Vásárlás: Játék


Az unalom a papagáj legnagyobb ellensége, már csak azért is, mert a természetben megszokta, hogy csapatban él és folyamatosan kapja az ingereket, emiatt pedig nagyon rosszul viseli, ha nem történik körülötte semmi. A játékok ebben segítenek, mert ezekkel az érdekes és színes dolgokkal a papagáj képes hosszútávon lekötni magát, és kiélheti rajtuk rombolási vágyát is, amik így nem a lakás berendezési tárgyain kerülnek levezetésre.
Alkategóriák: Fa játékok  Műanyag játékok 


Játék haranggal madaraknak, 15cm

Játék haranggal madaraknak, 15cm

A madarak különösen szeretik a színes játékokat. Ezek a Duvo+ műanyag játéklabdák segítenek aktívan tartani a papagájt egész nap. Tollas kedvenceink szeretnek hintázni rajtuk, a csengő pedig extra játékélményt nyújt. Könnyen felszerelhető minden ketrecbe, kalitkába vagy akár szobai madárállványra is.


Tagna tobozos játék, felakasztható

Ezt a játékot szinte bármilyen papagáj-élőhelyre beillesztheted. A kisebb testű madarak rárepülnek és felülnek rá, a nagyobbak rázni, tépni fogják, a közepes testűek pedig még lógni is tudnak rajta. A toboz a természetből jól ismert dolog ezeknek a madaraknak, ezért ettől a játéktól nem fognak félni, hamar elfogadják.


Pilar csengettyűs papagáj-játék

Fajtára, méretre, de még korra való tekintet nélkül is az összes, díszmadárként tartott papagáj legnagyobb közös ellensége az unalom. A természetben számukra a tétlenség ismeretlen, ezért kell minél fantáziadúsabb játékokkal ellátni őket, mert ezzel a módszerrel mindig lesz valami, ami lefoglalja őket és sose fognak unatkozni.


Juburi tobozjáték

A kicsiknek hinta, a nagyoknak boxzsák, ez a Juburi tobozjáték papagájoknak, amivel minden díszmadár megtalálja a maga szórakozását. Az erős lánc és a vastag külső fa teszi strapabíróvá ezt a játékot, így akár a legnagyobbak által támasztott kihívásnak is képes megfelelni és hosszú időre szórakoztató társa lesz a madárnak.

Madárjáték létra, 21.5 cm

Madárjáték létra, 21.5 cm

A papagájoknak többféle játékra van szükségük maguk körül, ugyanis ezek segítenek elkerülni, megelőzni az unalmat, ami az ő esetükben elviselhetetlen. A létra formája a természetben megszokott faágakra emlékezteti őket, ezért szeretnek mászni, lógni rajta, rágcsálják, a csengettyűvel pedig külön is jól elszórakoznak.

4 darabos labda csengővel papagájoknak

4 darabos labda csengővel papagájoknak

A papagájok imádnak játszani, ez egy olyan tevékenység, amivel szinte akármennyi időre képesek lekötni magukat. Persze ehhez megfelelő játék is kell, amit nem unnak meg hamar és tönkretenni sem tudják idő előtt. A kistestű díszmadarak számára a műanyag játékok jó és tartós megoldást kínálnak a mindennapi játékra.

Színes játék papagájoknak csengővel 23 cm

Színes játék papagájoknak csengővel 23 cm

A papagájok a természetben rengeteg színnel és formával találkoznak, amihez képest a fogságban tartás egy unalmas életforma. A gazdi feladata ezt az unalmat megelőzni és feldobni a papagája mindennapjait, aminek a leghatékonyabb módja a játékok elhelyezése a madár élettérében. Ez a színes játék erre tökéletes!

Karikás játék papagájoknak, 26 cm

Karikás játék papagájoknak, 26 cm

A papagájok számára a játék létszükséglet, majdnem annyira, mint a táplálék. Az unalom az ő esetükben ugyanis mentális betegségeket szül, mert állandó igényük van az ingerekre. Ez a színes és változatos játék egy jó megoldás lehet a papagáj figyelmének lekötésére, mert hosszan el tud szórakozni vele.

Tükör lámpás papagájoknak, 14 cm

Tükör lámpás papagájoknak, 14 cm

A tükör a kistestű papagájok állandó kedvence, ezért is készül annyiféle játék a hullámosok, törpepapagájok és verébpapagájok számára. Valamilyen rejtélyes okból ezek a fajok imádják nézni benne magukat és beszélgetni a látképpel, gyakran pofozgatják is, ezért van az alján egy csengő, ami hangjával ingerli a madarat.

