Ara papagáj élettartama - meddig lesz velem?

Ara papagáj élettartama - meddig lesz velem?

Hogy meddig is él egy papagáj, az nagyrészt a gazdáján múlik. Ő adja meg a madár számára az élőhelyet, és ő teremti meg a feltételeket az életben maradáshoz, és ezt lehet jól és rosszul is csinálni. A többi a papagáj adottságain, és kis részben a szerencsén is múlik, mert egy hirtelen baleset is végzetes lehet. A zöldszárnyú ara papagáj ára 500.000 Ft felett indul, a nagy katonaara már 600.000, de van, ami már többmilliós összegbe fáj.

Ayola papagáj játék 15x40 cm
Ayola papagáj játék 15x40 cm
 1 700 Ft / 1 darab

Az Ara Papagáj

Lenyűgöző szépségű és egyben a legnagyobb méretű díszmadarak. Egy méter körüli hosszuk és nem ritkán 2 kilogrammot is elérő súlyuk van. Dél-Amerikából származnak. Fő tápláléka a dió és a különféle gyümölcsök, kisebb részben zöldségek. Csőrük a legkeményebb magok feltörésére is alkalmas. Hosszú életűek, megfelelő körülmények között tartva 40-50 évig elélnek, de a 70 év sem lehetetlen.
Hazánkban a két legelterjedtebb faj a Sárga-kék ara (Ara ararauna) és a Zöldszárnyú ara (Ara chloroptera). Tartásuk CITES engedélyhez kötött. Az ara papagáj rendkívüli intelligenciával rendelkezik. Barátságos, szeretetteli és játékos, erősen kötődik a gazdájához, de ugyanakkor nagyon igényli is a foglalkozást, elhanyagolva rosszekedvűvé válik. Beszédképessége nagyon jó, tanulékony fajta.
Megfelelő körülmények között tartva fogságban is szaporodik. Helyigénye nagy, kerti röpdében vagy madárszobában kell tartani.

Itt vagyunk még