Vásárlás: Lakberendezés


A Tollas Barát Webáruház műhelyében hosszú ideje készülnek a papagájok számára gyártott, natúr fa alapanyagú játékok és különféle kellékek, kalitka-és ketrecelemek, hinták, ülőrudak. Ebben a kategóriában egyedi lakberendezési termékeinket lehet megtalálni, melyek a papagájfelszerelésekhez hasonlóan fából készülnek, egyedi tervezési és gyártási folyamattal, ami azt is jelenti, hogy áruházunkon kívül máshol nem lehetséges beszerezni őket.
Alkategóriák: Dekoráció  Bortartó  Lámpa 


Taula rusztikus asztal farönkből

Taula rusztikus asztal farönkből

Rendkívül erős, impresszív lakberendezési tárgy, mely csillogó felületével és természetes megjelenésével azonnal magához vonzza a tekinteteket. A hántolt, csiszolt és lakkozott fa mintha egy természetbeli időutazásból csöppent volna az emberi környezetbe. Színei a ráeső fénytől függően szinte állandó változásban vannak. Különleges darab.

Lavadora rönkszelet alátét, közepes

Lavadora rönkszelet alátét, közepes

A Lavadora-família közepes méretben készült tagja alátétként használható, natúr fából készült, gyönyörű és egyedi darab, mely első találkozáskor egész biztosan maradandó élményt nyújt. A alátét 100%-ban diófából készül, rusztikus stílusban. Tökéletesen használható asztali elemként vagy akár a ház körüli dekorációként is. A felhasználási lehetőségek számának csak a fantázia szabhat határt.

Antiguo rusztikus fa rönk lámpa

Antiguo rusztikus fa rönk lámpa

A kézzel, szilárd keményfából készített termékek sajátos jellemzőkkel rendelkeznek, mint például a fa szemcsés mintázata, a kilógó csomók, a faanyag érdessége és sima textúrája, valamint a hibák. Ennek ellenére mindegyik egyedi és gyönyörű lesz. A képen látható lámpák viharvert, öreg diófából készültek, hangulatuk, szépségük egyedi, nincs belőlük két egyforma. De ennek a különleges terméknek a célja nem is a sorozatgyártás, hanem a darabonkénti egyediség.

Piel rusztikus fa bortartó, álló

Piel rusztikus fa bortartó, álló

Az alkoholtartalmú italok esetében a bornak nemcsak a legtöbb egészségügyi előnye van, de zsír- és koleszterinmentes is. Különböző borok illenek a különféle ételekhez, ezért érdemes néhány palackot kéznél tartanod, ha szívesen rendezel vacsorákat barátoknak, családtagoknak vagy munkatársaknak. A minőségi borállvány elengedhetetlen, és ha ezeket a sorokat olvasod, akkor most találtál nálunk egy igazán különleges, rusztikus darabot.

Piel rusztikus fa bortartó, fekvő

Piel rusztikus fa bortartó, fekvő

Ez a kézzel készített asztali bortartó elegáns módja egy házi bor- vagy whiskykollekció megtartásának, bemutatásának. Finom görbülete művészi jelleget biztosít neki, miközben elég egyszerű is ahhoz, hogy bármilyen otthoni stílushoz jól illeszkedjen. Ez az állvány legfeljebb 3 palackot képes befogadni, a legtöbb, szabványos méret belefér.

Farönk rusztikus dekoráció, 40 x 16 cm

Farönk rusztikus dekoráció, 40 x 16 cm

Ahány lakás, annyiféle stílus és berendezés. A rusztikus dekoráció viszont szinte az összes elképzelhető variációt képes feldobni egy kicsit, ez a dekorációs darab pedig pontosan erre bizonyíték: a farönk a nappalitól a hálóig bárhol jól mutat és a felhasználási módnak csak a lakástulajdonos fantáziája szabhat határt.

Képkeret papagájtollakkal, fehér

Képkeret papagájtollakkal, fehér

Az asztal dísze lehet ez a valódi papagájtollakkal kirakott képkeret, mely a természet legszebb színeit tárja elénk. Minden madár tolla szép, de úgy tartják, mind közül a papagájoké a legszínesebb és a legszebb. Ez az egyedi dekorációs elem kétféle óriáspapagáj válogatott tollaiból készült és teljesen egyedi.

Képkeret papagájtollakkal, fa

Képkeret papagájtollakkal, fa

Fából készült képkeret, fehér háttérrel, valódi, sokszínű papagájtollakkal kirakva. Valódi papagájtollakból készült, nem utánzat vagy műanyag, ezek valóban a természet színei. Többféle méret és szín, két különböző ara papagáj fajta tollaiból készítve. Feltehető falra vagy a támasztója segítségével állítva.

A loft és a rusztikus bútor napjainkban egyre nagyobb népszerűségnek örvend. Profi lakberendezők írnak kimerítő ajánlásokat a felhasználási lehetőségekről és a lakberendezési magazinok, blogok oldalain is egyre több leírás, ajánlás foglalkozik ezzel a lakberendezési módszerrel. A fából készíthető lakásberendezési tárgyak száma pedig szinte végtelen, és határt csak a fantázia szabhat ennek a dolognak, hiszen a fából mint alapanyagból nagyjából minden elkészíthető. A természettől mára alaposan eltávolodott ember mindennapjaiba, vagy az "ikeás" konfekcióbútorok köze a fából készült dekoráció vagy kiegészítő egy kis üde színfolt becsempészésére is képes.