Tükör napraforgóval papagájoknak, 18 cm

Tükör napraforgóval papagájoknak, 18 cm

A papagájok imádják a virágokat, ezért ez a napraforgóra emlékeztető, narancssárga és zöld színű kis játék egy igazi favorit náluk. A strapabíró műanyag keret állja az igénybevételt és a cibálást-ütögetést, a tükör és a csengettyű pedig képesek a végletekig fokozni az izgalmakat, így ez a játék sose lesz unalmas.

Ayola papagáj játék 15x40 cm

Ayola papagáj játék 15x40 cm

A kis termetű papagájok játékigénye épp olyan hatalmas, mint nagytestű társaiké, bátran kijelenthető, hogy ezen a téren a törpepapagáj és az ara között szinte nincs semmi különbség. Az Ayola többfunkciós papagáj játék hosszú távon segít a gazdinak megoldani a szórakoztatás sokszor összetett feladatát.


Tolima fa háromszög óriáspapagájoknak

Ez a rendhagyó formájú játék hosszútávú elfoglaltságot nyújt a madaraknak. Fellógatható a madárszobában valamelyik ülőrúdra, a plafonra, vagy a madárketrec tetejére is. Az élénk színek és a változatos formájú elemek képesek a figyelem állandó fenntartásra. Szétrágható, csak természetes anyagból és festékből készült.

Faraon fa hinta óriáspapagájoknak

Faraon fa hinta óriáspapagájoknak

A hintázás az a tevékenység, amit a papagájok a természetben szinte állandó jelleggel művelnek a liánokon, faágakon. A Faraon fa hinta ezt az érzést adja vissza a madárnak otthon, kiegészítve a játék és a rágcsálás lehetőségével, így nyújtva hosszú távú szórakozást papagáj számára. Csak természetes anyagokból!


Amazonia fa játék óriáspapagájoknak (ara, jákó, kakadu)

100%-ig természetes anyagok, hatalmas méret, tartós és erős kivitel, változatos szórakoztatás - ezek jellemzik a saját gyártású, boltban nem kapható, óriáspapagájoknak készített Amazonia fa játékot. A változatos színek és formák folyamatos rágni-és rombolni valóként szabnak gátat az unalomnak. Az arák imádják!

Áruházunk játékkínálatában többféle, máshol egyáltalán nem beszerezhető, saját tervezésű és készítésű, nagypapagájoknak való játék is megtalálható. Miért fontos, hogy mindig legyen mivel játszaniuk? Mert ezek az intelligens papagájok nem viselik jól, ha nincs mit csinálniuk. Naponta néhány órát pihennek és tollászkodnak, valamennyit foglalkozik velük a gazdi vagy a családtagok, a maradék időben pedig játszaniuk kell. Esetükben az unalom egy olyan ellenség, amivel mindenképpen fel kell venni a harcot.

Az unatkozó papagájt egy nagyon súlyos fizikai tünetekkel járó mentális betegség, a tolltépés vagy tollfosztás fenyegeti. Ennek lényege, hogy a magát lekötni nem tudó madár idővel önmaga ellen fordul. Természetes körülményeik között az eseménytelenség jelensége ismeretlen. Mivel hatalmas falkákban élnek, táplálkoznak és közlekednek, ezért valami mindig történik, az alvóidőket kivéve állandó a pörgés. Ezért viselik nagyon rosszul a fogságban töltött, eseménytelen órákat, mert az állandó inger a vérükben van.

A tolltépés akkor kezdődik, ha a madár unatkozik. Önmagának fájdalmat okozva köti le magát, és mivel a kitépett tollak tövéből aminosavban gazdag, jó ízű folyadék szivárog, és mivel ez a dolog az unalom ellen is "jó", ezért hamar függő lesz. A kopasz papagájtest rettenetes látványa nem a legrosszabb folyamánya ennek a betegségnek, a madár a szenvedésbe középtávon belepusztul.

Az unalom és a vele járó betegség megelőzésének kiváló módja a játék. A nálunk kapható, színes és változatos formájú termékek hosszú időre le tudják kötni a papagájfigyelmet. Hatalmas méretük igazodik a jákók, kakaduk és ara papagájok testi adottságaihoz, a masszív kivitel pedig biztosítja, hogy ne tudják túl gyorsan tönkretenni őket. Mert ezeknek a madaraknak a játék egyet jelent a rombolással, akinek sikerült már felügyelet nélkül magára hagynia egy ilyen madarat a lakásban, az valószínűleg alaposan megtanulta ezt, amikor meglátta az átalakított bútorotokat és egyéb berendezési tárgyakat.

