, a tesztelők pedig maguk a papagájok voltak (tehát ezeket a játékokat a jó értelemben vett állatkísérletekkel próbáltuk ki).

Az óriáspapagájok játékainak megtervezésekor két kihívással kell szembenézni. Az egyik a játszási, vagyis inkább forgácsolási igényük nagysága. A nap jelentős részét rágcsálással töltik, ami azt jelenti, hogy a játékoknak elég nagy terheléssel kell szembenézniük, így a tervezés egyik legnagyobb kihívása a tartósság elérése. Ennek elérése érdekében a játékok vastag és erős, masszív fából, például dióból készülnek és összekötő-fellógató elemnek is nagyon erős és természetes kötelet használunk.

A fenti paraméterekkel sikerült elérni, hogy a papagájok igazán sokáig élvezhessék ezeket a termékeket. A kísérletezésnek köszönhetően a forma és az elrendezés is olyan, hogy a madarak nagyon nehezen unják meg ezeket a játékokat: a rágáson kívül mászni, ráülni is tudnak, lóghatnak is róluk és minden irányból cibálhatják is.

A játékcsalád minden tagjának közös eleme a fagolyó és a fakocka. Ezeket, ha leesnek, külön is oda lehet adni a papagájnak, sokáig el fog tudni szórakozni vele. A kötélre ugyanez igaz, például rá lehet csomózni az ülőfára, utána mint tépőjáték létezhet tovább, ami szintén nagyon népszerű.

Az említett kihívások közül a másik az erő. Aki látott már ara papagájt gond nélkül feltörni egy kőkemény diót vagy szétrágni a hegesztett ketrec oldalát, az pontosan tisztában van ezzel a képességgel. Ezért készültek a játékok a legkeményebb fából és kaptak teljesen természetes alapanyagú lakkos kezelést, mert így sokáig ellenállnak ennek az őserőnek. Vastagságukat is ennek megfelelően terveztük, hogy ne lehessen csak úgy kettéroppantani őket még a hatalmas és erős csőrrel sem. Ezek a játékok hosszú távon képesek meggátolni az unatkozást és gondoskodni a papagáj minőségi szórakozásáról.

A vásárlás módja

A Tollas Barát Webáruházban vendégként is vásárolhatsz. Regisztrált fiókkal a vásárlás folyamata gyorsabb, a megvásárolt termékek nyomonkövetése, újboli megrendelése egyszerűbb.
További információk >

Fizetési módok

Fizethetsz bankkártyával az OTP Simple Pay-rendszerén keresztül, de rendelésed ellenértékét banki átutalással, az általunk kiállított díjbekérő segítségével is kiegyenlítheted.
További információk >

Átváteli módok

Futárszolgálat házhoz viszi a megvásárolt termékeket, vagy átveheted őket a hozzád legközelebb eső Pick Pack Pont-on is.
További információk >