A régi korok lakberendezésének alapvető kelléke volt a natúr fa. A lapra szerelt tömegbútorok korában ez ma szinte már teljesen elképzelhetetlen, talán ezért is kezdenek ennyire divatba jönni a funkcióval nem rendelkező, kizárólag díszként használatos natúr fa lakberendezési elemek.

Kínálatunkban többféle, lakberendezéshez kapcsolódó termék szerepel. Népszerűek a papagájokhoz köthető dekorációs termékek, ezeket általában azok is szeretik, akik egyébként nem is "madarasok". Többféle kiegészítőt készítünk a papagájok lehullott tollaiból, sőt magukat a tollakat is meg lehet vásárolni áruházunkban: a kisebbekből fülbevalót vagy egyéb, ruházkodási kiegészítőket csinálhatnak maguknak a kreatív hobbi szerelmesei. A nagy, fél méteres óriáspapagáj-faroktoll önmagában is jól mutat bármilyen környezetben, a közepes méretű repülőtollakból pedig egy kis kézügyességgel az indiánok díszeihez hasonlatos kiegészítőket lehet gyártani. A tollakat méret szerint csoportosítva, különféle kiszerelésben is meg lehet vásárolni.

Ezek mellett rönkfából készült lakberendezési tárgyakat is gyártunk és forgalmazunk. Az egyszerű, lakkozott rönk a lakás számos helységét képes feldobni. A konyhában igazán egyedi módon néz ki, rá lehet tenni például a minibográcsot, de akár a nagyot is, vagy bármilyen konyhai tárolót, zöldségtartó kiskosarat. A nappaliban az éppen olvasás alatt álló könyv, a telefon vagy a tv-távirányító rendszeresített helye válik belőle.

A rönkszelet mint alátét funkcionál, elsősorban azok kedvence, akik kerti pergolával rendelkeznek, vendégvárás idején a lakkozott, natúr rönkszelet különleges hangulatot ad az étkezéseknek mint tányéralátét vagy pohártartó.

A farönk az előszobát is fel tudja dobni, itt sokan valamilyen antik, bolhapiacról beszerezett tárgyat tesznek rá, például petróleumlámpát vagy boroskancsót, mások pedig egy régi esernyőt vagy sétapálcát támasztanak neki. Elfektetve és egy kisebb szőrdarabbal félig letakarva a farönk igazán nem mindennapi látvány. Erkélyek, előszobák esetében pedig egyedi virágtartóként alkalmazható.

Népszerű termék a rönk gyertya- vagy mécsestartó, ünnepek alkalmával különleges dísze a lakásnak. A leégett mécses persze cserélhető, a kifolyt olvasd viaszt csak fel kell kaparni és be lehet helyezni az új gyertyát a régi helyére. Rönkből egyszerű fatálakat is készítünk, ezeket dióval, tobozzal, az őszi idényben levelekkel érdemes kibélelni és a lakás díszévé válnak.

A rusztikus bútorok között a legnépszerűbbek a rönkből készült bortartók és a rönklámpák. A talpas bortartóba nyakkal befelé lehet beleállítani a borosüveget, itt a talp az egyensúly miatt is lényeges. A talp nélküli kivitel 8 cm-es furatába teljes hosszában belefér a borosüveg, amit úgy kell belehelyezni, hogy a két végén egyforma súlyelosztással lógjon ki. Rönklámpából sokféle készül, a közös bennünk egy erősebb rönk lámpatest, és az abból kinövő, közepes vastagságú ágon keresztülvezetett elektromos vezeték, a végén a lámpával. A bortartók és a rönklámpák a többi termékhez hasonlóan kéreghántolva, fényes lakkal kezelve készülnek szárított natúr fából. A rusztikus jelleg megteremtése érdekében a színük a legtöbbször tölgy.

Sokan felteszik a kérdést, hogy ezek a rönkből készült lakberendezési tárgyak vajon mennyi karbantartást igényelnek, kell-e őket időszakosan újralakkozni, van-e bármilyen speciális tisztítási igényük. Szerencsére alapvetően nincs nekik. Amire érdemes odafigyelni, az a pára: nedves helységbe, pincébe nem kifejezetten ideálisak, mert a túl sok nedvesség hatására gombásodás, penészedés alakulhat ki a felületükön illetve a repedéseikben, ami az élettartamot és az élvezeti értéket is egyaránt lecsökkenti. Kenni, lakkozni általában csak sok idő elteltével (évek) válik szükségessé, ez persze nagy mértékben függ attól is, hogy hol van tárolva: kültéren, ahol a rönk ki van téve az időjárásnak, a hőmérséklet változásainak és a napfénynek, ott hamarabb elkezd kopni róla a védőréteg.

Beltéren tartva, nagyjából állandó hőmérsékleti- és páraviszonyok között a rönkből készült lakberendezési tárgyak nagyon sokáig megőrzik eredeti állapotukat, elég a rendszeres lakástakarítás alkalmával portalanítani vagy letörölni őket (a bortartókkal ezt persze körültekintően kell végezni, nehogy felboruljanak művelet közben).

A vásárlás módja

A Tollas Barát Webáruházban vendégként is vásárolhatsz. Regisztrált fiókkal a vásárlás folyamata gyorsabb, a megvásárolt termékek nyomonkövetése, újboli megrendelése egyszerűbb.
További információk >

Fizetési módok

Fizethetsz bankkártyával az OTP Simple Pay-rendszerén keresztül, de rendelésed ellenértékét banki átutalással, az általunk kiállított díjbekérő segítségével is kiegyenlítheted.
További információk >

Átváteli módok

Futárszolgálat házhoz viszi a megvásárolt termékeket, vagy átveheted őket a hozzád legközelebb eső Pick Pack Pont-on is.
További információk >