A sima fadarabokkal, ágakkal is elvannak egy ideig, de ezeket hamar szétrágják és általában még előtte meg is unják. A mi játékaink hosszas kísérletezés során lettek kialakítva úgy, hogy a lehető legtovább le tudják kötni a papagájok figyelmét. Amikor a madár már elkezdte tönkretenni, a legtöbb termék egy kis kreativitással még mindig hasznosítható, az elrágott kötelet vissza lehet csomózni, a lerágott fakockákat külön is imádják stb, érdemes egy kicsit kreatívnak lenni.

A játékok felfüggesztése egyszerű, a kikapcsolható karabiner mindegyikhez tartozék, illetve egyes fajták kampós véggel rendelkeznek, ezért minden igényt ki tudnak elégíteni. Könnyen fel lehet szerelni őket óriási madárházban, szobai röpdében vagy kerti volierben is, és a papagáj szobai játszófáján is könnyen találni megfelelő helyet nekik.

Teljesen természetes anyagokból áll, az alap minden esetben szárított fa (dió, akác, gyümölcsfa stb) mely a csupasz kiviteleknél hántolást követően olaj- és vegyszermentes Kreidezeit lakkal kerül lekezelésre. Mindegyik változatos színű és formájú, különálló elemekből épül fel, ezek lehetnek fagolyók, kockák, vagy henger alakú testek. Az alap sok esetben egy vastagabb ág, ami hosszú ideig bírni fogja a rágcsálást és az óriás csőrök folyamatos farigcsálását. Az elemeket erős és vastag kötél fogja össze, a végén a madár számára kinyithatatlan csomóval.

A külföldi gyártók termékeivel szemben ezek a játékok nem tartalmaznak se műanyag elemeket, se olajalapú festékeket, se csavarokat, ezért biztosan kijelenthető, hogy a papagájnak akkor sem lesz baja tőle, ha valamelyik darabját szétrágcsálva lenyeli. Ezeken bátran kiélhetik a rombolási ösztönöket. Ha valamelyik játék idővel unalmassá válik, azt félre kell tenni, és betenni helyette egy másikat. A nagypapagájok intelligenciájának egyik hátulütője, hogy hamar megtanulnak dolgokat, és semmi nem tudja lekötni őket a végtelenségig. Később a félretett játékot megint vissza lehet tenni és úgy fog tudni működni, mint az új. Ettől az egy faktortól eltekintve az összes játékot addig lehet használni, ameddig teljesen tönkre nem teszi őket a papagáj.

Aki több madarat tart egyszerre, annak egész biztos nem ismeretlen a féltékenység fogalma. Az óriásoknál teljesen egyedfüggő, hogy ettől a játékok témakörében mennyire kell tartani, de ha nagyon sokszor látni, hogy összevesznek valamin, abból érdemes úgy vásárolni, hogy mindegyiknek lehessen egy sajátja (ennek ellenére sem kizárt, hogy az összesnek ugyanaz fog kelleni). Ara papagájoknál igazán komoly viták a szaporodási időszakban, a territórium vagy a tojóláda védelmében szoktak kirobbanni, a játékokat általában átadják egymásnak aránylag békésen.

Kérdés lehet még, hogy melyik játékot mire használják a papagájok. Nos, sokszor megesik, hogy felülbírálják az ember tervezés eredményét és a hintát szétrágják, a rágójátékokon pedig kényelmetlen helyzetekben lógnak vagy ülni próbálnak rajtuk. Ezzel semmi probléma, a lényeg, hogy használják valamire ezeket a tárgyakat, tornázzanak és szórakozzanak, nem kell ennek feltétlenül egybeesnie az emberi elképzelésekkel.

A játékokat a fiatalabb és a középkorú, tehát fizikailag aktív korosztály számára ajánljuk leginkább, az idősebb, kevesebb aktivitást igénylő papagájok nem fognak annyit foglalkozni vele. A rágójátékok azonban nekik is hasznosak, mert bár kevesebbet mozognak, csőrük és karmaik öreg korban is túlnőhetnek, egy kis mozgás és rágás azonban beavatkozás nélkül tud segíteni ezen.

A vásárlás módja

A Tollas Barát Webáruházban vendégként is vásárolhatsz. Regisztrált fiókkal a vásárlás folyamata gyorsabb, a megvásárolt termékek nyomonkövetése, újboli megrendelése egyszerűbb.
További információk >

Fizetési módok

Fizethetsz bankkártyával az OTP Simple Pay-rendszerén keresztül, de rendelésed ellenértékét banki átutalással, az általunk kiállított díjbekérő segítségével is kiegyenlítheted.
További információk >

Átváteli módok

Futárszolgálat házhoz viszi a megvásárolt termékeket, vagy átveheted őket a hozzád legközelebb eső Pick Pack Pont-on is.
További információk >