Létezik önzetlen papagáj?

Létezik önzetlen papagáj?

Néhány emlős kiemelkedik az állatvilágból azáltal, hogy segítenek a rászorulóknak. A papagájok körében sokáig egyáltalán nem volt észrevehető ez a jelenség, ez azonban a közelmúltban megváltozott, az afrikai szürke papagájnak köszönhetően. Egy kreatív kísérlet ugyanis áttörést hozott a viselkedésvizsgálatban. A papagájok imádják, ha foglalkoznak velük és ha feladatokat kell megoldaniuk. A tudomány pedig mindig profitál ezekből a kísérletekből.

Faraon fa hinta óriáspapagájoknak
Faraon fa hinta óriáspapagájoknak
 5 800 Ft / 1 darab

Az Ara Papagáj

Lenyűgöző szépségű és egyben a legnagyobb méretű díszmadarak. Egy méter körüli hosszuk és nem ritkán 2 kilogrammot is elérő súlyuk van. Dél-Amerikából származnak. Fő tápláléka a dió és a különféle gyümölcsök, kisebb részben zöldségek. Csőrük a legkeményebb magok feltörésére is alkalmas. Hosszú életűek, megfelelő körülmények között tartva 40-50 évig elélnek, de a 70 év sem lehetetlen.
Hazánkban a két legelterjedtebb faj a Sárga-kék ara (Ara ararauna) és a Zöldszárnyú ara (Ara chloroptera). Tartásuk CITES engedélyhez kötött. Az ara papagáj rendkívüli intelligenciával rendelkezik. Barátságos, szeretetteli és játékos, erősen kötődik a gazdájához, de ugyanakkor nagyon igényli is a foglalkozást, elhanyagolva rosszekedvűvé válik. Beszédképessége nagyon jó, tanulékony fajta.
Megfelelő körülmények között tartva fogságban is szaporodik. Helyigénye nagy, kerti röpdében vagy madárszobában kell tartani.

Itt vagyunk még